Nieuws

70 jaar Efteling: Deel 10 – 1997 t/m 2001

eftelingNormaal zijn alleen de donderdagen (“De magische klok”) en de zaterdagen (“Terug in de tijd”) gereserveerd voor pure nostalgie maar vanwege het 70-jarig bestaan van de Efteling dit jaar doen we er eens lekker een schepje bovenop. In deze serie kijken we naar de Efteling in de afgelopen 70 jaren. Niet alleen naar de attracties, maar ook gebeurtenissen, de bezoekers van toen en hoe het park er in die tijd uit zag. Vandaag de periode van 1997 tot en met 2001. Lees de rest van dit bericht » “70 jaar Efteling: Deel 10 – 1997 t/m 2001”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren

eftelingEr was eens een koningin die heel erg streng was. De mensen in het land hadden nooit eens een leuke feestdag of een mooie optocht. En niemand durfde haar tegen te spreken. De koningin had een mooie, lieve dochter, voor wie ze ook erg streng was. Ze sloot haar vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er kwamen regelmatig prinsen naar het kasteel. Die wilden allemaal met haar trouwen. Maar de koningin verzon steeds hele moeilijke opdrachten voor zo’n jongen. Lukte het hem, dan mocht hij trouwen met de prinses. Maar mislukte het, dan overleefde hij het niet. Op een dag kwam er een heel dappere prins naar het koninkrijk. Ook hij had gehoord van de knappe prinses en haar gemene moeder. Hij dacht: Het wordt tijd dat iemand dat vervelende mens een lesje leert… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren”

Sprookjesboom Show: Hongerige Haai

eftelingIn de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Wolf gaat zwemmen met een hongerige haai, maar waarom is Wolf niet bang? Roodkapje wil een glas breken door haar stem te gebruiken en Wolf helpt haar een handje mee. Ezel laat de Rode Schoentjes een tikkeltje sneller dansen, tegen de regels van Langnek in. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: Hongerige Haai”

De beleving: Landhuys familiekamer

eftelingDe nieuwe week gaat uit de startblokken en zoals altijd beginnen we die met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. Vandaag zijn we in Efteling Bosrijk. Kijk, de kamers van het Efteling Hotel kennen we zo onderhand wel maar wist je dat je in Efteling Bosrijk ook hotelkamers hebt? Die zijn te vinden in het Landhuys. Hierin bevinden zich 54 familiekamers. Oorspronkelijk waren dit appartementen maar sinds 2019 verbouwd tot kamers met hotelservice. Genoeg gezegd, tijd voor een rondleiding. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Landhuys familiekamer”

Terug in de tijd: 1955

eftelingZo, de eerste helft van mei zit er bijna al weer op en we gaan zoals iedere zaterdag weer terug naar “die goede oude tijd”. Hoe was het in de Efteling in vroegere jaren? We hebben al veel nostalgie voorbij zien komen. Vandaag gaan we zwart/wit naar het jaar 1955. Je betaalde toen voor een kaartje 0,80 Nederlandse centen. De traptreintjes waren er toen ook. Ook de Rode Schoentjes. En kijk daar, de put van Vrouw Holle. Het filmverslag is destijds gemaakt door Wim de Ridder. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: 1955”

Vloggers in de Efteling: Niels Kooyman

eftelingEn daar is de vrijdag weer. Het heeft even geduurd, maar het is het wachten waard geweest. Even nog die eindsprint trekken en dan… weekend! Eindelijk weer wat tijd voor jezelf. Maar eerst nu weer zoals elke vrijdag aandacht voor een vlogger die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag in de spotlights Niels Kooyman. Ook voor hem is het niet de eerste keer dat hij hier in de spotlights staat. Maar daar is een zeer goede reden voor. Niels gaat je vertellen hoe en waarom de attractie Droomvlucht binnenkort voor lange tijd gesloten is. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Niels Kooyman”

De Magische Klok: Het Witte Paard en Panorama

eftelingHet is donderdag dus tijd voor ‘De Magische Klok’. De YouTube-serie waarin je alles te weten komt over de geschiedenis van de Efteling. In deze aflevering doen we een greep in de gastronomie van het park en kijken we rond in twee bekende restaurants. Het Theehuis is het allereerste restaurant dat de Efteling opent en dat nog steeds bestaat. We kennen het Theehuis nu als zelfbedieningsrestaurant Het Witte Paard. Ook het Café- Restaurant, nu zelfbedieningsrestaurant Panorama, is een belangrijk restaurant voor de Efteling. Je komt er in deze aflevering onder andere achter hoe vaak de restaurants verbouwd zijn én welke namen zij allemaal gehad hebben na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Het Witte Paard en Panorama”

70 jaar Efteling: Deel 9 – 1992 t/m 1996

eftelingNormaal zijn alleen de donderdagen (“De magische klok”) en de zaterdagen (“Terug in de tijd”) gereserveerd voor pure nostalgie maar vanwege het 70-jarig bestaan van de Efteling dit jaar doen we er eens lekker een schepje bovenop. In deze nieuwe serie kijken we naar de Efteling in de afgelopen 70 jaren. Niet alleen naar de attracties, maar ook gebeurtenissen, de bezoekers van toen en hoe het park er in die tijd uit zag. Vandaag de periode van 1992 tot en met 1996. Lees de rest van dit bericht » “70 jaar Efteling: Deel 9 – 1992 t/m 1996”

Sprookjes van Klaas Vaak – Hans en Grietje

eftelingEr waren eens twee kinderen, Hans en Grietje, die met hun vader en stiefmoeder in een huisje in het bos woonden. Het waren slechte tijden. Op een avond hoorde Hans zijn stiefmoeder zeggen: ‘We hebben niet genoeg geld meer om eten te kopen. Morgen zullen we de kinderen in het bos achterlaten.’ Midden in de nacht sloop Hans de deur uit. Hij vulde zijn zakken met kiezelsteentjes en ging daarna weer vlug naar bed. Hij had een plannetje… Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Hans en Grietje”

Sprookjesboom Show: IJs

eftelingIn de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Fakir wil een lied zingen, terwijl de Sprookjesbosbewoners hem steeds onderbreken. Draak laat zijn drumtalent zien. Geitje Benjamin en Klein Duimpje hebben zin in een ijsje en verzinnen een manier om muntjes van Ezel te krijgen. Of Ezel deze zal geven is nog maar de vraag. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: IJs”