Nieuws

De beleving: Carnaval Festival 2.0

eftelingDe beleving waarvan je wist dat die zou komen. Afgelopen week ging het Carnaval Festival na een miljoenen kostende renovatie weer open. De attractie kan op deze manier weer tientallen jaren mee. Een aantal scènes zijn aangepast na een paar natte scheten door racismeroepers. In de Afrika scène zijn de bosjesmannen met neusringen bij het grof vuil gegooid om plaats te maken voor vrolijke donker gekleurde poppen. Al met al oogt de attractie fris en eigentijds. De melodie is onveranderd niet uit het hoofd te krijgen en heeft zelfs gezelschap gekregen van een fanfare. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Carnaval Festival 2.0”

Efteling Hotel: Raveleijn Suite

eftelingJe weekend is uit de startblokken gekomen. En we gaan deze zaterdag weer verder met de ontdekkingstocht door het Efteling Hotel. Alle themasuites komen uitgebreid aan bod. Vandaag bezoeken we Kamer 807, de Raveleijn Suite. Deze suite is nog betrekkelijk nieuw omdat die pas afgelopen december werd geopend. Een rijk gedecoreerde suite met prachtige details, geheime ruimtes, speciale effecten en meer elementen die de sfeer van de parkshow uitademen. Een verblijf daar is een regelrecht avontuur. Lees de rest van dit bericht » “Efteling Hotel: Raveleijn Suite”

Vloggers in de Efteling: Simon de Bruijn in Carnaval Festival

eftelingJa mensen…… we zijn weer terecht gekomen bij het einde van de werkweek. Het weekend is in zicht, maar nu nog even die eindsprint op de vrijdag. Zoals gebruikelijk op de vrijdag zetten we een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Maar wat wel een beetje ongebruikelijk is is dat het dezelfde vlogger is als vorige week namelijk Simon de Bruijn. Maar daar hebben we een goede reden voor. Simon bezocht het heropende Carnaval Festival. Na een grondige renovatie is deze attractie sinds gisteren weer geopend. Simon neemt je mee naar alle vernieuwingen in deze legendarische attractie. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Simon de Bruijn in Carnaval Festival”

De Magische Klok: De Indische Waterlelies

eftelingHet is weer donderdag. Dus tijd voor een nieuwe aflevering van De Magische Klok. Deze klok neemt je mee naar het rijke verleden van de Efteling. Dit keer een attractie met een Belgisch tintje: De Indische Waterlelies! De Efteling vierde in 1966 haar 15-jarig jubileum. Reden genoeg om uit te pakken met wat tot dan toe de meest omvangrijke attractie van het park was. Een sprookje gebaseerd op een verhaal geschreven door de Belgische koningin Fabiola. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: De Indische Waterlelies”

Werken bij de horeca verkooppunten

eftelingAls je bij de horeca verkooppunten werkt, zijn de werkzaamheden divers. Je smeert broodjes, bakt frietjes en verkoopt ijs bij een mobiele kar. Jij houdt ervan om de gasten snel te helpen en in de watten te leggen. Je zorgt voor de verkoop van producten vanuit een winkel of balie. Schoonmaken aan het eind van een dienst is een vast onderdeel van jouw werkzaamheden. Je hebt wisselende werktijden: soms maak je korte dagen van bijvoorbeeld 4 uur, soms lange dagen van meer dan 8 uur. Na de klik vertelt Jeroen over zijn ervaringen met werken bij Horeca Fastservice. Lees de rest van dit bericht » “Werken bij de horeca verkooppunten”

Sprookjes van Klaas Vaak – Hans en Grietje

eftelingEr waren eens twee kinderen, Hans en Grietje, die met hun vader en stiefmoeder in een huisje in het bos woonden. Het waren slechte tijden. Op een avond hoorde Hans zijn stiefmoeder zeggen: ‘We hebben niet genoeg geld meer om eten te kopen. Morgen zullen we de kinderen in het bos achterlaten.’ Midden in de nacht sloop Hans de deur uit. Hij vulde zijn zakken met kiezelsteentjes en ging daarna weer vlug naar bed. Hij had een plannetje… Ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdou. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Hans en Grietje”

Leren met Jokie: Fruit eten

eftelingHallo Jokie! Hallo Jet! Jokie heeft vandaag trek in fruit. In de fruitmand zit heel veel fruit om uit te kiezen. Ze maken er een lekkere fruitsalade van. Wat is jouw lievelingsfruit? ‘Leren met Jokie’ is een interactieve reeks waarin Jokie en Jet de allerkleinsten meenemen op een educatief avontuur bomvol herkenbare momenten in het dagelijks leven. Zoals samen spelen, samen delen, op vakantie en naar de dokter, en nog veel meer. Lees de rest van dit bericht » “Leren met Jokie: Fruit eten”

De beleving: Vlindermolen

eftelingDe nieuwe week is weer aangebroken en dus trappen wij weer af met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was zelf hebt beleefd. We gaan vandaag weer naar het Anton Pieckplein en stappen in de Vlindermolen. Deze attractie draait al sinds 1977 zijn rondjes in het park. In eerste instantie in de Speeltuin nabij het kinderbad, later kwam de molen terecht achter de Smulpaap nabij het verkleinde kinderbad. In 2003 werd het Anton Pieckplein grondig gerenoveerd en kreeg de Vlindermolen zijn huidige plek. De gastheer is nog altijd Mijnheer Prikkebeen die probeert vlinders te vangen. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Vlindermolen”

Efteling Hotel: Coca Cola Suite en Excellente Suite

eftelingHet is zaterdag, dus gaan we weer verder met de ontdekkingstocht door het Efteling Hotel. Eindelijk een manier om alles in het hotel goed te kunnen bekijken. Deuren van kamers gaan open die normaal voor je gesloten zouden blijven. Vandaag een kijkje in de Coca Cola Suite. Inmiddels een beruchte suite dankzij Foodwatch. Dat stelletje droeftoeters willen namelijk dat die suite verdwijnt want je zou maar in de verleiding komen om een suikerrijk glaasje cola te gaan drinken in die kamer, hartstikke ongezond! Foei! Daarna een kijkje in de Excellente Suite. Een plek van luxe en weelde. Lees de rest van dit bericht » “Efteling Hotel: Coca Cola Suite en Excellente Suite”

Vloggers in de Efteling: Simon de Bruijn

eftelingDe werkweek vliegt voorbij als de fakir op zijn vliegend tapijt. Het is weer vrijdag en dus tijd voor die eindsprint met als ultieme beloning: weekend!!! En zoals altijd zetten we op de vrijdag een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Wat ons betreft de perfecte combinatie. Vandaag Simon de Bruijn. Ook hij is een meester in de kunst van het weglaten… eigenlijk alle gegevens over hem ontbreken om hem netjes te introduceren, dus slaan we dat maar over. Onlangs ging hij met Rogier naar de Efteling om de laatste updates in het park vast te leggen. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Simon de Bruijn”