eftelingEr was eens een lieve moeder geit die met haar zeven geitjes in het bos woonde. Op een dag zei moeder: ‘Kindjes, ik ga boodschappen doen. Beloof me dat jullie voor niemand de deur opendoen.’ Dat beloofden ze. Toen moeder net weg was werd er op de deur gebonsd. Iedereen schrok van een zware stem die riep: ‘Ik ben het. Moeder. Ik ben al terug!’ De geitjes geloofden er niets van en keken uit het raam. Daar zagen ze de wolf! Even later probeerde hij het weer. Zijn stem was zacht geworden doordat hij een stuk krijt had opgegeten… Lees de rest van dit bericht »

eftelingIn het Efteling Museum zien we allemaal voorwerpen in de vorm van een tentoonstelling. Sommigen permanent en andere wisselend. Naast voorwerpen is er ook aandacht voor beeld en geluid. En daar is in de loop der jaren zoveel van verzameld dat deze onmogelijk allemaal te zien zullen zijn in het museum. Toch worden deze beelden bewaard en gekoesterd door een eigenzinnig maar ook een geheimzinnig figuur: den archivaeris. Behoedzaam rangschikt hij alle beelden in de juiste tijdlijn en maakt ze digitaal waar nodig. Zo worden de beelden bewaard voor latere generaties. En elke maandag mogen wij een keuze maken uit de enorme collectie. Vandaag gaan we terug naar de jaren 60 van de vorige eeuw. Prachtige nostalgische beelden. Lees de rest van dit bericht »

eftelingDe nieuwe week is van start gegaan. Het Negen Pleinen Festijn komt weer even tot rust om komende vrijdag weer als vanouds weer van start gaat. En het was gisteren voor het eerst dit jaar megadruk in de Efteling met lange wachttijden tot gevolg. Maar goed, dat hoort wel een beetje bij de zomer vinden we. Dankzij Eftelwesley kun je vandaag zonder wachtrij direct instappen en een ritje maken in de Vermolen Carrousel op het Anton Pieckplein. Deze minutieus gerestaureerde draaimolen neemt je mee terug in de tijd toen geluk nog heel gewoon was. Neem plaats en geniet van deze beleving na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingHet weekend is niet compleet zonder een kijkje te nemen op het Negen Pleinen Festijn. Vandaag speciale aandacht voor de Harmonie van Drie. Die zijn al de afgelopen jaren al langsgekomen hier maar toch, ze blijven leuk en zeer muzikaal. En heel soms is er ineens een Harmonie van Vier. Maar deze keer dus niet. Gewoon 3 muzikanten die bekende nummers brengen in hun eigenwijze stijl. Pop, rock, meezingers… je hoort ze allemaal voorbijkomen. Zien en horen doe je hun iedere vrijdag- en zaterdagavond in de Efteling en natuurlijk ook na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingDaar heb je de vrijdag ook weer hoor! Gaat snel zo’n week en al helemaal als je vakantie hebt. Normaal is de week haast niet door te komen. Maar ja, wat is dan weer normaal? Nou het weer momenteel! De bloedhitte lijkt helemaal te zijn verdwenen en vanavond en morgenavond eindelijk eens een Negen Pleinen Festijn in betere omstandigheden. De Efteling is dan tot 23:00u. geopend. Maar nu eerst weer een vlogger in de spotlights die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. De beurt is aan Bro Sowieso. We dachten aan Jurgen Freilich dus speciaal voor hem vandaag een Duitstalige vlog. Jetz geht los nach dem Klick!!!! Lees de rest van dit bericht »

eftelingHet is donderdag, en dat is de hoogste tijd voor De Magische Klok. De klok die je meeneemt door de tijd van het rijke verleden van de Efteling. In deze aflevering maken we een ritje in de houten achtbanen Pegasus en Joris en de Draak. Want voor je kon strijden tegen elkaar in de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak stond er al sinds jaar en dag een houten achtbaan genaamd Pegasus. Ook die stond garant voor een flinke snelheid. Kijk mee in het verleden en heden na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingElke woensdag nemen we een kijkje achter de schermen van de wondere wereld van de Efteling. Elke dag weer komt er een hele organisatie bij kijken om deze wondere wereld voor haar gasten te realiseren. Die organisatie wordt mogelijk gemaakt door talloze gedreven medewerkers die dag in dag uit zich inzetten voor een onvergetelijke dag of verblijf in de Efteling. Elke aflevering volgen we drie Efteling-medewerkers een hele dag. Ze vertellen én laten zien wat ze dagelijks doen. Vandaag lopen we mee met medewerkers van de afdeling Human Resources. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht »

eftelingEr was eens een koningin die heel erg streng was. De mensen in het land hadden nooit eens een leuke feestdag of een mooie optocht. En niemand durfde haar tegen te spreken. De koningin had een mooie, lieve dochter, voor wie ze ook erg streng was. Ze sloot haar vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er kwamen regelmatig prinsen naar het kasteel. Die wilden allemaal met haar trouwen. Maar de koningin verzon steeds hele moeilijke opdrachten voor zo’n jongen. Lukte het hem, dan mocht hij trouwen met de prinses. Maar mislukte het, dan overleefde hij het niet. Op een dag kwam er een heel dappere prins naar het koninkrijk. Ook hij had gehoord van de knappe prinses en haar gemene moeder. Hij dacht: Het wordt tijd dat iemand dat vervelende mens een lesje leert… Lees de rest van dit bericht »

eftelingIn het Efteling Museum zien we allemaal voorwerpen in de vorm van een tentoonstelling. Sommigen permanent en andere wisselend. Naast voorwerpen is er ook aandacht voor beeld en geluid. En daar is in de loop der jaren zoveel van verzameld dat deze onmogelijk allemaal te zien zullen zijn in het museum. Toch worden deze beelden bewaard en gekoesterd door een eigenzinnig maar ook een geheimzinnig figuur: den archivaeris. Behoedzaam rangschikt hij alle beelden in de juiste tijdlijn en maakt ze digitaal waar nodig. Zo worden de beelden bewaard voor latere generaties. En elke maandag mogen wij een keuze maken uit de enorme collectie. Vandaag terug naar de jaren 70 van de vorige eeuw. Een heerlijk nostalgisch familiefilmpje. Lees de rest van dit bericht »

eftelingDe nieuwe week is aangebroken. Nog een beetje brak van gisteravond maar ja, de vakantie duurt nog wel even. Toch? Ja, er zijn nog mensen die gewoon moeten werken. Hoe dan ook, we gaan de week weer starten met een beleving vanuit de Efteling. We gaan naar een kleine bescheiden attractie op het Anton Pieckplein waar het sprookje van Zwaan Kleef Aan wordt uitgebeeld. Het staat er al sinds 1958 en was ontworpen door Anton Pieck zelf. Op slechts twee vierkante meter komt het sprookje elk kwartier tot leven. Zo’n moment werd door Eftelwesley op camera vastgelegd en kan je zien na de klik. Lees de rest van dit bericht »

Vertalen

Advertentie