Nieuws

Vloggers in de Efteling: Mikey Eftel

eftelingWat er ook in een week kan gebeuren…… op een gegeven moment is het toch weer vrijdag. En dat is nu het geval. Nog even doorzetten en je kan het weekend weer tegemoet zien. Lekker toch? Zoals iedere vrijdag besluiten we de werkweek door een vlogger in de spotlights te zetten die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling, Wat ons betreft de ideale combinatie. Vandaag de eers aan Mikey Eftel. Zoals zijn vloggernaam het al verklapt maakt hij hoofdzakelijk vlogs over de Efteling. Dat heeft zo zijn voordelen… zo is hij altijd op de hoogte van de actualiteiten van de Efteling, Zo ook over het onderhoud van De Oude Tufferbaan. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Mikey Eftel”

De Magische Klok: De Vliegende Hollander

eftelingWelkom bij ‘De Magische Klok’ de YouTube-serie waarin je alles te weten komt over de geschiedenis van de Efteling. In deze aflevering gaat het over een van de meest veelzijdige attracties van het park: De Vliegende Hollander. De Vliegende Hollander vertelt het verhaal van de hebzuchtige VOC-kapitein Willem van der Decken. Tegen alle regels in vaart hij op eerste paasdag 1678 uit naar de Oost, midden in een zware storm. Zijn schip verandert in een vurig spookschip dat gedoemd is voor eeuwig de wereldzeeën te bevaren. Een ontmoeting met dit schip in de avontuurlijke attractie is geheel niet uitgesloten… Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: De Vliegende Hollander”

Hier werk ik: Magazine Wonder

Nadat we de afgelopen weken je al lieten zien hoeveel mogelijkheden er zijn om te werken in de Efteling kijken we vanaf deze week letterlijk achter de schermen bij diverse afdelingen. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Dit keer lopen we een dag mee met de collega’s van de afdeling marketing, die verantwoordelijk zijn voor het magazine “Wonder”, de digitale nieuwsbrief “Wonder voor jou” en social media. En daar komt nog heel wat bij kijken. Nieuwsgierig geworden? Na de klik zie je meer! Lees de rest van dit bericht » “Hier werk ik: Magazine Wonder”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren

eftelingEr was eens een koningin die heel erg streng was. De mensen in het land hadden nooit eens een leuke feestdag of een mooie optocht. En niemand durfde haar tegen te spreken. De koningin had een mooie, lieve dochter, voor wie ze ook erg streng was. Ze sloot haar vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er kwamen regelmatig prinsen naar het kasteel. Die wilden allemaal met haar trouwen. Maar de koningin verzon steeds hele moeilijke opdrachten voor zo’n jongen. Lukte het hem, dan mocht hij trouwen met de prinses. Maar mislukte het, dan overleefde hij het niet. Op een dag kwam er een heel dappere prins naar het koninkrijk. Ook hij had gehoord van de knappe prinses en haar gemene moeder. Hij dacht: Het wordt tijd dat iemand dat vervelende mens een lesje leert… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren”

Leren met Jokie: Vakantie

eftelingHallo Jokie! Hallo Jet! Jokie en Jet gaan op vakantie en nemen de tent mee. Eerst moeten ze hun koffers inpakken. Help jij ze mee? ‘Leren met Jokie’ is een interactieve reeks waarin Jokie en Jet de allerkleinsten meenemen op een educatief avontuur bomvol herkenbare momenten in het dagelijks leven. Zoals samen spelen, samen delen, op vakantie en naar de dokter, en nog veel meer. Lees de rest van dit bericht » “Leren met Jokie: Vakantie”

De beleving: Piraña

eftelingNa (alle) regen komt zonneschijn. Nou ja… in ieder geval de zondag dan. De nieuwe week is aangebroken en zoals gebruikelijk trappen we af met een beleving vanuit de Efteling. Deze keer de Piraña. Want eerder dan werd aangekondigd is deze wildwaterbeleving sinds gisteren weer geopend. Tijdens de winterstop werd er volop gebruik gemaakt om de nog steeds zeer populaire attractie op te knappen en klaar te maken voor een nieuw seizoen. Daarnaast is de wachtrij aangepast. Een soort van duo ingang en een ingang voor grotere gezelschappen die de wachttijden moeten doen verkorten. Altijd goed! Al zin in een vaartocht? Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Piraña”

Weekendbijlage: Sprookjesboom de Musical: Een wonderlijk muziekfeest

eftelingAls we de weerkundigen mogen geloven wordt het een nat en somber weekend. Maar feit is wel: het is weekend! Eindelijk weer wat tijd voor jezelf! Geen zin om naar buiten te gaan? Dan hebben wij voor jou de complete registratie van Sprookjesboom de Musical: Een wonderlijk muziekfeest. Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos het ‘Wonderlijke Muziekfeest’ plaats met een grote wedstrijd. Vindt geitje Benjamin uiteindelijk zijn instrument? Wat is Heks van plan? En hoe moet het met de verdwaalde juffrouw en haar leerlingen op het muziekfeest? Vinden zij ooit hun weg terug naar huis? Lees de rest van dit bericht » “Weekendbijlage: Sprookjesboom de Musical: Een wonderlijk muziekfeest”

Vloggers in de Efteling: NSMBL

En ook deze week loopt weer op zijn laatste benen. De vrijdag, de eindsprint. Het is weer zover. Nog even en je weekend gaat van start. Even weer wat tijd voor jezelf…. ja, of niet natuurlijk. Maar zoals gebruikelijk ook deze vrijdag weer een vlogger die we in de spotlights zetten omdat hij of zij (of hun) een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag de eer aan NSMBL. Niet echt makkelijk uit te spreken maar door te spellen kom je al een heel eind. NSMBL staat voor een lifestyle channel voor vrouwen die van meer houden dan roze glitters. Dus ook houden van de Efteling. En dat blijkt wel uit de vlog die te zien is na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: NSMBL”

De Magische Klok: Anton Pieck

eftelingElke donderdag nemen we een duik in de geschiedenis van 65 jaar Efteling met De Magische Klok. Want in de ruim 65 jaren is er heel wat gebeurd. In deze aflevering brengen we een ode aan ontwerper Anton Pieck. Hij is één van de grondleggers van de Efteling. Anton Pieck is overleden in 1987, maar zijn gedachtegoed en werkwijzen klinken nog altijd voort, want de Efteling koestert zijn erfenis. In deze aflevering kom je alles te weten over zijn leven compleet met nostalgische beelden, prenten en nog veel meer. Te zien na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Anton Pieck”

Werken in de spoelkeuken

eftelingIn de spoelkeuken reinig je serviesgoed, bestek, glaswerk en pannen met een spoelmachine. Soms moet je iets met de hand voorspoelen of extra schrobben om het goed schoon te krijgen. Je zorgt ervoor dat de collega´s in de keuken en de bediening niks te kort komen als het gaat om pannen en servieswerk. Je hebt wisselende werktijden: soms maak je korte dagen van bijvoorbeeld 4 uur, soms lange dagen van meer dan 8 uur. Ook kan het zijn dat je ’s morgens vroeg werkt of juist ’s avonds. Regelmatig controleer je of het servies en glaswerk goed schoon en onbeschadigd is. Verder controleer je de toiletten en openbare ruimtes. Je maakt deze schoon of je vult hier sanitaire artikelen aan. Na de klik vertelt Astrid over haar ervaringen met werken in de spoelkeuken. Lees de rest van dit bericht » “Werken in de spoelkeuken”