Nieuws

Werken als zelfstandig werkend kok

eftelingAls zelfstandig werkend kok zijn je werkzaamheden divers. Je hebt een coördinerende rol in de keuken. Je coacht en motiveert collega’s, hierbij behoort ook het opleiden van collega’s. Je informeert je Teammanager over de dagelijkse gang van zaken en geeft input voor het functionerings- en beoordelingsgesprek. Daarnaast verricht je voorbereidende werkzaamheden en doe je bestellingen. Verder bereid je gerechten en maak je borden klaar voor uitgifte. Je bent verantwoordelijk op dagbasis. Ook werk je mee op evenementen. Dit kan in de keuken zijn, maar ook achter een buffet of kachel voor de schermen. Na de klik vertelt Bjorn over zijn ervaringen met werken als Zelfstandig Werkend Kok
Lees de rest van dit bericht » “Werken als zelfstandig werkend kok”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes

eftelingEr was eens een lieve moeder geit die met haar zeven geitjes in het bos woonde. Op een dag zei moeder: ‘Kindjes, ik ga boodschappen doen. Beloof me dat jullie voor niemand de deur opendoen.’ Dat beloofden ze. Toen moeder net weg was werd er op de deur gebonsd. Iedereen schrok van een zware stem die riep: ‘Ik ben het. Moeder. Ik ben al terug!’ De geitjes geloofden er niets van en keken uit het raam. Daar zagen ze de wolf! Even later probeerde hij het weer. Zijn stem was zacht geworden doordat hij een stuk krijt had opgegeten… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes”

De warmste plaid handbreien

eftelingDat deze winter tot nu toe ronduit saai en zacht is hoeft nog niet te zijn dat het lente of warm is. Ook onder deze omstandigheden kan het best koud zijn. Daarom vanuit de Winter Efteling elke maandag wintertips. Je ziet ze overal, maar je wilt er het liefst onder liggen, rara wat is het? Juist, een warme plaid gemaakt van lontwol! Onze tip van de week: ga er maar aan staan. Het is eigenlijk heel makkelijk, zo’n plaid armbreien! Grootmoeder doet het even voor, onder toeziend oog van Roodkapje natuurlijk. Lees de rest van dit bericht » “De warmste plaid handbreien”

De beleving: Monorail Lavenlaar in de avond

eftelingEn zoals altijd trappen we de nieuwe week af met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. We keren vandaag terug naar de monorail in het Lavenlaar. De monorail werd al eerder online gefilmd maar vandaag een onride film van de monorail wanneer de avond reeds is gevallen. Dan lijkt het wel alsof alles in het Lavenlaar nog mooier tot leven komt. Op de monorail is in het verleden nogal wat kritiek geweest omdat die niet zo goed past binnen de sfeer van het Lavenlaar, maar inmiddels is de monorail onmisbaar als transportmiddel om het hele gebied van bovenaf te ontdekken. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Monorail Lavenlaar in de avond”

Winter Efteling: de film

eftelingAh, heerlijk…. het weekend is er weer. En we zijn alweer bijna op de eerste helft van januari. En wat zijn we toch weer verwend met heerlijk winterweer…. ho, wacht! Niet dus. Deze winter lijkt tot nu nog saaier te worden dan de vorige. Het is niet koud, maar ja… ook niet warm. Gelukkig is daar de Winter Efteling waar de liefhebber van de winter vlak bij huis zijn of haar hart op kan halen. Daar heeft het gesneeuwd, kun je schaatsen of warmen aan het vuur. En er is heel veel entertainment. Genoeg ingrediënten voor een sfeervolle film van ruim een uur en twintig minuten. Om je alvast warm te draaien. Lees de rest van dit bericht » “Winter Efteling: de film”

Vloggers in de Efteling: de Bellinga’s

eftelingEn we zijn weer terechtgekomen op de vrijdag. Na een werkweek of juist weekje school ben je wel weer toe aan het weekend. Eindelijk weer wat tijd voor jezelf. Maar ja… vrijdag dus. Tijd voor die ene eindsprint en natuurlijk weer een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag de eer aan de Bellinga’s. Geen “lonely vlogger” maar een hele familie dus. Al sinds november 2013 zijn de Bellinga’s actief aan het vloggen en zijn inmiddels de kwart miljoen abonnees ruim gepasseerd. Onlangs ging de hele familie naar de Winter Efteling en maakte daar een sfeervolle vlog van. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: de Bellinga’s”

De Magische Klok: Pagode

eftelingIedere donderdag neemt de magische klok je mee door een reis van tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. Want er is in die tijd veel gebeurd maar ook veel gebouwd. In deze aflevering bekijken we de Efteling van boven. In 1987 opent een bijzondere uitkijktoren: de Pagode. Een ronddraaiende tempel die 45 meter de lucht ingaat. Van deze attractie zijn er maar een paar op de wereld. Waarvan eentje dus in de Efteling. Kijk mee naar de geschiedenis van deze bijzondere tempel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Pagode”

Werken in de keuken

eftelingIn de keukens doe je voorbereidende werkzaamheden zoals wassen, snijden, voorkoken en mengen/roeren. Verder bereid je gerechten en maak je borden klaar voor de uitgifte. Jij houdt ervan om onze gasten in de watten te leggen. Meestal werk je achter de schermen, maar bijvoorbeeld bij een evenement help je mee achter het buffet. Schoonmaken aan het eind van een dienst is een vast onderdeel van jouw werkzaamheden. Je hebt wisselende werktijden: soms maak je korte dagen van bijvoorbeeld 4 uur, soms lange dagen van meer dan 8 uur. Het kan voorkomen dat je heel vroeg wordt ingezet bij een ontbijt of tot na middernacht werkt, bijvoorbeeld tijdens een evenement of bij een van onze verblijfsaccommodaties. Saskia vertelt na de klik over haar ervaringen met werken bij Horeca keuken. Lees de rest van dit bericht » “Werken in de keuken”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren

eftelingEr was eens een koningin die heel erg streng was. De mensen in het land hadden nooit eens een leuke feestdag of een mooie optocht. En niemand durfde haar tegen te spreken. De koningin had een mooie, lieve dochter, voor wie ze ook erg streng was. Ze sloot haar vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er kwamen regelmatig prinsen naar het kasteel. Die wilden allemaal met haar trouwen. Maar de koningin verzon steeds hele moeilijke opdrachten voor zo’n jongen. Lukte het hem, dan mocht hij trouwen met de prinses. Maar mislukte het, dan overleefde hij het niet. Op een dag kwam er een heel dappere prins naar het koninkrijk. Ook hij had gehoord van de knappe prinses en haar gemene moeder. Hij dacht: Het wordt tijd dat iemand dat vervelende mens een lesje leert… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren”

Maak het perfecte kampvuur

eftelingTerwijl de echte koude winter momenteel nog grossiert in afwezigheid gaat de Winter Efteling gewoon in alle hevigheid door. Op diverse plekken kun je terecht bij een kampvuur. Want al zeggen de grijze sacherijnige weermannen wel dat het “erg mild” is buiten, het kan nog behoorlijk koud zijn. Dan is even zitten bij zo’n kampvuur meer dan welkom. Maar hoe maakt men daar een kampvuur in de Winter Efteling? Gewoon een stapeltje hout neerkwakken en hop de fik er in? Of komt er meer naar kijken? De Vuurprins laat zien hoe het in zijn werk gaat. Lees de rest van dit bericht » “Maak het perfecte kampvuur”