Nieuws

Vloggers in de Efteling: Deemsie

eftelingZo, daar is die dan…. de vrijdag. Misschien voor veel mensen gewoon een dag in hun vakantie maar er zijn er ook zat die een werkweek achter de rug hebben, zich opmaken voor de eindsprint en dan weekend gaan vieren. Groot gelijk! Zoals gebruikelijk zetten we op vrijdag een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag de eer aan Deemsie. Haar YouTube kanaal bestaat nu al bijna een jaar en zij combineert haar hobby’s video maken en naar de Efteling gaan. Vandaag gaat zij met een missie naar het park met de vraag…. kloppen de Efteling wachttijden eigenlijk wel? Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Deemsie”

De Magische Klok: Het Sprookjesbos

eftelingHet is weer donderdag. Het is tijd….. tijd voor de Magische Klok die je meeneemt naar het rijke verleden van de Efteling. Neem een duik in het Efteling archief en reis door de tijd van de Efteling! In deze reeks kom je alles te weten over de geschiedenis van het park en daarbuiten. Dit keer nemen we een kijkje in het hart van ons Park: het Sprookjesbos. We gaan op bezoek bij sprookjes die al sinds de opening van de Efteling in het Sprookjesbos te zien zijn. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Het Sprookjesbos”

De Lummels: GiGaGladiator

eftelingWanneer de Lummels het gangenstelsel onderin de verboden put ontdekken, begint voor hen een nieuw avontuur. De Lummels hebben het ontdekken in het bloed zitten en door Levs scherpe inzicht, Lau’s briljante brein, Liloe’s stoerheid en Luks moed overwinnen ze iedere vijand. Als alles is opgelost en het avontuur er weer op zit, spoeden de Lummels zich terug naar het rustige Lavenlaar in de Efteling en zijn ze weer net op tijd thuis voor het eten. In het oude Rome wordt de magere Linius opgepakt als hij eten steelt voor zijn hongerige zusje. Nu moet hij vechten in de arena tegen de brute Gladiator Brutus Gaius. De Lummels helpen hem. De jongens vinden het beter als Liloe niet mee vecht: ze is toch een meisje? Maar uitgerekend zìj krijgt het idee waardoor Linius als een winnaar de arena verlaat. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: GiGaGladiator”

Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje

eftelingEr was eens een arme houthakker die zeven zonen had. De jongste was bijzonder klein. Hij werd dan ook Klein Duimpje genoemd. Het ging niet goed met de houthakkersfamilie. Vader verdiende te weinig geld. Op een avond, toen de kinderen al naar bed waren, zei hij tegen zijn vrouw: ‘We hebben bijna geen eten meer. Ik neem de jongens morgen mee naar het bos en laat ze daar achter.’ Wie weet vinden ze een betere plek om te wonen en komen ze terecht bij mensen die wel genoeg te eten hebben. Klein Duimpje zat intussen stiekem mee te luisteren en bedacht een plan… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje”

Sprookjesboom show: Gevaarlijk

eftelingIn de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Draak speelt het sprookje “Het meisje met de Zwavelstokjes” na. Assepoester vindt echter dat het sprookje een opknapbeurt kan gebruiken. Fakir wil een gevaarlijke act opvoeren, maar Langnek houdt de regels nauwlettend in de gaten. Wolf zingt het alfabet en de kabouters helpen hem. Of toch niet? Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom show: Gevaarlijk”

De beleving: Rondje Herautenplein

eftelingDe nieuwe week is weer een feit en voor heel veel mensen is het ook nog eens vakantie. Vakantietijd wordt vaak komkommertijd genoemd. Nou niet bij “de beleving” want vandaag doen we een rondje Herautenplein. Al sinds de opening van het park een plaats van rust en verbinding. De Kikkerkoning is daar in volle glorie te zien, we zien de Magische Klok en de herauten terwijl men geniet van koffie, thee of iets anders van de Kleyne Klaroen. Ezeltje Strekje poept er weer wat munten uit, de duiven van het Bruidskleed van Genova zoeken samen of er nog iets te bikken valt al dan niet opzettelijk gestrooid door bezoekers…. wat kan een plein toch intens mooi zijn. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Rondje Herautenplein”

Terug in de tijd: De Enige Echte Efteling Fanfare

In onze wekelijkse kijk in het rijke verleden van de Efteling gaan we terug naar De Enige Echte Efteling Fanfare. De fanfare speelde van 2000 tot en met 2003 in het park op diverse plekken. In eerste instantie leek het op een kleine fanfare zoals je ze buiten het park ook zou kunnen aantreffen maar deze fanfare was bijzonder. Ze bestonden uit een groep muzikanten, ieder met zijn eigen kwaliteiten. De bekendste personen waren Meneer Verstappen, de tamboer-maître en Appie Jansen, de meest onhandige uit het gezelschap. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: De Enige Echte Efteling Fanfare”

Vloggers in de Efteling: Coastertube

efteling

En opnieuw zijn we terecht gekomen op de vrijdag. We kunnen wel zeggen laatste werkdag van de week maar er zijn zoveel mensen nu die vakantie hebben dat we dat maar achterwege laten. Maar dat het weekend weer aanstaande is is een feit. Dus gaan we weer een vlogger in de spotlights zetten die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag Coastertube. We hebben al Engelstalige en Duitstalige vloggers voorbij zien komen, maar na al die jaren nog steeds geen Franstalige. Daar gaan we verandering in brengen met een prachtige vlog van Coastertube. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Coastertube”

De Magische Klok: de ingangen van de Efteling

eftelingElke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte van de Efteling. In die tijd is er veel gebeurd, veranderd en gebouwd. Vandaag meer over de verschillende ingangen van de Efteling door de jaren heen. De huidige ingang “Huis van de Vijf Zintuigen” is heus niet de eerste ingang ooit geweest. Sterker nog, in het verleden waren er zelfs meerdere ingangen. Zo kon je in het verleden binnentreden naast het Carnaval Festival. De complete geschiedenis van de ingangen van de Efteling zie je uiteraard na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: de ingangen van de Efteling”

De Lummels: De ogen van Medusa

eftelingWanneer de Lummels het gangenstelsel onderin de verboden put ontdekken, begint voor hen een nieuw avontuur. De Lummels hebben het ontdekken in het bloed zitten en door Levs scherpe inzicht, Lau’s briljante brein, Liloe’s stoerheid en Luks moed overwinnen ze iedere vijand. Als alles is opgelost en het avontuur er weer op zit, spoeden de Lummels zich terug naar het rustige Lavenlaar in de Efteling en zijn ze weer net op tijd thuis voor het eten. De godin Medusa grijpt de macht in het oude Athene. Iedereen die haar aankijkt verandert in een stenen beeld. De Lummels schieten de Grieken te hulp maar ook zij worden gevangen in haar verstenende blik. Alleen de eigenwijze Liloe ontkomt en moet het helemaal alleen tegen de godin opnemen. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: De ogen van Medusa”