Nieuws

Vloggers in de Efteling: ParkSpill

En weer is de werkweek bijna ten einde. Yes, vrijdag! Nog even die eindsprint en dan… weekend! En daarna einde vakantie voor een deel van het land. Hard maar waar. Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens dat weekend laten komen. Nog even een dagje Efteling meepikken? Goed idee! Wij zetten in ieder geval weer een vlogger in de spotlights die een dagje Efteling heeft weten te combineren met een leuke vlog. ParkSpill pakt vandaag flink uit met een drie kwartier durende vlog met als subtitel “We love Efteling!” Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: ParkSpill”

De Magische Klok: Villa Volta

eftelingZoals elke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte in het rijke verleden van de Efteling. Want er is in die afgelopen jaren heel veel gebeurd en gebouwd. Dit keer ontraadselen we de geheimen van een bijzonder landhuis in het Marerijk: Villa Volta. Een vervloekt huis vol raadsels en geheimen waarin je niet meer weet wat boven of onder is. In de achttiende eeuw trokken roversbenden die zich ‘de Bokkenrijders’ noemden plunderend en brandstichtend door het platteland. Hugo van den Loonsche Duynen, de leider van dit boevenpak, roofde de Abdij van Postel leeg en zijn villa werd vervloekt. Alleen wie zonder zonden is kan deze ban breken… Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Villa Volta”

Spookslot special – Aflevering 3

eftelingZondagavond 4 september 2022 valt de deur van het spookslot definitief in het slot. De deuren zijn dan vergrendeld en zullen nimmer meer open gaan. Het lijkt er op dat de ziel van de vierde burggraaf van Capelle van Kaatsheuvel eeuwige rust heeft gevonden. In de aanloop van de sluiting van het Spookslot zie je de komende weken hier alles over deze legendarische attractie die opende op 10 mei 1978. Vandaag een special met IJzige IJsbrand. De gastheer van het Spookslot die regelmatig opdook tijdens de zomer- en wintermaanden. Lees de rest van dit bericht » “Spookslot special – Aflevering 3”

Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester

eftelingEr was eens een lief meisje dat Assepoester werd genoemd. Van haar stiefmoeder en haar twee stiefzusters, die heel gemeen waren, moest ze altijd hard werken. Dat deed ze, zonder te mopperen. ‘Als ik goed probeer te leven, is het leven ook goed voor mij’, had ze van haar moeder geleerd, vlak voordat die stierf.Die week zou er een groot bal worden gehouden in het paleis. De prins zocht een meisje om mee te trouwen. De stiefzusters, die zichzelf erg knap vonden, wisten zeker dat de prins hen zou uitkiezen. Assepoester wilde ook graag naar het feest, maar ze mocht niet van haar stiefmoeder. ‘Jij? In die vieze rok? Vergeet het maar!’ Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester”

Sprookjesboom Show: Toverfluit

eftelingIn de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Wolf brengt zijn eigen versie van “Zeg Roodkapje, waar ga je hene?” maar wordt verstoord door de fluit van Fakir. Ezel is benieuwd naar wat de Sprookjesbosbewoners later willen worden en brengt een bezoek aan Heks, maar zij heeft er totaal geen zin in. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: Toverfluit”

De beleving: Pagode op een zomeravond

eftelingDe nieuwe week is van start en voor een deel van het land de laatste week van de vakantie. De week begint goed want we zitten midden in een landelijke hittegolf die vandaag onverstoord verder gaat. Ook de avonden lijken zwoel te worden maar aangezien het al augustus is is het ook al iets eerder donker. En daar gaat de beleving van vandaag over. Omdat het vroeger donker is is de Efteling ´s avonds sfeervol verlicht. Zo ook de Pagode. Deze attractie heeft onlangs een ingrijpende renovatie ondergaan en als aanvulling is er nu aan de onderkant een mooi lichtspel te zien. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Pagode op een zomeravond”

Terug in de tijd: Toen en nu

eftelingYes! Zaterdag! Lekker weer weekend of gewoon een nieuwe dag tijdens je zomervakantie. Geniet er van want het wordt tropisch dit weekend. Dus voor de zomerfreaks haal er uit wat er in zit. Behalve dat, het is uiteraard weer de hoogste tijd voor het opvissen van een parel uit het verleden. En wat voor eentje! Vandaag maken we een tocht door het verleden in combinatie met het heden. Hoe zagen bepaalde attracties en gebieden van de Efteling er vroeger uit en hoe zien ze er nu uit? We gaan op ontdekkingstocht met Pretparknostalgie.nl Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: Toen en nu”

Vloggers in de Efteling: Noëll van Dreven

eftelingEn ja hoor, het is weer vrijdag! En hoe, de temperaturen knallen weer naar tropische waarden. Maar goed…. dat weekend staat dus nu voor de deur. Nog even die eindsprint inzetten voor zover je geen vakantie hebt. Zoals altijd op vrijdag een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag Noëll van Dreven. Al sinds 2012 actief op YouTube en brengt iedere woensdag en zaterdag een nieuwe vlog uit. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Noëll van Dreven”

De Magische Klok: Efteling Entertainment

eftelingElke donderdag neemt De Magische Klok je mee in een reis door tijd en ruimte. De Efteling bestaat inmiddels 70 jaar en er is in die tijd veel gebeurd, veel gebouwd en een hoop veranderd. Dit keer kijken we naar zangers, dansers, kunstenaars en bijzondere parkbewoners: het Efteling Entertainment. De geschiedenis van de pleziermakers in Kaatsheuvel begint al in 1954, in de poppenkast op het Anton Pieckplein. Vanaf 1980 bevolken andere kleurrijke Eftelingers de parkpaden: Pardoes, de prins en prinses, de dorpsomroeper, de Enige Echte Efteling Fanfare, Jokie de Prrretneus, de Efteling Muzikanten en vele anderen. Kijken doe je na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Efteling Entertainment”

Spookslot special – Aflevering 2

eftelingZondagavond 4 september 2022 valt de deur van het spookslot definitief in het slot. De deuren zijn dan vergrendeld en zullen nimmer meer open gaan. Het lijkt er op dat de ziel van de vierde burggraaf van Capelle van Kaatsheuvel eeuwige rust heeft gevonden. In de aanloop van de sluiting van het Spookslot zie je de komende weken hier alles over deze legendarische attractie die opende op 10 mei 1978. In deze aflevering geeft vlogger PlanetOfStan je een persoonlijke rondleiding met alle feitjes en weetjes. Lees de rest van dit bericht » “Spookslot special – Aflevering 2”