eftelingVrijdag! Nog even de bekende eindsprint en dan mag het weekend beginnen. Even weer wat tijd voor jezelf en voor Nana natuurlijk. Ze is nog druk in de weer met het Efteling Kids Testpanel. In deze serie gaat Nana samen met het Efteling Kids Testpanel op pad om allerlei attracties in de Efteling te testen. Zo checken ze iedere attractie op vijf punten en vellen ze hun oordeel met een eindcijfer. Het panel is kritisch en onverbiddelijk. Zal Droomvlucht wel goed uit de test komen? Je ziet de resultaten na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingHet is donderdag. En zoals gebruikelijk is op deze dag een plek ingeruimd voor De Magische Klok. De klok die je meeneemt in een reis door tijd en ruimte van de Efteling. Want er is in de afgelopen 65 jaar veel gebeurd en veranderd. Dit keer gaan we op bezoek in een bijzonder dorp. Het wordt bewoond door een opmerkelijk volk: de Laven. In 1989 worden de eerste schetsen gemaakt voor Funny Village, zoals de werktitel luidt, aan de west-rand van het park. Ontwerper Ton van de Ven laat zich inspireren door het thema Luilekkerland. Lees de rest van dit bericht »

eftelingNadat we de afgelopen weken je lieten zien hoeveel mogelijkheden er zijn om te werken in de Efteling kijken we sinds vorige week letterlijk achter de schermen bij diverse afdelingen. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Dit keer lopen we een dag mee met de collega’s van de afdeling marketing, die verantwoordelijk zijn voor het magazine “Wonder”, de digitale nieuwsbrief “Wonder voor jou” en social media. En daar komt nog heel wat bij kijken. Nieuwsgierig geworden? Na de klik zie je meer! Lees de rest van dit bericht »

lummelsWanneer de Lummels het gangenstelsel onderin de verboden put ontdekken, begint voor hen een nieuw avontuur. De Lummels hebben het ontdekken in het bloed zitten en door Levs scherpe inzicht, Lau’s briljante brein, Liloe’s stoerheid en Luks moed overwinnen ze iedere vijand. Als alles is opgelost en het avontuur er weer op zit, spoeden de Lummels zich terug naar het rustige Lavenlaar in de Efteling en zijn ze weer net op tijd thuis voor het eten. De godin Medusa grijpt de macht in het oude Athene. Iedereen die haar aankijkt verandert in een stenen beeld. De Lummels schieten de Grieken te hulp maar ook zij worden gevangen in haar verstenende blik. Alleen de eigenwijze Liloe ontkomt en moet het helemaal alleen tegen de godin opnemen. Lees de rest van dit bericht »

sprookjesboomHallo lieve kinderen! We leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig. Maar er was eens een dag dat dat anders was. Zo was er eens een dag dat Roodkapje al neuriënd bloemen ging plukken voor oma. Heks haat geneurie en tovert neuriebloemen om Roodkapje een lesje te leren. Maar voordat ze het weet neuriën alle Sprookjesbosbewoners en dat was natuurlijk niet de bedoeling! Sprookjesboom neemt je mee op avontuur samen met Wolf, Roodkapje, Assepoester, Heks, Draak en de andere Sprookjesbosbewoners. Zij beleven in het Sprookjesbos leuke, grappige en soms ook spannende avonturen. En een nieuw avontuur zie je na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingVergelijkend warenonderzoek deze zondag in “De beleving”. Nu vandaag de sneeuwkansen in het hele land enorm zijn dachten we dat het wel leuk zou zijn om een boottochtje te maken in de Gondoletta zowel in de zomeruitvoering als in de winter. Ok, in de winter is het sowieso koukleumen in het bootje. Maar wat zijn verder de verschillen. Dave Jansen maakte beide tochtjes met zijn camera en monteerde beiden in 1 filmpje. De kijker zelf vaart mee en kan zelf bekijken wat de verschillen zijn. Mocht je trouwens vandaag naar de Winter Efteling gaan, wees voorzichtig op de weg. Thuis een boottochtje maken doe je na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingEen koud en guur weekend staat ons te wachten. Natte sneeuw, hagel en misschien blijft de sneeuw heel even liggen. Niet te lang natuurlijk, het is tenslotte Nederland. Een uitgelezen kans om de Winter Efteling te bezoeken. Want hoe koud het ook is, de sfeer is hartverwarmend en het vuur om je even te kunnen warmen wordt nog eventjes hoger opgestookt. Op het Steenbokplein waar in de zomer Jürgen Freilich zijn show geeft is het nu een Beierse markt. De entertainment wordt verzorgd door Zang & Gelukkig. Ook zij hebben zich extra warm gekleed om ook in koude omstandigheden de mooiste liedjes te kunnen zingen. Geniet mee na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingHa lekker! Daar is de vrijdag weer. Het weekend staat weer te trappelen van ongeduld. Eindelijk weer tijd voor jezelf en voor Nana uiteraard. Zij en het Efteling Kids Testpanel staan weer klaar voor een bijzonder kritische test van een Efteling attractie. In deze aflevering stapt het Efteling Kids Testpanel als een team van echte waaghalzen aan boord van de Halve Maen, de grootste schipschommel van Europa! Alleen voor mensen met echte zeebenen! Zal het schip de kritische keuring doorstaan? Kijk voor de testresultaten na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingZoals elke donderdag neemt de magische klok je mee in een reis door tijd en ruimte in het rijke verleden van de Efteling. Want er is in die afgelopen (bijna) 65 jaren heel veel gebeurd en gebouwd. Dit keer ontraadselen we de geheimen van een bijzonder landhuis in het Marerijk: Villa Volta. Een vervloekt huis vol raadsels en geheimen waarin je niet meer weet wat boven of onder is. In de achttiende eeuw trokken roversbenden die zich ‘de Bokkenrijders’ noemden plunderend en brandstichtend door het platteland. Hugo van den Loonsche Duynen, de leider van dit boevenpak, roofde de Abdij van Postel leeg en zijn villa werd vervloekt. Alleen wie zonder zonden is kan deze ban breken… Lees de rest van dit bericht »

eftelingIedere week nemen we op woensdag een kijkje achter de schermen bij de wondere wereld van de Efteling. Elke dag weer komt er een hele organisatie bij kijken om deze wondere wereld voor haar gasten te realiseren. Die organisatie wordt mogelijk gemaakt door talloze gedreven medewerkers die dag in dag uit zich inzetten voor een onvergetelijke dag of verblijf in de Efteling. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Dit keer lopen we mee tijdens een dag in Efteling Bosrijk. Het vakantiepark van de Efteling. Na de klik zie je meer! Lees de rest van dit bericht »

Vertalen

Advertentie