Natuurmonumenten maakt zich zorgen over uitbreidingsplannen Efteling

eftelingNatuurmonumenten heeft in een brief aan de gemeente Loon op Zand haar zorgen uitgesproken over de uitbreidingsplannen van de Efteling. Volgens de natuurorganisatie zijn de plannen een bedreiging voor beschermde natuurgebieden tussen Landgoed Huis ter Heide en de Loonse en Drunense Duinen. Natuurmonumenten is vooral bezorgd over een mogelijke tweede toegangsweg over het Hooispoor. ,,De in het masterplan opgenomen optie midden in de natuurzone is voor Natuurmonumenten niet aanvaardbaar”, aldus Toon Loonen, gebiedsmanager bij de natuurorganisatie. In de brief wordt de gemeente gevraagd om alternatieve voorstellen uit te werken.

Zuidgrens bereikt
Natuurmonumenten geeft aan het belang van de Efteling voor de toeristische en economische sector in Brabant te zien en begrijpt de ambitie van het pretpark om de positie te behouden en versterken. Maar volgens de organisatie is de zuidgrens bereikt en zal het park in de westelijke richting moeten groeien.

In de brief wordt benadrukt dat het landschap tussen Tilburg en Kaatsheuvel door allerlei ontwikkelingen onder druk staat. Ook de plaatsing van windturbines en een nieuw hoogspanningstracé worden genoemd.

Masterplan
Het Ontwerp Masterplan Wereld van de Efteling 2030 ligt momenteel nog ter inzage bij de gemeente Loon op Zand. (Lees verder)

Bron: Brabants Dagblad

SpeelgoedSpeelgoed

Eén reactie op “Natuurmonumenten maakt zich zorgen over uitbreidingsplannen Efteling

  1. ik vind dat de Efteling geen kant meer op kan , dan dat daar een nieuwe weg moet komen.
    ik ben op de voorlichting avond geweest , en het viel mij vooral de op komst tegen , want daar waren ze aan te horen wat hun plannen was . maar daar zag je bijna geen tegen standers of hoe ze het dan moeten doen.
    en Ik denk dat vele die vaak in de file op die weg er zo ook over denk.

Reageren is niet mogelijk.