Nieuws

Sprookjesboomshow: Vlinder

eftelingDraak is zijn vriend Fladdertje de vlinder kwijt, Geitje Benjamin helpt hem met zoeken. Geitje Benjamin kan niet slapen en Wolf, verkleed als de Chinese Nachtegaal, probeert hem in slaap te zingen. Assepoester, Langnek en Ezel strijden om de gouden beker door een wedstrijdje limbo dansen. Ezel is er zeker van dat hij de beker zal winnen. In de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboomshow: Vlinder”

De beleving: Fata Morgana multicam

eftelingWat een weekend! Gisteren leek het heel even of het weer volop zomer was. Alleen het Negen Pleinen Festijn ontbrak, maar de temperatuur was zomers? Vandaag nog een keer? Gaan we regelen! Hier gaan we door met waar we vorige week zondag al aan begonnen waren. Een beleving d.m.v. multicam voor een optimale beleving. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. We bezoeken de Fata Morgana. Kort geleden even buiten gebruik vanwege een reguliere onderhoudsbeurt maar inmiddels is de verboden stad weer dagelijks toegankelijk. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Fata Morgana multicam”

Negen Pleinen Festijn: Symbolicaanse Hofdans

eftelingDit weekend is het nazomeren geblazen. Op veel plaatsen in het land komen de thermometers dicht in de buurt van de 25 graden. Een mooie gelegenheid om naar de Efteling te gaan. Maar ook voor de thuisblijvers is het nazomeren wat de klok slaat want we blikken terug op het zomerse Negen Pleinen Festijn. Vandaag de Symbolicaanse Hofdans uitgevoerd door het trouwe personeel van Koning Pardulfus. Grote afwezige dit jaar was O.J. Punctuel die deze zomer genoot van een welverdiende vakantie blijkbaar. Maar de hofdans ging zonder hem ook “onverminderd veurt”! Lees de rest van dit bericht » “Negen Pleinen Festijn: Symbolicaanse Hofdans”

Vloggers in de Efteling: Yung Demi

eftelingHet is vandaag vrijdag de dertiende. Is dat even lekker? Bijna weer weekend, bijna weer wat tijd voor jezelf. En wat is er dan leuker op een vrijdag dan een vlogger in de spotlights te zetten die een dagje Efteling heeft weten te combineren met een vlog? Mooie combinatie toch? Dachten wij ook. Vandaag de eer aan Yung Demi. Yung Demi bestaat uit Demi en Romy. Zij vloggen onder meer over challenges. En verder is er niet zo heel erg veel bekend. Dat komt goed uit want des te eerder kun je naar hun Efteling vlog kijken na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Yung Demi”

De Magische Klok: Sneeuwwitje & Roodkapje

eftelingHoor het eens tikken. Het is een klok. Het is tijd…. want elke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. In die tijd is er veel gebeurd, veranderd en gebouwd.Dit keer gaan we op bezoek bij twee bekende Sprookjesbosbewoners: Sneeuwwitje en Roodkapje. Wie van de twee is jouw favoriet? Kijk mee naar het ontstaan van deze bijzondere bewoonsters van het Sprookjesbos. Na de klik zie je meer! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Sneeuwwitje & Roodkapje”

Making-of De zes zwanen: Er was eens een sprookje

eftelingOp dit moment wordt er gewerkt aan een het dertigste sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling. In vijf ‘making-of’ afleveringen kijken we mee met de bouw van De zes Zwanen. Hoe brengt de Efteling sprookjes tot leven? En waar ligt eigenlijk de oorsprong van dit soort verhalen? In deze aflevering gaat presentatrice Marlijn Weerdenburg op bezoek bij ontwerper Sander de Bruijn, bezoekt ze een hoogleraar volksverhalen aan het Meertens Instituut in Amsterdam, ontdekt ze de herkomst van sprookjes én waarom de Efteling voor dit sprookje heeft gekozen. Lees de rest van dit bericht » “Making-of De zes zwanen: Er was eens een sprookje”

Sprookjes van Klaas Vaak – Klaas Vaak

eftelingEr was eens een kleine prins die in een prachtig kasteel woonde, midden in een bosrijk gebied. Op een avond bracht zijn moeder, de koningin hem naar bed. Ze stopte hem lekker in. Toen gaf ze hem een nachtkus. ‘Slaap lekker, prinsje van me!’ Zijn moeder had de kamer nog maar net verlaten toen opeens een enorme uil door het open raam naar binnen vloog en op het voeteneinde ging zitten. De prins zat stokstijf rechtop in bed en zag hoe een kabouter afstapte van de uil. Hij had een lange witte baard en een grote krulsnor. Hij droeg een nachthemd en een grappig jasje. Op zijn hoofd had hij een slaapmuts. ‘Dag, prins,’ zei de kabouter vriendelijk, “wees niet bang, ik ben Klaas Vaak”. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Klaas Vaak”

Jokie: Schilderen

eftelingHallo Jokie! Hallo Jet! Jokie en Jet zien vanuit hun luchtballon een jongetje die in een weiland staat te schilderen. Vandaag mag Jokie ook mee schilderen, maar wat zal hij gaan maken? Jokie gaat als een echte ontdekkingsreiziger op pad. Samen met zijn vriendinnetje Jet verkent hij de hele wereld. Met hun luchtballon komen ze op allerlei leuke plekken waar ze vrolijke avonturen beleven. Lees de rest van dit bericht » “Jokie: Schilderen”

De beleving: Spookslot multicam

eftelingHet is weer zondag. Nieuwe week, nieuwe kansen. En zoals iedere zondag een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. Vandaag bezoeken we het spookslot. Al sinds mei 1978 de griezeligste plek in het park en nog altijd populair onder de bezoekers. We hebben deze attractie al eerder bezocht in de beleving maar vandaag op een andere manier namelijk met een multicam. Volgens de maker voor een complete beleving. Kijk, daar houden we van en dus gaan we vandaag terug naar het spookslot. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Spookslot multicam”

Negen Pleinen Festijn: Harmonie van Drie

eftelingHet is zo langzamerhand een traditie geworden om na het laatste Negen Pleinen Festijn gewoon nog stug door te gaan met beelden van de afgelopen twee maanden. Er viel ook dit jaar weer zoveel te beleven dat er nog genoeg materiaal over is gebleven om later nog te publiceren. Wat te denken van de Harmonie van Drie? Ze waren er ook deze zomer weer bij met hun bekende act. Hoogste tijd dus om deze gangmakers nog eens een keer terug te zien. Lees de rest van dit bericht » “Negen Pleinen Festijn: Harmonie van Drie”