Nieuws

Sprookjes van Klaas Vaak – Hans en Grietje

eftelingEr waren eens twee kinderen, Hans en Grietje, die met hun vader en stiefmoeder in een huisje in het bos woonden. Het waren slechte tijden. Op een avond hoorde Hans zijn stiefmoeder zeggen: ‘We hebben niet genoeg geld meer om eten te kopen. Morgen zullen we de kinderen in het bos achterlaten.’ Midden in de nacht sloop Hans de deur uit. Hij vulde zijn zakken met kiezelsteentjes en ging daarna weer vlug naar bed. Hij had een plannetje… Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Hans en Grietje”

Escape Efteling: Senna Bellod’s familie in Baron1898 opgesloten!

eftelingIn deze spannende YouTube serie moeten YouTubers hun familie bevrijden uit een Efteling-attractie. Zou het Gio Latooy, Nina Schotpoort, Jeroen van Holland, Senna Bellod en Quin van der Zeeuw (Uberquin) lukken op de opdrachten, raadsels en challenges op tijd uit te voeren? En welke YouTuber bevrijdt de familieleden het allersnelst? Dat kun je de komende weken elke maandag op deze plek zien! Senna raakt haar familie kwijt na een dagje Efteling! Ze kreeg 1 uur om haar familie te vinden én te bevrijden uit één van de attracties in het park. Wat denk jij, gaat het Senna Bellod lukken? Kijk snel mee na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Escape Efteling: Senna Bellod’s familie in Baron1898 opgesloten!”

De beleving: Kabouterdorp

eftelingAfgelopen herfst is het Kabouterdorp in de Efteling grondig gerenoveerd. En dat mocht ook wel. Het dorp is al sinds 1952 gevestigd in het park. Het dorp bestaat uit diverse paddenstoelen waar de kabouters in wonen. Zeer bekend is het grote kabouterhuis met de rustende kabouters. Tegenwoordig zouden we het een lounge room noemen. En natuurlijk de boom met daarin de op de celesta spelende kabouter. De melodie is in elke grote rode paddenstoel in het sprookjesbos te horen. Maar ken je ook alle dieren van het Kabouterdorp? Ja, de muizen misschien wel, maar de rest? Kijk mee na de klik en verbaas je over de aanwezige dieren. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Kabouterdorp”

Winter Efteling: Ijspaleis

eftelingDe tweede helft van de week bracht ons een speldenprik van de winter. Kou, vriezen, ruiten krabben en rijp op de velden dat een beetje op sneeuw lijkt. Maar het Nederlandse weer kennen gaan de komende tijd doodleuk terug naar temperaturen die eerder richting lente gaan. Dus moet je voor het winterse gevoel naar de Winter Efteling gaan. Neem nou het Ijspaleis. Prachtig gedecoreerd, groot, een schitterende ijsbaan en entertainment. De ideale manier om helemaal in de winterse sfeer te komen. Eftelwesley bezocht het Ijspaleis met camera en maakte er een bijzonder mooie opname van te zien na de klik. Lees de rest van dit bericht » “Winter Efteling: Ijspaleis”

Vloggers in de Efteling: Huisje Weltevree

eftelingAl een beetje zin in het weekend? Het is bijna weer zover…. lekker weer wat tijd voor jezelf. Dus zetten we traditiegetrouw een vlogger in de spotlights die een dagje Efteling heeft weten te combineren met een leuke vlog. Een uitstekende combinatie! Vandaag aandacht voor Huisje Weltevree. Achter deze naam schuilt Janneke, een alleenstaande moeder die de kijker meeneemt in haar leven met 3 jongvolwassen kinderen. Dat er zo nu en dan tijd is voor ontspanning blijkt wel uit deze vlog. Ze bezocht het Story telling Event van Yvette Tick in het park. “Uiteraard pakken we nog even wat attracties mee…” schrijft ze. Dat is best, maar zet je ze daarna wel weer netjes terug? Na de klik zie je meer. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Huisje Weltevree”

De Magische Klok: Het Volk van Laaf

eftelingHet is donderdag. En zoals gebruikelijk is op deze dag een plek ingeruimd voor De Magische Klok. De klok die je meeneemt in een reis door tijd en ruimte van de Efteling. Want er is in de afgelopen jaren veel gebeurd en veranderd. Dit keer gaan we op bezoek in een bijzonder dorp. Het wordt bewoond door een opmerkelijk volk: de Laven. In 1989 worden de eerste schetsen gemaakt voor Funny Village, zoals de werktitel luidt, aan de west-rand van het park. Ontwerper Ton van de Ven laat zich inspireren door het thema Luilekkerland. Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Het Volk van Laaf”

Werken bij Groen & Golf

eftelingAls Greenkeeper ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en onderhoud van de golfbaan van de Efteling en haar natuurlijke omgeving. Je maait de golfbaan en greens, alles met een sprookjesachtige knipoog. Ook bemest en bezand je de baan. Je hebt wisselende werktijden, het kan zijn dat je ’s morgens vroeg werkt of juist in de middag. Ook snoei, beplant en bemest je de groenvoorzieningen van de golfbaan, maar ook het Efteling park. Daarnaast heb je ook regelmatig contact met de gasten. Meer weten? Na de klik vertelt Marijke je over haar ervaringen met werken bij Groen en Golf. Lees de rest van dit bericht » “Werken bij Groen & Golf”

Sprookjes van Klaas Vaak – Doornroosje

eftelingEr waren eens een koning en een koningin die een kindje kregen. Ze noemden haar Doornroosje. Ze waren zo blij met haar, dat ze een groot feest gaven. Ook de feeën van het land mochten komen. Nu waren er dertien feeën, maar de koningin had maar twaalf gouden borden. ‘Ach, een feetje meer of minder zal de pret niet drukken,’ zei de koning. ‘We nodigen er gewoon twaalf uit in plaats van dertien.’ Het werd een schitterende dag. Alle feeën spraken een goede wens uit voor Doornroosje. Maar plotseling kwam de dertiende fee binnen. ‘Ik heb ook een wens voor Doornroosje!’ zei ze met valse stem. Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Doornroosje”

Escape Efteling: Ontsnapt familie van Holland aan de Vliegende Hollander?

eftelingIn deze spannende YouTube serie moeten YouTubers hun familie bevrijden uit een Efteling-attractie. Zou het Gio Latooy, Nina Schotpoort, Jeroen van Holland, Senna Bellod en Quin van der Zeeuw (Uberquin) lukken op de opdrachten, raadsels en challenges op tijd uit te voeren? En welke YouTuber bevrijdt de familieleden het allersnelst? Dat kun je de komende weken elke maandag op deze plek zien! Nadat Jeroen met zijn familie heeft genoten van dagje Efteling, raakt hij zijn familie kwijt! Hij heeft 1 uur om zijn familie te vinden én te bevrijden uit één van de attracties in het park. Wat denk jij, gaat het hem lukken? Kijk mee na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Escape Efteling: Ontsnapt familie van Holland aan de Vliegende Hollander?”

De beleving: Monsieur Cannibale onride

eftelingEn voor je het weet is het zondag. De nieuwe week is aangebroken. En zoals altijd starten we de nieuwe week met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je het zelf hebt meegemaakt, zelf hebt beleefd. Vandaag stappen we in de attractie Monsieur Cannibale. De draaiende kookpotten met het bekende liedje van Sacha Distel wat je na afloop maar verrekte moeilijk uit je hoofd krijgt. Sinds mei 1988 draaien de kookpotten hun rondjes maar pas sinds 2002 is het een overdekte attractie geworden. En met het weer van vandaag is dat zeker geen overbodige luxe gebleken. Dus stap in en draai je rondjes mee na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Monsieur Cannibale onride”