Nieuws

De Magische Klok: Pagode

eftelingIedere donderdag neemt de magische klok je mee door een reis van tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. Want er is in die tijd veel gebeurd maar ook veel gebouwd. In deze aflevering bekijken we de Efteling van boven. In 1987 opent een bijzondere uitkijktoren: de Pagode. Een ronddraaiende tempel die 45 meter de lucht ingaat. Van deze attractie zijn er maar een paar op de wereld. Waarvan eentje dus in de Efteling. Kijk mee naar de geschiedenis van deze bijzondere tempel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Pagode”

De Lummels: Links, rechts… omhoog

eftelingDe New Yorkse speelgoedhandelaar Mr. Dinkey wordt onder druk gezet door gangsterbaas Vito Malavito. De Lummels proberen hem bij te staan en dat is moeilijk. Malavito is zéér gevaarlijk en Lev brengt iedereen in gevaar omdat hij het verschil tussen links en rechts niet weet. Hij leert dit pas als zijn vrienden op hun kop worden vastgebonden aan een torenhoge bouwstelling. Maar met deze nieuwe kennis weet Lev Malavito uit te schakelen! Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: Links, rechts… omhoog”

Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje

eftelingEr was eens een arme houthakker die zeven zonen had. De jongste was bijzonder klein. Hij werd dan ook Klein Duimpje genoemd. Het ging niet goed met de houthakkersfamilie. Vader verdiende te weinig geld. Op een avond, toen de kinderen al naar bed waren, zei hij tegen zijn vrouw: ‘We hebben bijna geen eten meer. Ik neem de jongens morgen mee naar het bos en laat ze daar achter.’ Wie weet vinden ze een betere plek om te wonen en komen ze terecht bij mensen die wel genoeg te eten hebben. Klein Duimpje zat intussen stiekem mee te luisteren en bedacht een plan… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje”

Erecode Seizoen 1 Aflevering 8

eftelingHet is weer maandag en dus hoog tijd voor een nieuwe aflevering van “Erecode”. Erecode is een avontuurlijke spelshow waarin vier teams in verschillende uitdagingen tegen elkaar strijden. Gaat het één van de vier teams lukken om de erecode in de finale te kraken en het ereburgerschap van de Efteling te bemachtigen? Kijk iedere maandag voor een nieuwe aflevering! Genoeg gezegd, tijd voor actie!! Na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Erecode Seizoen 1 Aflevering 8”

De beleving: Zwaan Kleef Aan

eftelingEn ook in de nieuwe week gaan we verder waar we de vorige week mee eindigden, met snikhete temperaturen. 35 graden en hoger. Gezellig toch? Willen we zomer, dan krijgen we zomer. Wij gaan in ieder geval de week starten met een beleving vanuit de Efteling. Vandaag aandacht voor de kleinste attractie in het park: Zwaan Kleef Aan. Te vinden op een tamelijk vergeten hoekje op het Anton Pieckplein. Elk kwartier komt het sprookje tot leven. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Zwaan Kleef Aan”

Terug in de tijd: 1972

eftelingIedere zaterdag, dus ook op deze zinderend hete zaterdag, duiken we pareltjes op uit het rijke verleden van de Efteling. Vandaag hebben we weer een bijzonder pareltje voor je. Een filmverslag uit 1972. Even 48 jaar terug in de tijd. Het jaar waarin de Efteling de Pomme d’Or ontvangt, de eerste grote internationale onderscheiding, voor haar opzet, originaliteit en recreatieve functie. Verder in een vleugel aan de Stoomcarrousel kan het publiek voorstellingen zien in het Victoriaans Theater. Het filmpje is prachtig gedigitaliseerd en voorzien van een muzikale soundtrack. Puur plezier en nostalgie! Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: 1972”

Vloggers in de Efteling: Ginosaurus

eftelingEn, hebben we het nog een beetje naar ons zin? Na weken lang van klagen over de tegenvallende zomer ontploffen de thermometers zowat en zijn pieken van 37 graden eerder regel dan uitzondering. Geniet er maar van, want pas volgend weekend lijkt het een beetje af te koelen. Dus dat wordt dus extra genieten in de extra lange wachtrijen met spatschermen. Maar ach, je kan nog altijd een paar keer de Piraña in om af te koelen. Dat deed Ginosaurus, de vlogger van vandaag, ook. Hij werd kletsnat…. maar het was zeker geen hittegolf op dat moment. En er zat nog een bekende vlogger aan boord. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Ginosaurus”

De Magische Klok: Water in de Efteling

Ook in de zomervakantie neemt de Magische Klok je iedere donderdag mee door een reis van tijd en ruimte in de geschiedenis van de Efteling. Want in de loop der jaren is er veel gebeurd, veranderd en vooral veel gebouwd. In deze aflevering wijden we ons helemaal aan het water in de Efteling. De Efteling bestaat namelijk voor 13 procent uit water. Dat zie je terug in sprookjes, attracties, fonteinen, vijvers, rivieren en watervallen. Hoog tijd dus voor een aflevering vol water …. eh.. met water bedoelen we. Kijk maar snel na de klik. Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Water in de Efteling”

De Lummels: Het heilige kind

Een barbaarse rover overvalt een Lama-klooster in het oude Tibet. Daarbij ontvoert hij het heilige kind Lahmo, een jongetje dat ondanks zijn geringe leeftijd al wordt aanbeden als leider. De Lummels proberen hem weer terug te halen. Liloe die duidelijk met het verkeerde been uit bed is gestapt, is voor de anderen wel een probleem. Door haar driften brengt ze de anderen in gevaar. Maar in Tibet komt ze tot rust zodat ze uiteindelijk een sleutelrol speelt in de redding van Lahmo. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: Het heilige kind”

Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester

eftelingEr was eens een lief meisje dat Assepoester werd genoemd. Van haar stiefmoeder en haar twee stiefzusters, die heel gemeen waren, moest ze altijd hard werken. Dat deed ze, zonder te mopperen. ‘Als ik goed probeer te leven, is het leven ook goed voor mij’, had ze van haar moeder geleerd, vlak voordat die stierf.Die week zou er een groot bal worden gehouden in het paleis. De prins zocht een meisje om mee te trouwen. De stiefzusters, die zichzelf erg knap vonden, wisten zeker dat de prins hen zou uitkiezen. Assepoester wilde ook graag naar het feest, maar ze mocht niet van haar stiefmoeder. ‘Jij? In die vieze rok? Vergeet het maar!’ Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester”