Nieuws

De Magische Klok: Natuurpark Efteling

eftelingElke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door het rijke verleden van de Efteling. Dit keer kijken we naar de mooiste en grootste attractie van de Efteling: de natuur. Van ondoordringbare oerwouden en opvallende vogels tot reusachtige slangen en uitzonderlijke bomen… in de Efteling kom je van alles tegen. De natuur is goed vertegenwoordigd in het park. 90% van de totale 65 hectare bestaat uit natuurschoon. Vandaag dus eigenlijk een beetje het nostalgische programma “Ja Natuurlijk” maar dan net een beetje anders. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Natuurpark Efteling”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Indische Waterlelies

eftelingEr leefde eens, ver weg in het oerwoud van Indië, een heks. Ze had een kromme neus, knokige handen en ze had een afschrikwekkend, rimpelig gezicht. Haar haardos leek op een bos stro en haar nagels waren puntig en vies. Kortom, ze zag eruit zoals je van een heks mag verwachten. Toch was het een heel bijzondere heks, want ze kon prachtig zingen. Ze klonk niet als een valse kraai, maar had een mooie, glasheldere stem. Als ze zong werd het hele oerwoud stil. Het klonk net alsof je tientallen nachtegalen tegelijk hoorde, zo hoog en zuiver…maar ze was zo lelijk als de nacht… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Indische Waterlelies”

Winter Efteling klassiekers: Steenbokplein in de sneeuw

eftelingOm de nieuwe werkweek goed van start te laten gaan hebben we weer een klassieker gevonden uit de Winter Efteling door de jaren heen. Vandaag staat het Steenbokplein centraal. In de tijd dat Frau Bolte nog een onbekend persoon was, de Bob nog zijn ritjes maakte en dat de Steenbok ook nog bestond. Maar ook in de tijd dat de Alpenmühle tijdelijk was toegevoegd als winterse attractie. En vanuit die Alpenmühle had je een prachtig uitzicht over een besneeuwde Steenbokplein. Lees de rest van dit bericht » “Winter Efteling klassiekers: Steenbokplein in de sneeuw”

De beleving: alle achtbanen in het park

eftelingAvondklok of niet, de nieuwe week is weer begonnen en zoals altijd trappen we de nieuwe week af met een beleving vanuit de Efteling. Al eerder namen we je mee in een ritje met Baron 1898, Python, De Vliegende Hollander, Max & Moritz en natuurlijk Joris en de Draak. Maar nooit eens een keer allemaal achter elkaar. De hoogste tijd dus om dat nu een keer wel te doen. Helaas zit Vogel Rok er niet bij dus die hou je nog tegoed. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: alle achtbanen in het park”

Terug in de tijd: 1975-1980

eftelingZoals elke zaterdag vissen we pareltjes op uit het rijke verleden van de Efteling. Familiefilmpjes, schoolreisjes, speciale evenementen, sfeerbeelden en meer. Vandaag een mooie compilatiefilm samengesteld door De Vijf Zintuigen over de periode tussen 1975 en 1980. De periode waarin het Spookslot werd geopend, Ton van de Ven die Anton Pieck als ontwerper opvolgde, Het Witte Paard dat het Theehuis verving en nog heel veel meer gebeurde in die tijd. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: 1975-1980”

Vloggers in de Efteling: Michiel Vandeweert

eftelingDe werkweek loopt weer ten einde. Nog even die laatste eindsprint deze vrijdag en dan lekker weer weekend. De kans dat de Efteling ook na 9 februari 2021 dicht moet blijven groeit met de dag. Coronamaatregelen zijn nog harder aangescherpt en een einde is nog niet in zicht. Omdat er al weken niet meer gevlogt kan worden in het park vandaag een vlogger die in september vorig jaar al in de spotlights stond: Michiel VanderWeert. Een vlogger die het leven viert en zijn kijkers meenam naar een dagje Efteling. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Michiel Vandeweert”

De Magische Klok: Efteling Stoomtrein Maatschappij

eftelingElke donderdag is het tijd voor de magische klok. Deze klok neemt je mee terug in de tijd door het rijke verleden van de Efteling. Dit keer rijden we mee met de attractie van waaruit je bijna de hele Efteling kunt zien: de Stoomtrein. Na uitgebreid onderzoek in de jaren zestig wordt er een smal spoor van 60 centimeter breed aangelegd, waarop niet veel later het eerste door kolen aangedreven treintje rijdt. Door de jaren heen hebben verschillende locomotieven de treinen in de Efteling aangestuurd. Nog steeds zijn de treinen favoriet bij menig bezoeker van de Efteling. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Efteling Stoomtrein Maatschappij”

De Lummels: Goud op het spoor

eftelingIn het wilde westen helpen de Lummels een oude sheriff bij het opsporen van een treinwagon vol gestolen goud. Na een avontuur in de woestijn vinden ze de stoomtrein, de boeven en de buit. Maar het inrekenen van de schurk is hondsmoeilijk, vooral voor Lev. De bandiet laat zich beschermen door een van de weinige dingen waar hij bang voor is: een slang. Maar Lev blijkt nòg moediger te zijn dan hij zelf kon denken. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: Goud op het spoor”

Sprookjes van Klaas Vaak – Roodkapje

eftelingEr was eens een meisje dat Roodkapje heette. Op een dag was grootmoeder ziek en Roodkapje ging haar een mandje met lekkers brengen. Ze liep zingend het bos in: ‘Ik Ga naar grootmoeder koekjes brengen, in het bos, in het bos. ’k Ga naar grootmoeder koekjes brengen, in het bos’. Plotseling sprong er een groot, harig dier voor haar voeten. Het was de wolf! ‘Waar ga je naartoe, lief kind?’ vroeg hij met een aardige stem. Roodkapje vertelde het hem. De wolf had eigenlijk wel een beetje trek. Hij bedacht een plannetje en rende via een binnendoorweggetje snel naar grootmoeders huisje. Daar trok hij aan de bel… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Roodkapje”