Nieuws

Terug in de tijd: de zomer van 1988

eftelingWe hebben weer een pareltje opgedoken wat betreft beelden van toen. We gaan naar de zomer van 1988 in de Efteling. Toen had je nog geen vloggers…. maar als je deze film (dus geen filmPJE!) ziet van Mijn Tjoeps mag je gerust spreken van een echte voorloper van het fenomeen vloggers. Bas, Ria, Belinda, Jeroen en Martijn zijn samen met neef Rudolf op 14 juni 1988 naar De Efteling geweest. Opnames zijn gemaakt met een Panasonic VHS Camcorder. Verwacht dus geen HD beelden, maar wel een uitgebreid verslag van hoe de Efteling er 32 jaar geleden uit zag. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: de zomer van 1988”

Vloggers in de Efteling: Fruiteiland

eftelingEn weer een werkweek bijna voorbij. Gaat hard zeg, lijkt de Python wel. En wat een week, ijzig koud en sneeuw. Lekker hoor die lente! Maar goed, zoals iedere vrijdag een vlogger in de spotlights die een dagje Efteling combineert met een leuke vlog. Vandaag Fruiteiland. Achter deze naam schuilt Joris Korisse en die ging vorig jaar met zijn vrienden naar de wonderlijke wereld van spatschermen en 1,5 meter maatregelen. En naar Max & Moritz. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Fruiteiland”

De Magische Klok: Sprookjes van de Efteling

eftelingElke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. In die tijd is er veel gebeurd, veranderd en gebouwd. In deze aflevering kijken we rond in het Sprookjesbos. Bij twee sprookjes die door de Efteling zélf geschreven zijn: ‘De Magische Klok’ en ‘De Tuinman en de Fakir’. Want ja, hoe zijn we anders op de naam “Magische Klok” gekomen? Geniet van de nostalgische beelden en zie hoe de sprookjes tot stand waren gekomen. Je ziet het na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Sprookjes van de Efteling”

De Lummels: Goud op het spoor

eftelingIn het wilde westen helpen de Lummels een oude sheriff bij het opsporen van een treinwagon vol gestolen goud. Na een avontuur in de woestijn vinden ze de stoomtrein, de boeven en de buit. Maar het inrekenen van de schurk is hondsmoeilijk, vooral voor Lev. De bandiet laat zich beschermen door een van de weinige dingen waar hij bang voor is: een slang. Maar Lev blijkt nòg moediger te zijn dan hij zelf kon denken. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: Goud op het spoor”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Indische Waterlelies

eftelingEr leefde eens, ver weg in het oerwoud van Indië, een heks. Ze had een kromme neus, knokige handen en ze had een afschrikwekkend, rimpelig gezicht. Haar haardos leek op een bos stro en haar nagels waren puntig en vies. Kortom, ze zag eruit zoals je van een heks mag verwachten. Toch was het een heel bijzondere heks, want ze kon prachtig zingen. Ze klonk niet als een valse kraai, maar had een mooie, glasheldere stem. Als ze zong werd het hele oerwoud stil. Het klonk net alsof je tientallen nachtegalen tegelijk hoorde, zo hoog en zuiver…maar ze was zo lelijk als de nacht… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Indische Waterlelies”

Efteling Bosrijk: Een kijkje in het park

eftelingTerwijl de lockdown voortduurt is er een plek in de Efteling die al die tijd “gewoon” geopend is: vakantiepark Efteling Bosrijk wat al sinds 2009 in gebruik is genomen. Met een verblijf in het vakantiepark wordt een meerdaags verblijf in de Efteling mogelijk gemaakt. Anders dan in een hotelkamer van het Efteling Hotel heb je hier veel meer ruimte en verblijf je midden in de natuur. Naast vakantiehuisjes zijn er ook appartementen te huur en is het park voorzien van allerlei faciliteiten. Vandaag nemen we een algemeen kijkje in het park. Lees de rest van dit bericht » “Efteling Bosrijk: Een kijkje in het park”

De beleving: Boomfiguren in Bosrijk

eftelingDe nieuwe week is weer van start gegaan. En hoe! Vrolijk Pasen! Het weekend duurt een dagje langer deze week. Ondanks dat is het park nog altijd gesloten vanwege de lockdown. En dat al bijna 4 maanden inmiddels. Daarom kunnen we vandaag wel even weer in het park kijken, maar dan zou je bijna vergeten dat Efteling Bosrijk “gewoon” open is. Dus de beleving vandaag vanuit Bosrijk. We gaan ontdekken welke boomfiguren er in het vakantiepark te vinden zijn. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Boomfiguren in Bosrijk”

Terug in de tijd: De Enige Echte Efteling Fanfare

In onze wekelijkse kijk in het rijke verleden van de Efteling gaan we terug naar De Enige Echte Efteling Fanfare. De fanfare speelde van 2000 tot en met 2003 in het park op diverse plekken. In eerste instantie leek het op een kleine fanfare zoals je ze buiten het park ook zou kunnen aantreffen maar deze fanfare was bijzonder. Ze bestonden uit een groep muzikanten, ieder met zijn eigen kwaliteiten. De bekendste personen waren Meneer Verstappen, de tamboer-maître en Appie Jansen, de meest onhandige uit het gezelschap. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: De Enige Echte Efteling Fanfare”

Vloggers in de Efteling: Pieter & Pris

eftelingVrijdag! Yes! We hebben het weer gehaald. Het einde van de werkweek komt in zicht. Tijd voor de eindsprint en dan lekker weer weekend. Hoog tijd om de vrijdag weer af te trappen door een vlogger in de spotlights te zetten die een dagje Efteling heeft weten te combineren met een leuke vlog. Vandaag Pieter & Pris. Zij draaien al ruim 4 jaar mee op YouTube. En voor deze keer een heuse uitdaging: alle Efteling achtbanen in 1 avond! (inclusief Max en Moritz) Met de huidige corona maatregelen een regelrechte uitdaging en dan komt er ook nog eens dreigend noodweer om de hoek kijken. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Pieter & Pris”

De Magische Klok: Carrouselpaleis

eftelingElke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. In die tijd is er veel gebeurd, veranderd en gebouwd. In deze aflevering nemen we een kijkje in het midden van de Efteling, vlakbij de ingang van het Sprookjesbos. Daar vind je het statige Carrouselpaleis. Nog steeds is het paleis een geliefde attractie onder de Efteling bezoekers. Centraal in het paleis is een heuse stoomcarrousel die dagelijks zijn vele rondjes maakt. Hoe het allemaal begon zie je na de klik. Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Carrouselpaleis”