Nieuws

De Magische Klok: Muziek

efteling

Het is weer donderdag en dus de hoogste tijd voor de Magische Klok. De klok die meeneemt in een reis door tijd en ruimte in het rijke verleden van de Efteling. Zet je geluid maar aan, want dit keer gaat het over… muziek! Je kent de Efteling van de attracties, de sprookjes, decors, details en natuurschoon. Maar vanaf het prille begin is muziek óók een belangrijke sfeermaker in het park. Van de muziekpaddenstoelen in het Sprookjesbos tot aan dive coaster Baron 1898, bijna overal in de Efteling hoor je muziek die bijdraagt aan de beleving. Ook blijven sommige deuntjes goed in je hoofd hangen. In deze aflevering hoor je er alles over. Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Muziek”

Hier werk ik: Joris en de Draak

eftelingElke woensdag nemen we een kijkje achter de schermen van de wondere wereld van de Efteling. Elke dag weer komt er een hele organisatie bij kijken om deze wondere wereld voor haar gasten te realiseren. Die organisatie wordt mogelijk gemaakt door talloze gedreven medewerkers die dag in dag uit zich inzetten voor een onvergetelijke dag of verblijf in de Efteling. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Dit keer lopen we een dag mee bij Joris en de Draak. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Hier werk ik: Joris en de Draak”

Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje

eftelingEr was eens een beeldschoon meisje dat Sneeuwwitje heette. Haar stiefmoeder was erg ijdel. Elke dag vroeg ze aan haar toverspiegel: ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het land? De spiegel antwoordde dan: ‘O, koningin, u bent de mooiste in het land’. Maar op een dag antwoordde de spiegel: ‘O, koningin, heel mooi bent u, maar Sneeuwwitje is duizendmaal mooier nu.’ Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje”

Leren met Jokie: Veilig oversteken

eftelingHallo Jokie! Hallo Jet! Jokie is in de stad. Aan de overkant van de straat staat een meisje. Jokie wil oversteken naar het meisje, maar moet dat voorzichtig doen. Help jij Jokie mee? ‘Leren met Jokie’ is een interactieve reeks waarin Jokie en Jet de allerkleinsten meenemen op een educatief avontuur bomvol herkenbare momenten in het dagelijks leven. Zoals samen spelen, samen delen, op vakantie en naar de dokter, en nog veel meer. Lees de rest van dit bericht » “Leren met Jokie: Veilig oversteken”

De beleving: Roodkapje en Grootmoeder

eftelingDe tweede helft van je weekend is een feit. Vandaag zondag en voor veel mensen is het Palmzondag of Palmpasen. Die ging vandaag behoorlijk koud uit de startblokken. Maar ach, het sneeuwde zelfs hier en daar gisteren dus echt vreemd opkijken doet inmiddels niemand meer. Wij starten in ieder geval de week zoals altijd met een beleving vanuit de Efteling. Vandaag gaan we op bezoek bij Roodkapje en haar grootmoeder. Tijdens de KRO-NCRV ledendag in de Efteling besloten beiden om eens zelf in het Sprookjesbos te lopen en zochten een mooi plekje op in de buitenlucht. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Roodkapje en Grootmoeder”

Efteling Hotel: Doornroosje Suite en Carrousel Suite

eftelingWe zijn op ontdekkingstocht in het Efteling Hotel. Het markante herkenningspunt van de Efteling. Veel mensen kennen het hotel zowel van buiten als van binnen. Maar kennen we ook alle suites in het hotel? Hoe zien die er uit? Nou, kort samengevat: prachtig! Vandaag een bezoekje aan de Doornroosje Suite en de Carrousel Suite. Beide suites ademen de sfeer uit zoals je die in het park kan vinden. Zo zou je in de Doornroosje Suite wel 100 jaren willen slapen zo mooi en waan je je in de Carrousel Suite in een draaimolen waarin je kunt slapen. Mooi toch? Lees de rest van dit bericht » “Efteling Hotel: Doornroosje Suite en Carrousel Suite”

Vloggers in de Efteling: ZeroGreviews

Hallo vrijdag, hallo winter… ho wacht!! Het is nog steeds lente hoor. Hallo weekend! Zo aan het einde van de werkweek is het weer tijd voor de eindsprint. Nog even doorzetten en dan weer tijd voor jezelf. Even bijkomen, even pauze. Even de gelegenheid om de Efteling weer eens te bezoeken. Dat deed het team van ZeroGreviews pas geleden ook en maakte daar een vlog van. Helemaal gericht op twee totaal verschillende attracties in het park: de Python en Diorama. Zoiets van lekker over de kop gaan en even helemaal relaxed. Deze mooie combinatie zie je na de klik en als extra een bonusfilmpje van Diorama in vogelvlucht. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: ZeroGreviews”

De Magische Klok: De Halve Maen

eftelingElke donderdag is het weer de hoogste tijd voor De Magische Klok. De YouTube-serie waarin je alles te weten komt over de geschiedenis van de Efteling. In deze aflevering: schipschommel De Halve Maen. In 1981 slaat de Efteling een nieuwe weg in als het om attractie-aanbod gaat. Het is tijd voor spanning en sensatie. Daarom wordt in 1981 de Python gebouwd, gevolgd door schipschommel De Halve Maen in 1982. De Halve Maen is inmiddels niet meer weg te denken uit de Efteling, toch zou deze attractie er misschien helemaal niet geweest zijn. Wil jij weten waarom niet? Kijk dan deze aflevering van De Magische Klok na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: De Halve Maen”

Hier werk ik: Human Resources

eftelingElke woensdag nemen we een kijkje achter de schermen van de wondere wereld van de Efteling. Elke dag weer komt er een hele organisatie bij kijken om deze wondere wereld voor haar gasten te realiseren. Die organisatie wordt mogelijk gemaakt door talloze gedreven medewerkers die dag in dag uit zich inzetten voor een onvergetelijke dag of verblijf in de Efteling. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Vandaag lopen we mee met medewerkers van de afdeling Human Resources. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Hier werk ik: Human Resources”

Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje

eftelingEr was eens een arme houthakker die zeven zonen had. De jongste was bijzonder klein. Hij werd dan ook Klein Duimpje genoemd. Het ging niet goed met de houthakkersfamilie. Vader verdiende te weinig geld. Op een avond, toen de kinderen al naar bed waren, zei hij tegen zijn vrouw: ‘We hebben bijna geen eten meer. Ik neem de jongens morgen mee naar het bos en laat ze daar achter.’ Wie weet vinden ze een betere plek om te wonen en komen ze terecht bij mensen die wel genoeg te eten hebben. Klein Duimpje zat intussen stiekem mee te luisteren en bedacht een plan… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje”