Nieuws

Vloggers in de Efteling: Eftelingfans

eftelingVrijdag! Yes! Voor veel mensen is de eindsprint niet nodig, die hebben gewoon een lang weekend dankzij Hemelvaart. Maar hoe dan ook, het weekend staat weer voor de deur. En nog veel mooier…. er is licht aan het einde van een hele lange tunnel want het moet gek lopen als de Efteling vanaf woensdag weer open mag. Wel nog met een paar idiote restricties, maar goed… het begin is er! Daarom nog een keer de Eftelingfans in de spotlights om te kijken hoe een dagje Efteling er uit ziet in coronatijd. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Eftelingfans”

De Magische Klok: Droomvlucht

eftelingDe donderdag! Het is tijd….. tijd voor de Magische Klok die je meeneemt naar het rijke verleden van de Efteling. Neem een duik in het Efteling archief en reis door de tijd van meer dan 65 jaar Efteling! In deze reeks kom je alles te weten over de geschiedenis van het park en daarbuiten. In 1992 bestaat de Efteling veertig jaar. Om dit jubileum zo mooi mogelijk te vieren, wordt een zeer bijzonder cadeau bedacht. Een overdekte attractie voor het hele gezin waar trollen, faunen en elfjes je meenemen op avontuur in een betoverende droomwereld waar bomen praten en kastelen ademen. Kijk snel na klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Droomvlucht”

De Lummels: GiGaGladiator

eftelingWanneer de Lummels het gangenstelsel onderin de verboden put ontdekken, begint voor hen een nieuw avontuur. De Lummels hebben het ontdekken in het bloed zitten en door Levs scherpe inzicht, Lau’s briljante brein, Liloe’s stoerheid en Luks moed overwinnen ze iedere vijand. Als alles is opgelost en het avontuur er weer op zit, spoeden de Lummels zich terug naar het rustige Lavenlaar in de Efteling en zijn ze weer net op tijd thuis voor het eten. In het oude Rome wordt de magere Linius opgepakt als hij eten steelt voor zijn hongerige zusje. Nu moet hij vechten in de arena tegen de brute Gladiator Brutus Gaius. De Lummels helpen hem. De jongens vinden het beter als Liloe niet mee vecht: ze is toch een meisje? Maar uitgerekend zìj krijgt het idee waardoor Linius als een winnaar de arena verlaat. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: GiGaGladiator”

Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester

eftelingEr was eens een lief meisje dat Assepoester werd genoemd. Van haar stiefmoeder en haar twee stiefzusters, die heel gemeen waren, moest ze altijd hard werken. Dat deed ze, zonder te mopperen. ‘Als ik goed probeer te leven, is het leven ook goed voor mij’, had ze van haar moeder geleerd, vlak voordat die stierf.Die week zou er een groot bal worden gehouden in het paleis. De prins zocht een meisje om mee te trouwen. De stiefzusters, die zichzelf erg knap vonden, wisten zeker dat de prins hen zou uitkiezen. Assepoester wilde ook graag naar het feest, maar ze mocht niet van haar stiefmoeder. ‘Jij? In die vieze rok? Vergeet het maar!’ Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester”

Efteling Bosrijk: Bankjes in Bosrijk

eftelingEn de lockdown duurt maar en duurt maar. En nog steeds is het Efteling park niet geopend. Geen Python, Fata Morgana of Droomvlucht. En steeds als je denkt het einde komt in zicht dan wordt de lockdown nog even een poosje doorgezet. Om moedeloos van te worden. Maar wist je dat er in de Efteling een plek is die al die tijd gewoon geopend is voor haar verblijfsgasten? Dat is Efteling Bosrijk. Om je door de lockdown heen te loodsen bekijken we iedere maandag een locatie in Bosrijk. Vandaag bekijken we de bankjes. Duffe bezigheid? Nou, niet als je oplet dat ieder bankje een andere tekst heeft. Lees de rest van dit bericht » “Efteling Bosrijk: Bankjes in Bosrijk”

De beleving: Diorama

eftelingIn een verduisterde hal achter in het Carrouselpaleis kom je terecht in een bijzondere wereld in het klein: het Diorama. De hal werd geopend in 1971 ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Efteling. Naast het bergachtige landschap in typisch Piekcse stijl spelen de modeltreinen een bijzonder grote rol. Ze gaan hun weg door het landschap en staan hier en daar stil bij stations om passagiers in en uit te laten stappen. Ook zijn er veel verwijzingen naar de Efteling zelf. Zo kun je de Enige Echte Efteling Fanfare er nog vinden, evenals Holle Bolle Gijs en het Ballonnenvrouwtje. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Diorama”

Terug in de tijd: Familie in de Efteling

eftelingWe hebben weer een pareltje uit het verleden opgedoken hoor. We gaan naar het jaar 1987. Smartphones met camera’s… nu niet voor te stellen maar die bestonden gewoon niet. Als je een filmpje wilde maken van een dagje uit nam je een draagbare camrecorder mee. Het filmpje online gooien? Wat is dat? Nee, je zette het op een vhs band. En als er niets op tv was deed je die vhs band in de vhs recorder om te laten zien hoe leuk je het had gehad in de Efteling. 1987, het lijkt wel eeuwen geleden. Gelukkig zette Short’s Movies het filmverslag alsnog online zodat wij ook kunnen meegenieten. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: Familie in de Efteling”

Vloggers in de Efteling: Thomas van Broekhoven

eftelingEn we zijn terecht gekomen op de vrijdag. En dan weet je het wel. Bijna weekend!! We gaan weer een vlogger in de spotlights zetten die een dagje Efteling heeft weten te combineren met een leuke vlog. Vandaag de beurt aan Thomas van Broekhoven. Een nog jonge, maar zeer ambitieuze vlogger die je meeneemt naar de Efteling in een echt hele leuke vlog. Veel kijkplezier! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Thomas van Broekhoven”

De Magische Klok: Holle Bolle Gijs

eftelingElke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. In die tijd is er veel gebeurd, veranderd en gebouwd. In deze aflevering gaan we op bezoek bij de hongerigste bewoner van het park: Holle Bolle Gijs. Als in de jaren vijftig de bezoekersaantallen in de Efteling toenemen, groeit ook de afvalberg. Klein Duimpje met ´Papier hier´ spoort gasten aan hun afval op te ruimen, maar dat is niet genoeg… een slokop die vriendelijk vraagt om “papier hier” blijkt dan een doorslaand succes te zijn. Kijk maar na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Holle Bolle Gijs”

De Lummels: De ogen van Medusa

eftelingWanneer de Lummels het gangenstelsel onderin de verboden put ontdekken, begint voor hen een nieuw avontuur. De Lummels hebben het ontdekken in het bloed zitten en door Levs scherpe inzicht, Lau’s briljante brein, Liloe’s stoerheid en Luks moed overwinnen ze iedere vijand. Als alles is opgelost en het avontuur er weer op zit, spoeden de Lummels zich terug naar het rustige Lavenlaar in de Efteling en zijn ze weer net op tijd thuis voor het eten. De godin Medusa grijpt de macht in het oude Athene. Iedereen die haar aankijkt verandert in een stenen beeld. De Lummels schieten de Grieken te hulp maar ook zij worden gevangen in haar verstenende blik. Alleen de eigenwijze Liloe ontkomt en moet het helemaal alleen tegen de godin opnemen. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: De ogen van Medusa”