Nieuws

Vloggers in de Efteling: Chris und Mareike vloggen

eftelingDe werkweek zit er bijna weer op en het Pinksterweekend nadert steeds meer dichterbij. Lekker lang weekend! En vanaf Tweede Pinksterdag mag je zelfs weer een terrasje pikken. Dit lange weekend naar de Efteling? Nou, alleen als je een tijdslot gereserveerd hebt! Anders niet. Heeft allemaal met de corona maatregelen te maken. Chris en Mareike zijn twee Duitse vloggers die je meenemen in de wondere wereld van de Efteling in corona tijd. En ze bekijken een testrit van de nieuwste aanwinst in het park: Max en Moritz. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Chris und Mareike vloggen”

De Magische Klok: De Indische Waterlelies

eftelingHet is weer donderdag. Dus tijd voor een nieuwe aflevering van De Magische Klok. Deze klok neemt je mee naar het rijke verleden van de Efteling. Dit keer een attractie met een Belgisch tintje: De Indische Waterlelies! De Efteling vierde in 1966 haar 15-jarig jubileum. Reden genoeg om uit te pakken met wat tot dan toe de meest omvangrijke attractie van het park was. Een sprookje gebaseerd op een verhaal geschreven door de Belgische koningin Fabiola. Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: De Indische Waterlelies”

Making-of Sprookjessprokkelaar de Musical – Aflevering 5

eftelingDe Sprookjessprokkelaar is inmiddels wel een bekend en vertrouwd persoon in de Efteling. Hij sprokkelt hout, of liever gezegd takjes. In elk takje zit wel de kracht van een verhaal, een sprookje die hij dan weer doorgeeft aan hen die het maar willen horen. Hij kreeg zelfs een eigen musical. In de vijfde aflevering van ‘The making of: Sprookjessprokkelaar de Musical’ vertelt de cast en crew meer over het decor en de kleding die is gemaakt voor de voorstelling. Lees de rest van dit bericht » “Making-of Sprookjessprokkelaar de Musical – Aflevering 5”

Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester

eftelingEr was eens een lief meisje dat Assepoester werd genoemd. Van haar stiefmoeder en haar twee stiefzusters, die heel gemeen waren, moest ze altijd hard werken. Dat deed ze, zonder te mopperen. ‘Als ik goed probeer te leven, is het leven ook goed voor mij’, had ze van haar moeder geleerd, vlak voordat die stierf.Die week zou er een groot bal worden gehouden in het paleis. De prins zocht een meisje om mee te trouwen. De stiefzusters, die zichzelf erg knap vonden, wisten zeker dat de prins hen zou uitkiezen. Assepoester wilde ook graag naar het feest, maar ze mocht niet van haar stiefmoeder. ‘Jij? In die vieze rok? Vergeet het maar!’ Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester”

Efteling Droomklus: Drakentand trekken in het Sprookjesbos & Koekjes bakken met Roodkapje

eftelingIn de YouTube serie “Efteling Droomklus” volgen we in 8 afleveringen 16 gelukkige klussers, die voor één dag de Wereld vol Wonderen mogen klaarstomen voor onze bezoekers. Er moet een tand getrokken worden bij Draak in het Sprookjesbos, en Roodkapje heeft hulp nodig bij het koekjes bakken voor oma. Onze Efteling Droomklussers hebben er weer een flinke taak aan, om het park klaar te stomen voor opening. Kijk nu mee naar aflevering 5 van Efteling Droomklus! Lees de rest van dit bericht » “Efteling Droomklus: Drakentand trekken in het Sprookjesbos & Koekjes bakken met Roodkapje”

De beleving: Coronamaatregelen

eftelingEen nieuwe week is weer aangebroken. En wat voor eentje. De Efteling is eindelijk weer geopend. Door de uitbraak van het corona virus was de wondere wereld min of meer gedwongen de poorten te sluiten om verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar met ingrijpende maatregelen en aanpassingen is het nu gelukt om de poorten weer open te stellen. Op de bonnefooi naar het park is er voorlopig niet meer bij, reserveren is verplicht. Verder zijn er in het park zelf veel maatregelen genomen. In de beleving van vandaag alle maatregelen op een rij. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Coronamaatregelen”

Terug in de tijd: Familie in de Efteling

eftelingWe hebben weer een pareltje uit het verleden opgedoken hoor. We gaan naar het jaar 1987. Smartphones met camera’s… nu niet voor te stellen maar die bestonden gewoon niet. Als je een filmpje wilde maken van een dagje uit nam je een draagbare camrecorder mee. Het filmpje online gooien? Wat is dat? Nee, je zette het op een vhs band. En als er niets op tv was deed je die vhs band in de vhs recorder om te laten zien hoe leuk je het had gehad in de Efteling. 1987, het lijkt wel eeuwen geleden. Gelukkig zette Short’s Movies het filmverslag alsnog online zodat wij ook kunnen meegenieten. Lees de rest van dit bericht » “Terug in de tijd: Familie in de Efteling”

Vloggers in de Efteling: Eftelflags

eftelingNa een behoorlijk warme Hemelvaartsdag is het alweer vrijdag, het einde van de werkweek weer in zicht. Een bijzondere werkweek want sinds afgelopen woensdag zijn alle onderdelen van de Efteling weer geopend. De vakantieparken, het golfpark, het hotel en uiteraard het park zelf. De Wondere Wereld van de Efteling ziet er echter tamelijk beetje anders uit dan we gewend zijn. Slechts een derde van de bezoekerscapaciteit kan worden benut vanwege de geldende corona maatregelen. Hoe dat allemaal in de praktijk uitpakt laat Eftelflags in een bijzonder informatieve vlog zien. Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Eftelflags”

De Magische Klok: Python

eftelingNeem een duik in het Efteling archief en kijk mee naar een nieuwe aflevering van de YouTube-serie ‘De Magische Klok’. In deze reeks kom je alles te weten over de geschiedenis van de Efteling. Dit keer duiken we in de geschiedenis van de allereerste ‘superachtbaan’ van de Benelux: De Python! Eind jaren ’70 stond de Efteling vooral bekend om haar sprookjes. Om ook de wat oudere jeugd te trekken presenteert de Efteling begin jaren ‘80 plannen voor een bloedstollende stalen achtbaan waarin je maar liefst vier keer over de kop gaat! Kijk snel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Python”

Making-of Sprookjessprokkelaar de Musical – Aflevering 4

efteling

De Sprookjessprokkelaar is inmiddels wel een bekend en vertrouwd persoon in de Efteling. Hij sprokkelt hout, of liever gezegd takjes. In elk takje zit wel de kracht van een verhaal, een sprookje die hij dan weer doorgeeft aan hen die het maar willen horen. Hij kreeg zelfs een eigen musical. In de vierde aflevering van ‘The making of: Sprookjessprokkelaar de Musical’ nemen we een kijkje in het Efteling Theater waar muziek, dans en acrobatiek samenkomen. Lees de rest van dit bericht » “Making-of Sprookjessprokkelaar de Musical – Aflevering 4”