eftelingZaterdag is here to stay! Jouw weekend is nu echt begonnen. Dus trappen we weer af met een aflevering van “Na sluitingstijd”. In deze YouTube-serie krijgen YouTubers de kans om na sluitingstijd één nacht lang spannende en sprookjesachtige avonturen te beleven in de Efteling. Zodra de poorten worden gesloten, begint het avontuur. Wie is de Trol? YouTubers Acid, Rijk Hofman, Manon Tilstra en Tristan moeten in deze aflevering een aantal opdrachten goed volbrengen om zoveel mogelijk munten te verzamelen. Maar ze moeten ook goed opletten… de Trol speelt ook mee en saboteert het spel. Lukt het ze om de Trol te ontmaskeren. Dan mogen de winnaars één nacht na sluitingstijd in de Efteling blijven. Lees de rest van dit bericht »

eftelingDe Efteling past per direct het nieuwe aangekondigde gehandicaptenbeleid aan. In de aangescherpte regels stond dat mindervaliden voortaan een doktersverklaring moesten overleggen om gebruik te kunnen maken van alle speciale ingangen en voorzieningen in het park, maar na een storm van kritiek op internet heeft te Efteling besloten om de nieuwe regels flink te versoepelen. De Efteling meldt op de website dat ze ál haar gasten een onvergetelijk en veilig dagje uit wil bezorgen, dus ook gasten met een beperking.  Lees de rest van dit bericht »

eftelingHet is dan eindelijk weer vrijdag!!! Het weekend staat weer voor de deur. Even tijd voor jezelf en natuurlijk voor Nana. Want iedere vrijdag presenteert ze een programma waarin wensen in vervulling gaan, vragen worden beantwoord of ze doet een verslag van een actuele gebeurtenis in de Efteling. Dit keer gaat Nana samen met Nina op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Waar komt de muziek uit de muziekpaddenstoelen vandaan?’. Voor het antwoord kijk je natuurlijk na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingDe dag waarvan je wist dat die zou komen: Koningsdag 2017. Wat wordt het? Naar Tilburg?  Thuis voor de buis, happend in het oranjegebak, lavend aan de oranjebitter, dwarrelend over de vrijmarkten, hossend door de feestende meute of een mooie gelegenheid om naar de Efteling te gaan? De afgelopen weken was de vraag “wordt het druk met Koningsdag in de Efteling?” toch wel 1 van de meest gebruikte zoektermen. Op die vraag kunnen we het antwoord niet geven. Of het gezellig wordt? Ja, vast! Om in de sfeer te komen doken we in het archief van Efteling verslaggever Benten. In aanloop naar de troonswisseling werd de Pagode gekroond. Benten was er bij en hielp een handje mee. Hoe dat ging zie je na de klik. Lees de rest van dit bericht »

eftelingNeem een duik in het Efteling archief en kijk mee naar een nieuwe aflevering van de YouTube-serie ‘De Magische Klok’. In deze reeks kom je alles te weten over de geschiedenis van de Efteling. Dit keer duiken we in de geschiedenis van de allereerste ‘superachtbaan’ van de Benelux: De Python! Eind jaren ’70 stond de Efteling vooral bekend om haar sprookjes. Om ook de wat oudere jeugd te trekken presenteert de Efteling begin jaren ‘80 plannen voor een bloedstollende stalen achtbaan waarin je maar liefst vier keer over de kop gaat! Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingBinnen één van de restaurants bedien je de gasten aan tafel. Je werkt zowel binnen als buiten op het terras of achter de bar. Je zorgt ervoor dat de gasten niets tekort komen en vindt het leuk om ze in de watten te leggen. Schoonmaken aan het eind van een dienst is een vast onderdeel van jouw werkzaamheden. Je hebt wisselende werktijden: soms maak je korte dagen van bijvoorbeeld 4 uur, soms lange dagen van meer dan 8 uur. Het kan voorkomen dat je heel vroeg wordt ingezet bij een ontbijt of tot na middernacht werkt, bijvoorbeeld bij een van onze verblijfsaccommodaties. Als er veel evenementen zijn, kan je worden ingezet op evenementen. Na de klik vertelt Kim over haar ervaringen met werken als Horeca Bedienend. Lees de rest van dit bericht »

eftelingVoor de nieuwe inzamelingsactie gaan kinderen niet langs de deuren met postzegels of ansichtkaarten, maar halen ze geld op met leuke YouTube-filmpjes. Villa Pardoes start een nieuwe campagne om donaties te werven. In een eigen YouTube-Challenge vragen de initiatiefnemers kinderen een leuke video te maken. Vervolgens moeten de kinderen zoveel mogelijk mensen vragen om geld te doneren via de knop naast hun filmpje. Het is doel zoveel mogelijk donaties werven voor Villa Pardoes. De drie filmmakers die het meest geld hebben opgehaald, krijgen een gratis dagje Efteling. Lees de rest van dit bericht »

eftelingHallo Jokie! Hallo Jet! Draaien, draaien, draaien in de draaimolen. Zitten op de schommel, op en neer op de wipwap. Glijen van de glijbaan en klimmen in het touw. Maar pas op dat je niet valt, want dan is je knietje blauw. Dans maar mee met de nieuwe muziekclip van Jokie. Jokie gaat als een echte ontdekkingsreiziger op pad. Samen met zijn vriendinnetje Jet verkent hij de hele wereld. Met hun luchtballon komen ze op allerlei leuke plekken waar ze vrolijke avonturen beleven. Kijk maar na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingDit jaar krijgt de Sprookjessprokkelaar zijn eigen musical in het Efteling Theater. Een goede gelegenheid om eens nader kennis te maken met dit bijzondere heerschap. De Sprookjesprokkelaar is één van de oudste bewoners van het Sprookjesbos en een verhalenverteller vol energie! Hij haalt zijn verhalen uit takken en twijgjes en schrijft deze op in zijn boeken. Zo hoopt hij dat sprookjes en verhalen nooit verloren gaan en altijd doorverteld zullen worden. De Sprookjesprokkelaar vertelt zijn verhalen aan iedereen die ze wil horen. Een nieuw verhaal hoor je na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingDe nieuwe week is weer begonnen en dat is de hoogste tijd weer voor een nieuwe beleving vanuit de Efteling. We laten vandaag de attracties voor wat ze zijn en gaan terug naar de Taalweken 2016. Verschillende BN’ers kwamen voorlezen. Een sprookje, een spannend verhaal….. het kan allemaal. Eén van die BN’ers was toen astronaut André Kuipers. De Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Je ziet er de zon, maan en sterren. En als je heel goed kijkt ook planeten. Zou hij ook Symbolica hebben gezien? In ieder geval genoeg inspiratie om een prachtige verhaal voor te lezen. Kijk en luister mee na de klik! Lees de rest van dit bericht »

Vertalen

Advertentie