Nieuws

Vanaf zondag QR-code verplicht in de Efteling

Zoals je wellicht gemerkt hebt (of niet) ontbreekt vandaag een aflevering van “Terug in de tijd” die we normaal iedere zaterdag hier publiceren. Daar hebben we een reden voor. We zijn als fansite van de Efteling per direct gestopt! De Efteling gaat vanaf morgen de QR-code invoeren in heel het park. Dat lijkt erg praktisch maar het is wel een feit dat de Efteling actief meewerkt aan een tweedeling in dit land en mensen nu actief gaat uitsluiten. En dat terwijl zij vonden dat de Wereld vol Wonderen voor iedereen, jong en oud, is. Wij zijn tegen deze vorm van fascisme (want dat is het) en stoppen dan ook met deze site. Uiteraard helpt het geen reet, het leeuwendeel van Nederland is juist blij met uitsluiten en gaan morgen vol trots met hun coronapas naar het park. Het zij zo.

Vloggers in de Efteling: Kefteling

eftelingEn weer is een werkweek bijna ten einde. De vrijdag is hier onder ons. Nog heel eventjes de eindsprint inzetten en dan lekker weer weekend. Eindelijk weer wat tijd voor jezelf. Plannen voor de Efteling dit weekend? Vergeet niet je tickets online te bestellen en een tijdslot te kiezen. Zo gepiept en zo kom je ook veel sneller en makkelijker het park in. Dat deed ook de vlogger van vandaag: Kefteling! We hoeven niet te zeggen welk park zijn specialiteit is. In zijn vlog neemt hij je mee naar het planmatig onderhoud in het park en de voorbereidingen op de Winter Efteling. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Kefteling”

De Magische Klok: Carrouselpaleis

eftelingElke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. In die tijd is er veel gebeurd, veranderd en gebouwd. In deze aflevering nemen we een kijkje in het midden van de Efteling, vlakbij de ingang van het Sprookjesbos. Daar vind je het statige Carrouselpaleis. Nog steeds is het paleis een geliefde attractie onder de Efteling bezoekers. Centraal in het paleis is een heuse stoomcarrousel die dagelijks zijn vele rondjes maakt. Hoe het allemaal begon zie je na de klik. Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Carrouselpaleis”

De redders van Ruigrijk

eftelingWe vertellen jullie allemaal graag dit nieuwe sprookje. Over Rutger en Ella, en hoe ontzettend dapper ze zijn! Het sprookje De redders van Ruigrijk is speciaal voor de Efteling geschreven door Marc de Hond. Het is voor iedereen te lezen, horen en/of zien! Het is naast deze video ook verkrijgbaar in een prentenboek, een voorleesboek én een bijzonder tactiel prentenboek. In deze animatievideo komen de prachtige illustraties uit het prentenboek tot leven. Kijken jullie allemaal mee? Lees de rest van dit bericht » “De redders van Ruigrijk”

Sprookjes van Klaas Vaak: Doornroosje

eftelingEr waren eens een koning en een koningin die een kindje kregen. Ze noemden haar Doornroosje. Ze waren zo blij met haar, dat ze een groot feest gaven. Ook de feeën van het land mochten komen. Nu waren er dertien feeën, maar de koningin had maar twaalf gouden borden. ‘Ach, een feetje meer of minder zal de pret niet drukken,’ zei de koning. ‘We nodigen er gewoon twaalf uit in plaats van dertien.’ Het werd een schitterende dag. Alle feeën spraken een goede wens uit voor Doornroosje. Maar plotseling kwam de dertiende fee binnen. ‘Ik heb ook een wens voor Doornroosje!’ zei ze met valse stem. Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak: Doornroosje”

Sprookjesboom Show: Vlinder

eftelingIn de ‘Sprookjesboom Show’ pakken de Sprookjesbosbewoners letterlijk het podium en dat leidt tot doldwaze situaties. In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Draak is zijn vriend Fladdertje de vlinder kwijt, Geitje Benjamin helpt hem met zoeken. Geitje Benjamin kan niet slapen en Wolf, verkleed als de Chinese Nachtegaal, probeert hem in slaap te zingen. Assepoester, Langnek en Ezel strijden om de gouden beker door een wedstrijdje limbo dansen. Ezel is er zeker van dat hij de beker zal winnen. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjesboom Show: Vlinder”

De beleving: De vliegende fakir

eftelingEen nieuwe week is weer aangebroken. Terwijl de blaadjes van de bomen vallen gaan we het hebben over tulpen. Nou ja, gedeeltelijk dan. Want er is een plek in het sprookjesbos waar de tulpen altijd bloeien. En dat is bij de vliegende fakir. En dit doet hij al sinds 24 juli 1958. Je zou zeggen, hoog tijd voor pensionering maar daar denkt de fakir heel anders over. Elke dag vliegt hij op zijn tapijt van de ene naar de andere toren om vervolgens de rode of gele tulpen te doen ontluiken na het spelen van de bekende melodie op de fluit. In zijn vrije uren schnabbelt de fakir bij als één van de hoofdrolspelers in de Sprookjesboom. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: De vliegende fakir”

Terug in de tijd: De Wonderlijke Efteling Show

eftelingVandaag een speciale aflevering met een volledige bewerkte registratie van De Wonderlijke Efteling Show. De Wonderlijke Efteling Show stond op de planken van het Efteling Theater (Ingang via de zijkant aan de toenmalige kanovijver) van 2002 tot 2004. Deze VHS-band is een registratie van de show ná het eerste jaar, toen Christian Farla de rol van magiër overnam van Hans Klok (+ aanpassingen die de show iets korter maakten). Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: De Wonderlijke Efteling Show”

Vloggers in de Efteling: Sisi Bolatini

eftelingEn voor je het weet zijn we al weer terecht gekomen aan de laatste dag van de werkweek. En zoals altijd zeggen we dan, eerst nog even die eindsprint en dan… weekend!!! Lekker weer wat tijd voor jezelf dus. Mocht je een bezoek aan de Efteling gepland hebben, hou dan rekening met aangescherpte coronaregels vanaf morgen zoals het dragen van een mondkapje. Maar goed, wij zetten zoals iedere vrijdag weer een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag de eer aan Sissi Bolatini. Ze is een gewaardeerde Fashion/Beauty & Lifestyle Influencer en bezocht pas geleden de Efteling. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Sisi Bolatini”

De Magische Klok: Pagode

eftelingIedere donderdag neemt de magische klok je mee door een reis van tijd en ruimte in de wereld van de Efteling. Want er is in die tijd veel gebeurd maar ook veel gebouwd. In deze aflevering bekijken we de Efteling van boven. In 1987 opent een bijzondere uitkijktoren: de Pagode. Een ronddraaiende tempel die 45 meter de lucht ingaat. Van deze attractie zijn er maar een paar op de wereld. Waarvan eentje dus in de Efteling. Kijk mee naar de geschiedenis van deze bijzondere tempel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Pagode”