Nieuws

Winter Efteling: Winterfeest met Kendrik & Jelka

eftelingEn de zaterdag brengt ons weer aan het begin van het weekend. Even de boel de boel laten en genieten van je vrije tijd, of niet… kan ook natuurlijk. Vorige week zaterdag namen we afscheid van de wekelijkse serie van hoogtepunten van het Negen Pleinen Festijn want sinds afgelopen maandag is de Winter Efteling weer van start gegaan die dit seizoen alweer 20 jaar bestaat! Dus de komende tijd wordt er elke zaterdag een warm plekje ingeruimd voor de Winter Efteling. We trappen af met het Winterfeest met Kendrik en Jelka. Veel kijkplezier na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Winter Efteling: Winterfeest met Kendrik & Jelka”

Vloggers in de Efteling: Effelien

eftelingJa mensen, het is weer zover… de vrijdag is onder ons. Het weekend is in zicht. Nog even doorzetten, afpilsen en dan eindelijk… weekend!! Lekker weer wat tijd voor jezelf. En de vrijdag is zeker niet compleet zonder een vlogger in de spotlights te zetten die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Wat ons betreft de meest perfect combinatie! Vandaag de eer aan Effelien. Achter deze naam schuilt Evelien, 18 jaar en is gek op praten. Daarom kan je bij haar ook veel praatvideo’s verwachten. Maar niet altijd. Soms ga je wel eens out of the box en jezelf trakteren op een dagje Efteling. Daar maakte zij dan weer een vlog van die te zien is na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Effelien”

De Magische Klok: Natuurpark Efteling

eftelingElke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door het rijke verleden van de Efteling. Dit keer kijken we naar de mooiste en grootste attractie van de Efteling: de natuur. Van ondoordringbare oerwouden en opvallende vogels tot reusachtige slangen en uitzonderlijke bomen… in de Efteling kom je van alles tegen. De natuur is goed vertegenwoordigd in het park. 90% van de totale 65 hectare bestaat uit natuurschoon. Vandaag dus eigenlijk een beetje het nostalgische programma “Ja Natuurlijk” maar dan net een beetje anders. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Natuurpark Efteling”

Hier werk ik: Droomvlucht

eftelingIedere week nemen we op woensdag een kijkje achter de schermen bij de wondere wereld van de Efteling. Elke dag weer komt er een hele organisatie bij kijken om deze wondere wereld voor haar gasten te realiseren. Die organisatie wordt mogelijk gemaakt door talloze gedreven medewerkers die dag in dag uit zich inzetten voor een onvergetelijke dag of verblijf in de Efteling. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Dit keer lopen we een dag mee bij Droomvlucht! Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Hier werk ik: Droomvlucht”

Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje

eftelingEr was eens een beeldschoon meisje dat Sneeuwwitje heette. Haar stiefmoeder was erg ijdel. Elke dag vroeg ze aan haar toverspiegel: ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het land? De spiegel antwoordde dan: ‘O, koningin, u bent de mooiste in het land’. Maar op een dag antwoordde de spiegel: ‘O, koningin, heel mooi bent u, maar Sneeuwwitje is duizendmaal mooier nu.’ Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Sneeuwwitje”

The Making-of: CARO – Aflevering 4: Première

eftelingDe Efteling presenteert sinds het najaar 2018 de betoverende theatershow CARO. In het Efteling Theater draai je tijdens deze familieshow vol muziek, acrobatiek, humor en visueel spektakel een rondje mee in een carrousel vol herkenbare momenten uit ieders leven. In The Making-of: CARO laten we je zien hoe deze bijzondere theatershow tot stand is gekomen. Het is zover! In deze laatste aflevering van The Making-of CARO nemen we je mee achter de schermen tijdens de première van CARO én ontdekken we de eerste reacties van het publiek na de klik! Lees de rest van dit bericht » “The Making-of: CARO – Aflevering 4: Première”

De beleving: de Nieuwe Kleren van de Keizer

eftelingDe nieuwe week is weer aangebroken op deze speciale zondag: de elfde van de elfde. De start van een nieuw carnavalsseizoen. Dan zou je zeggen… we gaan zeker naar het Carnaval Festival vandaag? Ja, zou kunnen maar dat zou weer veel te voorspelbaar zijn. Dus gaan we met Eftelwesley vandaag op pad naar de Nieuwe Kleren van de Keizer. Eind 2012 nam de keizer met zijn gevolg zijn intrek in het sprookjesbos. De vertelstem is van de bekende cabaretier Paul van Vliet. Een koninklijk sprookje dus met een keizer die uiteindelijk eindigt in zijn blote niksie. Kijken en genieten maar na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De beleving: de Nieuwe Kleren van de Keizer”

Negen Pleinen Festijn: Meezingfestijn 90s Medley met Jelle

eftelingHet weekend is weer in volle gang. Geniet er maar van want voor je het weet is het al weer voorbij. Dus gaan we snel weer over naar de hoogtepunten van het Negen Pleinen Festijn van dit jaar. Er viel zoveel te beleven dat we zelfs nu nog in november nog niet eerder vertoonde beelden kunnen laten zien.  Wat dacht je bijvoorbeeld van het Meezingfestijn van Jelle Amersfoort? Al jaren lang een terugkerende topper in de zomermaanden. Dus Jelle zijn we zeker niet vergeten. Je kan genieten van een speciale 90s medley. Bij elk nummer krijg je zo’n typisch “Oh ja, die!” moment. Dus kijken, inhaken en meezingen maar na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Negen Pleinen Festijn: Meezingfestijn 90s Medley met Jelle”

Vloggers in de Efteling: Jordan Block

eftelingHet mooiste van een werkweek is dat die altijd eindigt met de vrijdag. En laat het vandaag nou net vrijdag zijn! Even nog die eindsprint maken en dan….. weekend! Lekker weer wat tijd voor jezelf. En de vrijdag zou niet compleet zijn zonder dat we een vlogger in de spotlights zetten die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag de eer aan Jordan Block. Jordan Block is een Nederlandse dj en muziek producer. En ook hij weet dat de boog niet altijd gespannen hoeft te zijn. En waar kan je dan beter je ontspannen dan in de Efteling? Dat zie je na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Jordan Block”

De Magische Klok: Efteling Stoomtrein Maatschappij

eftelingElke donderdag is het tijd voor de magische klok. Deze klok neemt je mee terug in de tijd door het rijke verleden van de Efteling. Dit keer rijden we mee met de attractie van waaruit je bijna de hele Efteling kunt zien: de Stoomtrein. Na uitgebreid onderzoek in de jaren zestig wordt er een smal spoor van 60 centimeter breed aangelegd, waarop niet veel later het eerste door kolen aangedreven treintje rijdt. Door de jaren heen hebben verschillende locomotieven de treinen in de Efteling aangestuurd. Nog steeds zijn de treinen favoriet bij menig bezoeker van de Efteling. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Efteling Stoomtrein Maatschappij”