Nieuws

Ondertussen in de Efteling – Aflevering 1

eftelingIn deze allereerste aflevering halen we voor het Carrouselpaleis herinneringen op met drie nakomelingen van de eerste eigenaar van de Stoomcarrousel. Want voordat de Efteling deze prachtige draaimolen kocht, reisde de familie Janvier er jarenlang mee van kermis naar kermis. Maar eerst vertellen de kinderen op een grote paddenstoel een sprookje, ontdek jij welke? Ook zetten we onze bezoekers in een gouden koets en vragen we wat familie voor hen betekent. En wat is de leukste Efteling-herinnering van Danny Froger? Lees de rest van dit bericht » “Ondertussen in de Efteling – Aflevering 1”

De beleving: Droomvlucht

eftelingEn de nieuwe week is weer aangebroken. Even onder ons, heb je je klok, wekker of wat dan ook al een uur terug gezet? Doen hoor… anders ben je de komende tijd overal een uur te vroeg. Soms is dat wel handig maar stel je voor dat je een uur te vroeg aankomt bij de ingang van de Efteling en je tijdslot is pas over een uur? Dan is een uur wachten best wel lang hoor. Maar goed, hier gaan we weer verder met de beleving. Vandaag een attractie die al lang en breed een keer uitgebreid gefilmd is. Maar het is en blijft zo mooi, Eftelingfan filmde het geheel nog een keer: Droomvlucht. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Droomvlucht”

Terug in de tijd: Parkvideo 1988

eftelingInmiddels is het een vertrouwde traditie om elke zaterdag een pareltje op te duiken uit het rijke verleden van de Efteling. Waar elke donderdag wordt stil gestaan bij een stukje geschiedenis is de zaterdag meer authentieke beelden van vroeger. Veelal gemaakt door bezoekers uit die tijd maar soms ook opnames door de Efteling zelf gemaakt. Zo ook deze parkvideo uit 1988. Het geeft een perfect beeld hoe het in dat jaar was in de Efteling. Uiteraard veel gelikte beelden onder begeleiding van bij elkaar geraapte muziekstukken. Is dat hinderlijk? Welnee, juist lekker nostalgisch. Veel plezier! Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: Parkvideo 1988”

Vloggers in de Efteling: Eveline Maureen

eftelingNee toch? Alweer vrijdag joh? Dat ging even lekker snel dan. Voor je het weet is het alweer weekend, en voor velen ook dan de laatste dagen van de herfstvakantie. Dus geniet er nog even van! Een bezoek aan de Efteling? Goed te doen, maar koop je tickets online en kies een tijdslot uit. Zo geregeld! Wij gaan in ieder geval weer een vlogger in de spotlights zetten die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag is dat Eveline Maureen die vlogt over de actuele coronamaatregelen in het park en het Efteling Hotel. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Eveline Maureen”

De Magische Klok: Anton Pieck

eftelingElke donderdag nemen we een duik in de geschiedenis van 65 jaar Efteling met De Magische Klok. Want in de ruim 65 jaren is er heel wat gebeurd. In deze aflevering brengen we een ode aan ontwerper Anton Pieck. Hij is één van de grondleggers van de Efteling. Anton Pieck is overleden in 1987, maar zijn gedachtegoed en werkwijzen klinken nog altijd voort, want de Efteling koestert zijn erfenis. In deze aflevering kom je alles te weten over zijn leven compleet met nostalgische beelden, prenten en nog veel meer. Te zien na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Anton Pieck”

De Lummels: Het heilige kind

Een barbaarse rover overvalt een Lama-klooster in het oude Tibet. Daarbij ontvoert hij het heilige kind Lahmo, een jongetje dat ondanks zijn geringe leeftijd al wordt aanbeden als leider. De Lummels proberen hem weer terug te halen. Liloe die duidelijk met het verkeerde been uit bed is gestapt, is voor de anderen wel een probleem. Door haar driften brengt ze de anderen in gevaar. Maar in Tibet komt ze tot rust zodat ze uiteindelijk een sleutelrol speelt in de redding van Lahmo. Lees de rest van dit bericht » “De Lummels: Het heilige kind”

Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje

eftelingEr was eens een arme houthakker die zeven zonen had. De jongste was bijzonder klein. Hij werd dan ook Klein Duimpje genoemd. Het ging niet goed met de houthakkersfamilie. Vader verdiende te weinig geld. Op een avond, toen de kinderen al naar bed waren, zei hij tegen zijn vrouw: ‘We hebben bijna geen eten meer. Ik neem de jongens morgen mee naar het bos en laat ze daar achter.’ Wie weet vinden ze een betere plek om te wonen en komen ze terecht bij mensen die wel genoeg te eten hebben. Klein Duimpje zat intussen stiekem mee te luisteren en bedacht een plan… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Kleinduimpje”

De beleving: Villa Volta

eftelingZoals elke zondag starten wij de week met een beleving vanuit de Efteling. Zodanig gefilmd alsof je er zelf bij was, zelf hebt beleefd. En zoals te titel al aangeeft nemen we vandaag een kijkje in het huis van Hugo van den Loonsche Duynen. Dat hebben we natuurlijk al veel eerder gedaan in “De beleving” maar deze keer een bezoek aan de villa maar dan in corona tijd. Dan is alles net even een beetje anders. Vraag is dan wel, heeft het invloed op de beleving als gast? Kijk mee en oordeel zelf. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Villa Volta”

Terug in de tijd: Efteling on Ice

eftelingWelkom in het weekend. Zoals elke zaterdag duiken we een pareltje op uit het rijke verleden van de Efteling. Vandaag zijn we alvast een beetje in winterse sferen nadat de afgelopen twee zaterdagen terugkeken op de zomer. We gaan schaatsen. En niet zomaar schaatsen, maar kijken achter de schermen van Efteling on Ice uit 2001, toch alweer 19 jaar geleden. Het geheel vond plaats in een flinke circustent op de Speelweide. Overigens had de show eigenlijk niets te doen met de winter want de voorstellingen vonden juist in hartje zomer plaats. Lekker verkoelend dus. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: Efteling on Ice”