Nieuws

Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes

eftelingEr was eens een lieve moeder geit die met haar zeven geitjes in het bos woonde. Op een dag zei moeder: ‘Kindjes, ik ga boodschappen doen. Beloof me dat jullie voor niemand de deur opendoen.’ Dat beloofden ze. Toen moeder net weg was werd er op de deur gebonsd. Iedereen schrok van een zware stem die riep: ‘Ik ben het. Moeder. Ik ben al terug!’ De geitjes geloofden er niets van en keken uit het raam. Daar zagen ze de wolf! Even later probeerde hij het weer. Zijn stem was zacht geworden doordat hij een stuk krijt had opgegeten… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes”

Sprookjesboom Show: Rappelsteel

eftelingKlein Duimpje heeft een speciale vraag voor de Kookrubriek “Hocus Kookus” van Heks. Wolf wil een goocheltruc uitvoeren, maar Langnek gooit roet in het eten. Of toch niet? Ezel en Roodkapje maken een rap, waar Geitje Benjamin ook graag aan mee wil doen. In de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Dat doen ze zingend en dansend met een flinke dosis humor. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: Rappelsteel”

De beleving: Loetiek

eftelingNieuwe week, nieuwe kansen. Voor de mensen die vakantie hebben: veel plezier en geniet er van. Wij trappen de week zoals altijd af met een beleving vanuit de Efteling. Vandaag een bezoek aan de Loetiek. Een souvenirwinkel gelegen aan het Anton Pieckplein. De Loetiek is er eentje met een bijzondere geschiedenis. Zo is het gebouw eigenlijk een overkapping van de voormalige Jeepmolen die er eerst stond tot 1989. Met de komst van het Volk van Laaf werd het omgebouwd tot Laaf souvenirshop. Een aantal jaren geleden veranderde dit assortiment. Ook was het een korte tijd een outlet. Binnenkort wordt de Loetiek verbouwd dus kijken we nog even rond in de oude situatie. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Loetiek”

Negen Pleinen Festijn: Wijze lessen van de Fakir

eftelingHet is zover, je weekend is uit de startblokken gekomen. En dat niet alleen, voor veel mensen is het ook nog eens herfstvakantie. Mooie gelegenheid om de Efteling bezoeken want het Sprookjesbos ziet er net even wat meer betoverend uit met al die blaadjes in bijzondere kleuren. Maar ja, er zijn altijd nog mensen die niets met de herfst hebben en helemaal gaan voor de zomer. Daarom blikken we ook vandaag terug op het Negen Pleinen Festijn. Luister eens naar de wijze lessen van de Fakir. Lees de rest van dit bericht » “Negen Pleinen Festijn: Wijze lessen van de Fakir”

Vloggers in de Efteling: Kwinka

eftelingEn zo langzamerhand gaan we weer afscheid nemen van de werkweek. Het is weer vrijdag. Stukje frisser dan gisteren, dat dan weer wel. Maar wat geeft het? Nog even doorzetten en het weekend is er helemaal voor jou. Eindelijk weer wat tijd voor jezelf. Wij trappen af met een vlogger die een dagje Efteling heeft weten te combineren met een vlog. En omdat we momenteel iedere zaterdag terugblikken op het Negen Pleinen Festijn een Negen Pleinen Vlog van Kwinka. Logisch toch? Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Kwinka”

De Magische Klok: Pegasus & Joris en de Draak

eftelingHet is donderdag, en dat is de hoogste tijd voor De Magische Klok. De klok die je meeneemt door de tijd van het rijke verleden van de Efteling. In deze aflevering maken we een ritje in de houten achtbanen Pegasus en Joris en de Draak. Want voor je kon strijden tegen elkaar in de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak stond er al sinds jaar en dag een houten achtbaan genaamd Pegasus. Ook die stond garant voor een flinke snelheid. Kijk mee in het verleden en heden na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Pegasus & Joris en de Draak”

Making of: De Zes Zwanen – Muziek en de állerlaatste testrit!

eftelingDe afgelopen maanden bouwde de Efteling hard aan het nieuwste sprookje in het Sprookjesbos: De zes Zwanen. Maar er is nog één belangrijk onderdeel dat mist. Want een sprookje zonder muziek is als Anton zonder Pieck. Marlijn Weerdenburg gaat op bezoek bij Rene Merkelbach en ontdekt hoe de muziek en meer geluiden van dit nieuwe sprookje tot stand komt. Ook gaat ze terug naar het slot om het eindresultaat te bekijken, en samen met iedereen die het sprookje mede mogelijk heeft gemaakt maakt ze de laatste testrit. Lees de rest van dit bericht » “Making of: De Zes Zwanen – Muziek en de állerlaatste testrit!”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren

eftelingEr was eens een koningin die heel erg streng was. De mensen in het land hadden nooit eens een leuke feestdag of een mooie optocht. En niemand durfde haar tegen te spreken. De koningin had een mooie, lieve dochter, voor wie ze ook erg streng was. Ze sloot haar vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er kwamen regelmatig prinsen naar het kasteel. Die wilden allemaal met haar trouwen. Maar de koningin verzon steeds hele moeilijke opdrachten voor zo’n jongen. Lukte het hem, dan mocht hij trouwen met de prinses. Maar mislukte het, dan overleefde hij het niet. Op een dag kwam er een heel dappere prins naar het koninkrijk. Ook hij had gehoord van de knappe prinses en haar gemene moeder. Hij dacht: Het wordt tijd dat iemand dat vervelende mens een lesje leert… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren”

Sprookjesboom Show: Welles Nietes

sprookjesboom Wolf probeert Roodkapje in de val te lokken, maar komt voor een hete verrassing te staan. Geitje Benjamin en Wolf spelen “Welles Nietes”. Fakir leert de kleine Benjamin hypnotiseren. Al snel blijkt dat Benjamin er beter in is dan hij dacht!In de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Dat doen ze zingend en dansend met een flinke dosis humor. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: Welles Nietes”

De beleving: Dierenwereld Pandadroom

eftelingEen nieuwe week breekt aan. Dan is het op deze plek de hoogste tijd voor een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. We bezoeken vandaag Pandadroom. Deze attractie in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds is altijd een vreemde eend in de bijt geweest. Het wijkt af van andere attracties en wordt door veel bezoekers als belerend en betuttelend ervaren. Het WNF probeerde mensen bewust te maken van de kostbare natuur via een attractie. Intussen is de attractie en de 4D film zo achterhaald dat op 4 november aanstaande de film voor het laatst te zien is. Dan sluit Pandadroom om plaats te maken voor Fabula. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Dierenwereld Pandadroom”