Nieuws

Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje

eftelingEr was eens een beeldschoon meisje dat Sneeuwwitje heette. Haar stiefmoeder was erg ijdel. Elke dag vroeg ze aan haar toverspiegel: ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het land? De spiegel antwoordde dan: ‘O, koningin, u bent de mooiste in het land’. Maar op een dag antwoordde de spiegel: ‘O, koningin, heel mooi bent u, maar Sneeuwwitje is duizendmaal mooier nu.’ Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje”

Sprookjesboom Show: Bal

eftelingDraak wil het wereldrecord bal hooghouden verbreken, maar Klein Duimpje verstoort zijn poging. Heks houdt Fakir voor de gek tijdens zijn tover-act. Ezel vertelt raadsels tijdens zijn show en Geitje Benjamin is vandaag zijn gast. In de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Dat doen ze zingend en dansend met een flinke dosis humor. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: Bal”

De beleving: Afscheid Pandadroom

eftelingDe nieuwe week is een feit. En zoals altijd trappen we de nieuwe week af met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. We keren vandaag nog een keer terug naar Pandadroom. Voor het laatst want afgelopen week is op gepaste wijze afscheid genomen van deze attractie. Pandadroom is momenteel gesloten, De boel wordt flink verbouwd om op vrijdag 6 december 13:00u. geopend te worden als Fabula. Voor het zover is blikken we terug op het afscheid compleet met samenzang van “In this together”. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Afscheid Pandadroom”

Negen Pleinen Festijn: Fraser Hooper

eftelingEn terwijl de thermometers dit weekend amper de 10 graden nog aantikken gaan we onverminderd door met onze terugblik op het Negen Pleinen Festijn van dit jaar. Want er was weer genoeg te beleven om ver na de zomer nog te kunnen nagenieten. Op het Anton Pieckplein waren er verschillende acts die we lang niet allemaal hebben voorbij zien komen. Daarom is er vandaag een plek ingeruimd voor Fraser Hooper. Een act met weinig woorden maar met heel veel gebeurtenissen waarbij het publiek een onmisbare rol speelden. Top amusement! Lees de rest van dit bericht » “Negen Pleinen Festijn: Fraser Hooper”

Vloggers in de Efteling: Jordan Block

eftelingHet mooiste van een werkweek is dat die altijd eindigt met de vrijdag. En laat het vandaag nou net vrijdag zijn! Even nog die eindsprint maken en dan….. weekend! Lekker weer wat tijd voor jezelf. En de vrijdag zou niet compleet zijn zonder dat we een vlogger in de spotlights zetten die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag de eer aan Jordan Block. Jordan Block is een Nederlandse dj en muziek producer. En ook hij weet dat de boog niet altijd gespannen hoeft te zijn. En waar kan je dan beter je ontspannen dan in de Efteling? Dat zie je na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Jordan Block”

De Magische Klok: Hans en Grietje

eftelingHet is weer donderdag dus de hoogste tijd voor een aflevering van De Magische Klok die je meeneemt in een reis door de geschiedenis van de Efteling. In deze aflevering: het sprookje van Hans en Grietje. In 1955 is Hans en Grietje het dertiende sprookje in het Sprookjesbos. Ontwerper Anton Pieck schetst het verhaal van de sprookjesschrijvers de gebroeders Grimm. In dit verhaal worden broer Hans en zus Grietje achtergelaten in het bos door hun vader en stiefmoeder. Daar vinden zij een snoephuisje van een gemene heks. Hoe dit sprookje afloopt én hoe de Efteling dit sprookje vormgeeft in het sprookjesbos kom je allemaal te weten in deze aflevering na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Hans en Grietje”

Making-of: Baron 1898 – Aflevering 3

eftelingIn deze YouTube serie blikken we wekelijks terug op het ontstaan, de bouw en de uiteindelijke opening van de attractie Baron 1898, de achtbaan met een vrije val geopend op 1 juli 2015. Maar ook een achtbaan met een compleet verhaal. Voordat de bezoekers kunnen instappen worden zij meegenomen in het verhaal over Gustave Hooghmoed, de baron. In deze aflevering gaan we met het ontwerpteam mee op bezoek in echte mijncomplexen in Zollverein (Duitsland) en Heerlen (Limburg) en zien we hoe oude ambachten worden gebruikt op de bouw in de Efteling. Kijk mee naar aflevering 3. Lees de rest van dit bericht » “Making-of: Baron 1898 – Aflevering 3”

Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje

eftelingEr was eens een arme houthakker die zeven zonen had. De jongste was bijzonder klein. Hij werd dan ook Klein Duimpje genoemd. Het ging niet goed met de houthakkersfamilie. Vader verdiende te weinig geld. Op een avond, toen de kinderen al naar bed waren, zei hij tegen zijn vrouw: ‘We hebben bijna geen eten meer. Ik neem de jongens morgen mee naar het bos en laat ze daar achter.’ Wie weet vinden ze een betere plek om te wonen en komen ze terecht bij mensen die wel genoeg te eten hebben. Klein Duimpje zat intussen stiekem mee te luisteren en bedacht een plan… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje”

Sprookjesboom Show: Mannetje op de maan

eftelingGeitje Benjamin wil graag het mannetje op de maan ontmoeten en zingt hierover. Ezel denkt dat hij het grappigste is van het Sprookjesbos, maar Heks is zijn grappen zat. Wolf vermomt zich als de stiefmoeder van Sneeuwwitje en wil zo Roodkapje in de val lokken. De Kabouters gooien roet in het eten. In de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Dat doen ze zingend en dansend met een flinke dosis humor. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: Mannetje op de maan”

De beleving: De vliegende fakir

eftelingEen nieuwe week is weer aangebroken. Terwijl de blaadjes van de bomen vallen gaan we het hebben over tulpen. Nou ja, gedeeltelijk dan. Want er is een plek in het sprookjesbos waar de tulpen altijd bloeien. En dat is bij de vliegende fakir. En dit doet hij al sinds 24 juli 1958. Je zou zeggen, hoog tijd voor pensionering maar daar denkt de fakir heel anders over. Elke dag vliegt hij op zijn tapijt van de ene naar de andere toren om vervolgens de rode of gele tulpen te doen ontluiken na het spelen van de bekende melodie op de fluit. In zijn vrije uren schnabbelt de fakir bij als één van de hoofdrolspelers in de Sprookjesboom. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: De vliegende fakir”