Nieuws

Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes

eftelingEr was eens een lieve moeder geit die met haar zeven geitjes in het bos woonde. Op een dag zei moeder: ‘Kindjes, ik ga boodschappen doen. Beloof me dat jullie voor niemand de deur opendoen.’ Dat beloofden ze. Toen moeder net weg was werd er op de deur gebonsd. Iedereen schrok van een zware stem die riep: ‘Ik ben het. Moeder. Ik ben al terug!’ De geitjes geloofden er niets van en keken uit het raam. Daar zagen ze de wolf! Even later probeerde hij het weer. Zijn stem was zacht geworden doordat hij een stuk krijt had opgegeten… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes”

The Making-of: CARO – Aflevering 1: De voorbereidingen

eftelingDe Efteling presenteert sinds het najaar 2018 de betoverende theatershow CARO. In het Efteling Theater draai je tijdens deze familieshow vol muziek, acrobatiek, humor en visueel spektakel een rondje mee in een carrousel vol herkenbare momenten uit ieders leven. In The Making-of: CARO laten we je zien hoe deze bijzondere theatershow tot stand is gekomen. In deze eerste aflevering kom je te weten hoe het idee voor deze show is ontstaan, waar het creatieve team zich door liet inspireren en hoe ze ervoor zorgden dat de show voor ieder nationaliteit goed te begrijpen is. Te zien na de klik! Lees de rest van dit bericht » “The Making-of: CARO – Aflevering 1: De voorbereidingen”

De beleving: Kasteel stiefmoeder Sneeuwwitje

eftelingDe nieuwe week is weer van start gegaan. Voor veel mensen herfstvakantie en het is de laatste week voordat de wintertijd weer ingaat. Wij gaan zoals elke zondag weer van start met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je het zelf hebt meegemaakt, zelf hebt beleefd. We brengen met Eftelwesley een bezoek aan het kasteel van de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje. Het kasteel is sinds 1999 te vinden op het Herautenplein. Daar kun je luisteren naar het beroemde sprookje van Sneeuwwitje en zie je de magische spiegel waar de boze stiefmoeder in te zien is. En boos is heel zachtjes uitgedrukt. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Kasteel stiefmoeder Sneeuwwitje”

Negen Pleinen Festijn: Zang en Gelukkig

eftelingNiet alleen voor veel mensen is het weekend weer begonnen, maar ook de herfstvakantie. Lekker even een weekje vrij. Mag best! Geniet er van. Wij gaan zoals vanouds weer terugkijken op het succesvolle Negen Pleinen Festijn van dit jaar. Er was zo veel te beleven dat we elke week nog kunnen nagenieten van al het entertainment. De groep Zang en Gelukkig is ook al weer jaren een terugkerende act die op hun eigen wijze bekende liedjes vertolken. Heerlijk om naar te luisteren en om stiekem mee te zingen. Liedjes zoals “I can’t help falling in love with you” krijgen hun eigen draai na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Negen Pleinen Festijn: Zang en Gelukkig”

Vloggers in de Efteling: De Bauers

eftelingEn weer nadert een werkweek zich op het einde. Het weekend komt dichterbij en dan weet je het wel. Eindelijk weer wat tijd voor jezelf. Nog even de eindsprint en dan genieten maar. Zoals elke vrijdag sluiten we de werkweek af met een vlogger die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag in de spotlights: de Bauers. Inderdaad, niemand minder dan zanger/presentator Frans Bauer en zijn gezin. Zij hadden een heerlijk dagje Efteling beleefd en wilden dat heel graag met iedereen delen. Te zien na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: De Bauers”

De Magische Klok: Python

eftelingNeem een duik in het Efteling archief en kijk mee naar een nieuwe aflevering van de YouTube-serie ‘De Magische Klok’. In deze reeks kom je alles te weten over de geschiedenis van de Efteling. Dit keer duiken we in de geschiedenis van de allereerste ‘superachtbaan’ van de Benelux: De Python! Eind jaren ’70 stond de Efteling vooral bekend om haar sprookjes. Om ook de wat oudere jeugd te trekken presenteert de Efteling begin jaren ‘80 plannen voor een bloedstollende stalen achtbaan waarin je maar liefst vier keer over de kop gaat! Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Python”

Hier werk ik: Joris en de Draak

eftelingElke woensdag nemen we een kijkje achter de schermen van de wondere wereld van de Efteling. Elke dag weer komt er een hele organisatie bij kijken om deze wondere wereld voor haar gasten te realiseren. Die organisatie wordt mogelijk gemaakt door talloze gedreven medewerkers die dag in dag uit zich inzetten voor een onvergetelijke dag of verblijf in de Efteling. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Dit keer lopen we een dag mee bij Joris en de Draak. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Hier werk ik: Joris en de Draak”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren

eftelingEr was eens een koningin die heel erg streng was. De mensen in het land hadden nooit eens een leuke feestdag of een mooie optocht. En niemand durfde haar tegen te spreken. De koningin had een mooie, lieve dochter, voor wie ze ook erg streng was. Ze sloot haar vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er kwamen regelmatig prinsen naar het kasteel. Die wilden allemaal met haar trouwen. Maar de koningin verzon steeds hele moeilijke opdrachten voor zo’n jongen. Lukte het hem, dan mocht hij trouwen met de prinses. Maar mislukte het, dan overleefde hij het niet. Op een dag kwam er een heel dappere prins naar het koninkrijk. Ook hij had gehoord van de knappe prinses en haar gemene moeder. Hij dacht: Het wordt tijd dat iemand dat vervelende mens een lesje leert… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Zes Dienaren”

Den Archivaeris: 1955

eftelingIn het Efteling Museum zien we allemaal voorwerpen in de vorm van een tentoonstelling. Sommigen permanent en andere wisselend. Naast voorwerpen is er ook aandacht voor beeld en geluid. En daar is in de loop der jaren zoveel van verzameld dat deze onmogelijk allemaal te zien zullen zijn in het museum. Toch worden deze beelden bewaard en gekoesterd door een eigenzinnig maar ook een geheimzinnig figuur: den archivaeris. Behoedzaam rangschikt hij alle beelden in de juiste tijdlijn en maakt ze digitaal waar nodig. Zo worden de beelden bewaard voor latere generaties. En elke maandag mogen wij een keuze maken uit de enorme collectie. Vandaag het Brokerhof Familie Journaal uit 1955 over de Efteling. Lees de rest van dit bericht » “Den Archivaeris: 1955”

De beleving: Kniesende Kniesoor

eftelingEn ook deze zondag lijkt uit te lopen op een zomerse dag bij de start van een nieuwe week. Telkens als je denkt, het is (eindelijk) voorbij die mooie zomer komt er nog meer. Dus… op naar de Efteling vandaag en genieten maar. Dan kun je meteen kennis maken met de nieuwste aanwinst in het Sprookjesbos, Kniesende Kniesoor. Zeg maar gerust een verre neef van de Sprookjesboom. Alleen vertelt hij geen sprookjes maar kletst er lekker op los. Eftelwesley zocht onlangs deze boom van een Kniesoor op om hem vast te leggen op camera. Te zien na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Kniesende Kniesoor”