eftelingVrijdagmiddag!! De laatste uurtjes van de werkweek zijn ingegaan en het weekend staat voor de deur, hou vol! En zoals iedere vrijdag tijd voor Nana. En ook vandaag samen met het Efteling Kids Testpanel. Dit keer testen de kids de spannende dive coaster Baron 1898. In deze reeks gaat Nana samen met het Efteling Kids Testpanel op pad om allerlei attracties in de Efteling te testen. Zo checken ze iedere attractie op vijf punten en vellen ze hun oordeel met een eindcijfer. De test is zeer streng. Dus is de vraag….. komt Baron 1898 de test door??? Je ziet het na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingNadat gisteren een nieuwe kroket werd geïntroduceerd komt de Efteling vandaag met een volwassen drankje. Waar men het vroeger moest doen met Laafse Lurk is nu de tijd aangebroken voor een nieuw speciaalbier wat ook echt speciaal gebrouwen wordt voor de Efteling. Alleen….. de naam is nog niet bekend, want die mogen bezoekers gaan verzinnen. En dat heeft de Efteling geweten ook. Al ruim 4000 reacties via de social media kanalen. Enkele suggesties: ‘Hopteling’, ‘Proostrijk’, ‘Loonsche lurk’, ‘Efteliertje’ en ‘Drakenbrouw’. Wil je meer weten over dit bijzondere bier kijk dan naar het filmpje na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingNeem een duik in het Efteling archief en kijk mee naar een nieuwe aflevering van de YouTube-serie ‘De Magische Klok’. In deze reeks kom je alles te weten over de geschiedenis van de Efteling. Dit keer rijden we rond over het Kinderspoor. Misschien wel beter bekend als de traptreintjes. In 1954 wordt het Kinderspoor geopend. Naast de speeltuin, tegen de rand van het park, komt een grote spoorbaan met vier mini-locomotiefjes. Het begin van een legendarische attractie die nu nog steeds bestaat, alleen op een andere plek. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingIn de Efteling is voortaan een nieuwe snack verkrijgbaar: de Lekkerste Kinderkroket. Het is een gezonde snack, bedacht voor en door kinderen. De kroket bevat fors minder calorieën, zout en vet dan de aloude rundvleeskroket en is daardoor een verantwoorde keuze. De Kinderkroket is goedgekeurd door Soenil Bahadoer, chef-kok en eigenaar van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. De snack is vanaf nu verkrijgbaar bij take-away restaurant de Steenbok. Chef-kok Bahadoer mocht het eerste kroketje uit de muur te trekken. De Efteling heeft de kroket ontwikkeld in samenwerking met Kokkerelli, de ‘kids university for cooking’. Lees de rest van dit bericht »

eftelingBinnen één van de restaurants bedien je de gasten aan tafel. Je werkt zowel binnen als buiten op het terras of achter de bar. Je zorgt ervoor dat de gasten niets tekort komen en vindt het leuk om ze in de watten te leggen. Schoonmaken aan het eind van een dienst is een vast onderdeel van jouw werkzaamheden. Je hebt wisselende werktijden: soms maak je korte dagen van bijvoorbeeld 4 uur, soms lange dagen van meer dan 8 uur. Het kan voorkomen dat je heel vroeg wordt ingezet bij een ontbijt of tot na middernacht werkt, bijvoorbeeld bij een van onze verblijfsaccommodaties. Als er veel evenementen zijn, kan je worden ingezet op evenementen. Na de klik vertelt Kim over haar ervaringen met werken als Horeca Bedienend. Lees de rest van dit bericht »

lummelsWanneer de Lummels het gangenstelsel onderin de verboden put ontdekken, begint voor hen een nieuw avontuur. De Lummels hebben het ontdekken in het bloed zitten en door Levs scherpe inzicht, Lau’s briljante brein, Liloe’s stoerheid en Luks moed overwinnen ze iedere vijand. Als alles is opgelost en het avontuur er weer op zit, spoeden de Lummels zich terug naar het rustige Lavenlaar in de Efteling en zijn ze weer net op tijd thuis voor het eten. In een nederzetting van stoere vikingen gaat alles mis door toedoen van de god Loki. Deze god gebruikt zijn krachten om mensen te pesten en plagen. Maar de Lummels laten zich niet afschrikken door zijn krachten en geven hem een koekje van eigen deeg. Lees de rest van dit bericht »

eftelingWe zijn al halverwege oktober maar de opstuw van bijzonder hoge temperaturen heeft afgelopen zondag voor taferelen gezorgd in de Efteling die eerder deden denken aan juli of augustus dan oktober. De parkeerplaatsen waren vol. Overige bezoekers werden gestuurd naar de parkeerplaats op de Dodenauweg waar een pendelbus de bezoekers naar de ingang bracht. “Dit is ongekend. Eigenlijk ontbreekt nu alleen nog maar het Negen Pleinen Festijn” aldus een verbaasde bezoeker. Waterattracties als de Piraña en De Vliegende Hollander konden rekenen op lange wachtrijen. Ondanks de drukte was de Python vrij te bezoeken omdat het reserveringssysteem te maken had met een storing. Lees de rest van dit bericht »

sprookjesboomHallo lieve kinderen! We leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig. Maar er was eens een dag dat dat anders was. Zo was er eens een dag dat Wolf wel verliefd leek te zijn. Maar met wie kun je je gevoel delen, als je zelf niet eens weet wat je nu eigenlijk voelt…? Sprookjesboom neemt je mee op avontuur samen met Wolf, Roodkapje, Assepoester, Heks, Draak en de andere Sprookjesbosbewoners. Zij beleven in het Sprookjesbos leuke, grappige en soms ook spannende avonturen. En een nieuw avontuur zie je na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingWelkom waarde gast(en). Een nieuwe week is aangebroken. Nog even en het werkzame leven vangt weer aan. Echter, voor die tijd bent u hier welkom in deze herberg alwaar spijzen en dranken voor een ieder verkrijgbaar zijn. Hier kunt u rusten en bijkomen van alle drukte van de afgelopen week. Vele gasten komen en gaan en zijn veelal slechts op doorreis. Maar een kenner weet dat Herberg de Ersteling de plek is om te vertoeven. Het staat u geheel vrij opnames van de herberg te maken. En dat deed heer Eftelwesley dan ook en maakte er een sfeervolle reportage van. Zodanig gefilmd alsof je zelf in de herberg was. Te zien na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingAl jaren lang verschijnen van tijd tot tijd de wildste geruchten over de Python in de Efteling. De attractie is versleten, de Python wordt gesloopt, er komt een nieuwe achtbaan voor in de plaats, Python is de dodelijkste attractie die er is (aldus een reactie in ons gastenboek). Niets van dit alles kon worden voorzien van een bron en is al jaren koploper wat betreft nepnieuws over de Efteling. Wat klopt er dan wel? Feit is dat de Python intensief wordt gerenoveerd. De volledige track wordt ontmanteld en vervangen door nieuwe tracks. Met andere woorden: de Python blijft en wordt klaargestoomd voor nog eens 36 jaar. Alleen de lift en het station worden niet vervangen. De renovatie start op 8 januari 2018, dus nog tijdens de Winter Efteling. Lees de rest van dit bericht »

Vertalen

Advertentie