Nieuws

Winter Efteling: vier het winterfeest mee in het IJspaleis

eftelingJe weekend is nu echt van start gegaan. Lekker toch? Wat gaat het worden deze keer? Relaxen? Kerstinkopen doen? Of wie weet gezellig een dagje (of heel weekend) naar de Winter Efteling? Dat laatste is een prima keuze…. want hoe hard de weermensen op tv roepen dat het te zacht voor de tijd van het jaar is, in de Winter Efteling is het winter. Punt uit! In het schitterende ijspaleis wordt dan ook het winterfeest uitgebreid gevierd. Je krijgt alvast een indruk hoe het feest er uit ziet. Lees de rest van dit bericht » “Winter Efteling: vier het winterfeest mee in het IJspaleis”

Vloggers in de Efteling: Luke Farmer

eftelingVrijdag is het weer. Nog even doorzetten en je hebt weer weekend. En zoals elke vrijdag zetten wij weer een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Eigenlijk gewoon de beste combinatie ooit! Vandaag de eer aan Luke Farmer. Luke is een vlogger uit het Verenigd Koninkrijk en zetelt in Londen. Hij heeft aardig wat abonnees bij elkaar die trouw zijn avonturen volgen. Zijn passie is vooral themaparken en daar kon een bezoek aan de Efteling niet bij ontbreken. Hij noemt het zelfs “The strangest theme park in the world”. Of dat nou een sneer of juist een compliment is ontdek je na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Luke Farmer”

Wekelijkse wintertips: Maak het perfecte kampvuur

eftelingBuiten is het zo guur dat het eerder nog herfst lijkt dan winter. En toch is de winter dichterbij dan je zou denken. Namelijk in de Efteling. Een winterse wereld vol met verassingen. En als je het nu al koud zou vinden dan zijn de warme wintertips de komende weken voor jou onmisbaar. Bijvoorbeeld, het kampvuur. Al jaren een warm welkom tijdens de Winter Efteling. Maar hoe maak je dat? En nog belangrijker….. hoe doe je dat op een veilige manier? We hebben niemand minder dan vuurprins Kendrik bereid gevonden om je dit allemaal te vertellen in een heuse tutorial. Lees de rest van dit bericht » “Wekelijkse wintertips: Maak het perfecte kampvuur”

Making-of Baron 1898 – Aflevering 8

eftelingIn deze YouTube serie blikken we wekelijks terug op het ontstaan, de bouw en de uiteindelijke opening van de attractie Baron 1898, de achtbaan met een vrije val geopend op 1 juli 2015. Maar ook een achtbaan met een compleet verhaal. Voordat de bezoekers kunnen instappen worden zij meegenomen in het verhaal over Gustave Hooghmoed, de baron. In deze aflevering zijn we aanwezig bij een van de belangrijkste momenten van de bouw van Baron 1898: de eerste testrit. Daarnaast onthullen we een van de best bewaarde geheimen van het project. Hoe klinkt de attractiemuziek? Kijk mee naar aflevering 8. Lees de rest van dit bericht » “Making-of Baron 1898 – Aflevering 8”

Sprookjes van Klaas Vaak – Doornroosje

eftelingEr waren eens een koning en een koningin die een kindje kregen. Ze noemden haar Doornroosje. Ze waren zo blij met haar, dat ze een groot feest gaven. Ook de feeën van het land mochten komen. Nu waren er dertien feeën, maar de koningin had maar twaalf gouden borden. ‘Ach, een feetje meer of minder zal de pret niet drukken,’ zei de koning. ‘We nodigen er gewoon twaalf uit in plaats van dertien.’ Het werd een schitterende dag. Alle feeën spraken een goede wens uit voor Doornroosje. Maar plotseling kwam de dertiende fee binnen. ‘Ik heb ook een wens voor Doornroosje!’ zei ze met valse stem. Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Doornroosje”

Vogel Rok flatsen: met Boaz, Sara Dol, GewoonThomas en Ronald Vledder!

eftelingWIEHOE! Een nieuw seizoen Na Sluitingstijd is AAN! Dus ook voor ons hoog tijd om de afleveringen hier integraal te plaatsen. Elke maandag ook hier te zien dus. En in de eerste challenge wordt er al flink wat op los geflatst door de deelnemers. Uh wat zeg je? Jawel hoor.. we gaan Vogel Rok flatsen! KIJKEN DUS! Dit zijn alle deelnemers van dit seizoen: @Sara Dol @Ronald @Gewoon Thomas @Stien Edlund @TeVeelGevraagd @Sterre Koning @Boaz en @Nina Houston! Veel plezier! Lees de rest van dit bericht » “Vogel Rok flatsen: met Boaz, Sara Dol, GewoonThomas en Ronald Vledder!”

De beleving: Anton Pieckplein

eftelingZondag, nieuwe week, nieuwe kansen. De laatste weken van 2019. Maar zoals altijd trappen de week af met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. We doen vandaag een rondje Anton Pieckplein. AL sinds 1954 straalt dit plein pure nostalgie uit compleet met nostalgische attracties zoals draaimolens, zweefmolens, de karakteristieke vlindermolen en het Efteling Museum. In 2003 ging het plein volledig op de schop en heeft sindsdien de aanblik van een tekening van de meester Anton Pieck zelf. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Anton Pieckplein”

Winter Efteling: Het IJspaleis

eftelingVoor de eerste keer dit seizoen kijken we op de zaterdag naar de Winter Efteling. De winterse editie met heel veel extra’s en verassingen is al weer sinds half november aan de gang. In 1999 heel klein begonnen als een paar weekenden en tijdens de kerstvakantie waarbij grote buitenattracties gesloten bleven. Na drie jaar proefdraaien werd de Winter Efteling een blijvertje. Vandaag de dag is de Efteling jaarrond geopend en daardoor is de periode van de Winter Efteling een stuk langer geworden. Ook de buitenattracties zijn geopend op twee na. Ooit was het IJspaleis ook klein begonnen. Kijk nu eens hoe groot het nu geworden is. Lees de rest van dit bericht » “Winter Efteling: Het IJspaleis”

Vloggers in de Efteling: Zitronevlog

eftelingDe werkweek nadert weer het einde. Pakjesavond is voorbij en de stoomboot van de Sint draait zich al warm voor de terugreis naar Spanje. Hoog tijd voor de kerstman. Het weer werkt totaal niet mee de komende dagen maar toch is in de Efteling de winter al weer wat weekjes aan de gang. Vandaar dat we vandaag met een vlogger meelopen tijdens een dagje Winter Efteling. Zo kun je hoe dan ook lekker schaatsen, zowel binnen als buiten, en uiteraard langlaufen. En dat gingen Erwin en c.s. dan ook uitgebreid doen. Ook de speciale winterse snacks werden niet overgeslagen. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Zitronevlog”

De Magische Klok: De Bob

eftelingHet is weer donderdag en dus de hoogste tijd voor De Magische Klok. Deze neemt je mee door een reis van tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. Vandaag de geschiedenis van De Bob. Want ook De Bob zelf is sinds het najaar van 2019 een stuk geschiedenis geworden. De Bob is na de Python, Halve Maen en de Piraña de vierde thrill ride in de Efteling in de jaren 80. Met het bouwen van snelle en sensationele attracties boort het park een nieuwe doelgroep aan. Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: De Bob”