Nieuws

Efteling musical: De gelaarsde Kat

eftelingGa mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje? Lees de rest van dit bericht » “Efteling musical: De gelaarsde Kat”

Making-of Max & Moritz – Aflevering 5

eftelingIn het voorjaar van 2020 opent de Efteling een nieuwe familie-achtbaan genaamd Max & Moritz.De opening van de nieuwe Efteling-attractie Max & Moritz komt steeds dichterbij. Er wordt druk gewerkt aan alle onderdelen van de attractie. In deze aflevering zien we hoe componist René Merkelbach door middel van muziek, stemmen, natuur- en fantasiegeluiden ervoor zorgt dat de sfeer van de attractie op een onvergetelijke manier wordt neergezet. Er wordt in de muziek van Max & gejodeld en er is zelfs een orgel gemaakt van scheetkussens! Lees de rest van dit bericht » “Making-of Max & Moritz – Aflevering 5”

Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje

eftelingEr was eens een beeldschoon meisje dat Sneeuwwitje heette. Haar stiefmoeder was erg ijdel. Elke dag vroeg ze aan haar toverspiegel: ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het land? De spiegel antwoordde dan: ‘O, koningin, u bent de mooiste in het land’. Maar op een dag antwoordde de spiegel: ‘O, koningin, heel mooi bent u, maar Sneeuwwitje is duizendmaal mooier nu.’ Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje”

Masters of Minecraft: Magneetvissen in de Fata Morgan

eftelingIn deze nieuwe aflevering van Masters of Minecraft 2 ontvangt de Fakir de Masters bij de Fata Morgana! Hier zullen zij in teams van twee het tegen elkaar opnemen voor een groot voordeel in de Witch Wars finale. Het team dat als eerst de benodigde items van de draaischijf hengelt en in de crafting boten plaatst mag de verboden stad betreden om de schat van Sultan te stelen. Dit winnende team gaat naar huis met een volledig stack vis! De verliezers… die grijpen helaas mis. Hengelen maar! Lees de rest van dit bericht » “Masters of Minecraft: Magneetvissen in de Fata Morgan”

De beleving: Sprookjes-tentoonstelling Efteling Museum

eftelingOp 7 juli 2019 opende de expositie “De 30 sprookjes uit het Sprookjesbos” in het Efteling Museum vanwege de komst van het 30e sprookje “De Zes Zwanen”. We zien hele subtiele voorwerpen die verwijzen naar de bekende sprookjes. Zoals een mandje met koek, fruit en wijn die verwijzen naar Roodkapje, een zakje duivenvoer verwijst naar het Bruidskleed van Genova, een lange vlecht van Raponsje en veel meer. Ook zien we de sprookjesboeken van de Efteling die tot nu toe zijn uitgegeven. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Sprookjes-tentoonstelling Efteling Museum”

Efteling Jaaroverzicht 2015

eftelingWe gaan weer terug in de tijd. Vandaag terug naar de Efteling in 2015. Wat gebeurde er toen allemaal? Het was het jaar van Baron 1898. Maar ook van de compleet vernieuwde Game Gallery. Efteling Bosrijk werd uitgebreid met ruime groepsaccommodaties, had Pinokkio zijn eigen musical, onderging De Indische Waterlelies een zeer uitgebreide renovatie en was er ook nog zoiets als een midzomernacht in het park. Veel kijkplezier! Lees de rest van dit bericht » “Efteling Jaaroverzicht 2015”

Vloggers in de Efteling: Mikey Eftel

eftelingWat er ook in een week kan gebeuren…… op een gegeven moment is het toch weer vrijdag. En dat is nu het geval.  Zoals iedere vrijdag besluiten we de werkweek door een vlogger in de spotlights te zetten die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling, Wat ons betreft de ideale combinatie. Vandaag de eer aan Mikey Eftel. Zoals zijn vloggernaam het al verklapt maakt hij hoofdzakelijk vlogs over de Efteling. We keren met hem terug naar vorig jaar over het onderhoud van d’Oude Tuffer. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Mikey Eftel”

Sprookjessprokkelaar de musical

eftelingVolg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar? Deze musical was te zien van 21 oktober 2018 t/m 28 april 2019 in verschillende theaters in Nederland en België. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjessprokkelaar de musical”

Making-of Max & Moritz – Aflevering 4

eftelingIn het voorjaar van 2020 opent de #Efteling een nieuwe familie-achtbaan genaamd Max & Moritz. De nieuwe Efteling attractie Max & Moritz krijgt steeds meer vorm. We zien in deze aflevering de vormgevers in het Gildehuys hard werken aan de decoratie. De ondeugende broertjes Max en Moritz worden hier ook tot leven gebracht! Een aantal ontwerpers, onder wie Robert-Jaap, gaat naar MACK Rides om te ontdekken hoe ver ze daar zijn met de productie van de treinen. Of zijn het zeepkisten? Robert-Jaap kruipt er even in, als dat maar goed gaat! Lees de rest van dit bericht » “Making-of Max & Moritz – Aflevering 4”

Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje

eftelingEr was eens een arme houthakker die zeven zonen had. De jongste was bijzonder klein. Hij werd dan ook Klein Duimpje genoemd. Het ging niet goed met de houthakkersfamilie. Vader verdiende te weinig geld. Op een avond, toen de kinderen al naar bed waren, zei hij tegen zijn vrouw: ‘We hebben bijna geen eten meer. Ik neem de jongens morgen mee naar het bos en laat ze daar achter.’ Wie weet vinden ze een betere plek om te wonen en komen ze terecht bij mensen die wel genoeg te eten hebben. Klein Duimpje zat intussen stiekem mee te luisteren en bedacht een plan… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje”