Nieuws

Jurgen Freihlich präsentiert: das Interview

eftelingEs ist wieder Mittwoch. Zusammen mit Jürgen Freilich haben wir die Woche in zwei Hälften gesehen. In einem Teil der Niederlande ist der Urlaub vorbei, aber für viele Menschen dauert der Urlaub eineinhalb Wochen. So hat Jürgen am Mittwoch den ganzen Monat August eine eigene Sektion. Heute treffen wir die Person Jürgen. Wer ist dieser Mann? Was ist sein Lieblingsessen? Was ist seine Lieblingsmusik? Heute erhalten wir eine ehrliche Antwort auf all diese Fragen und mehr. Lees de rest van dit bericht » “Jurgen Freihlich präsentiert: das Interview”

Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester

eftelingEr was eens een lief meisje dat Assepoester werd genoemd. Van haar stiefmoeder en haar twee stiefzusters, die heel gemeen waren, moest ze altijd hard werken. Dat deed ze, zonder te mopperen. ‘Als ik goed probeer te leven, is het leven ook goed voor mij’, had ze van haar moeder geleerd, vlak voordat die stierf.Die week zou er een groot bal worden gehouden in het paleis. De prins zocht een meisje om mee te trouwen. De stiefzusters, die zichzelf erg knap vonden, wisten zeker dat de prins hen zou uitkiezen. Assepoester wilde ook graag naar het feest, maar ze mocht niet van haar stiefmoeder. ‘Jij? In die vieze rok? Vergeet het maar!’ Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – Assepoester”

Jokie: Vliegtuig

jokieHallo Jokie! Hallo Jet! Jokie en Jet zien vanuit hun luchtballon een vliegtuig. De piloot zwaait vrolijk naar ze. Jokie en Jet mogen ook een stukje vliegen in het vliegtuig. Als dat maar goed gaat… Jokie gaat als een echte ontdekkingsreiziger op pad. Samen met zijn vriendinnetje Jet verkent hij de hele wereld. Met hun luchtballon komen ze op allerlei leuke plekken waar ze vrolijke avonturen beleven. Lees de rest van dit bericht » “Jokie: Vliegtuig”

De beleving: Duinhut

eftelingEn de zondag is weer onder ons. Morgen eindigt de zomervakantie voor een deel van het land definitief. Maar voor een ander deel is het nog twee weken genieten geblazen. Hoe dan ook, wij trappen in ieder geval weer de nieuwe week af met een beleving vanuit de Efteling. Vandaag treden we weer eens buiten het park en nemen we een kijkje in het Loonsche Land, een bungalowpark van de Efteling waar de natuur een rode draad vormt in het thema. Er zijn vele soorten bungalows en daar is de Duinhut er eentje van. Speciaal geschikt voor tot wel 12 personen. Lees de rest van dit bericht » “De beleving: Duinhut”

Negen Pleinen Festijn: Meezingfestijn

eftelingEn zoals verwacht was het gisteravond behoorlijk druk tijdens het Negen Pleinen Festijn. Vakanties lopen ten einde en mensen willen maar wat graag het festijn en de lange openingsdag nog even meepikken voor het gewone leven weer begint. Ook vandaag wordt er ondanks een matige start van het weer weer drukte verwacht. Een mooi alternatief om in de avonduren lange wachtrijen te vermijden is natuurlijk genieten van het Negen Pleinen Festijn. Op het plein bij Carnaval Festival staat al enkele jaren Jelle Amersfoort met zijn succesvolle meezingfestijn. En daar gaan we vandaag naar kijken. Lees de rest van dit bericht » “Negen Pleinen Festijn: Meezingfestijn”

Vloggers in de Efteling: Charlotte Hoeboer

eftelingDe werkweek loopt op zijn (haar?) laatste benen en dat is een teken aan de wand dat het vrijdag is. Ook vakanties lopen op hun einde. Hoe dan ook, de kans dat het vanavond en morgenavond weer gigantisch druk wordt is behoorlijk groot. Even nog naar de Efteling voordat we weer naar school of werk moeten gaan. Zo denken meer mensen er over. Wij gaan de vrijdag in ieder geval in zoals je gewend bent, met een vlogger die een vlog heeft weten te combineren met een dagje Efteling. Vandaag in de spotlights: Charlotte Hoeboer. Een dame van 32 jaar die samenwoont met haar vriend Sven en 3 katten. De katten bleven thuis maar ze nam Sven mee naar de Efteling. Te zien na de klik! Lees de rest van dit bericht » “Vloggers in de Efteling: Charlotte Hoeboer”

De Magische Klok: Pagode

eftelingIedere donderdag neemt de magische klok je mee door een reis van tijd en ruimte van ruim 65 jaar Efteling. Want er is in die tijd veel gebeurd maar ook veel gebouwd. In deze aflevering bekijken we de Efteling van boven. In 1987 opent een bijzondere uitkijktoren: de Pagode. Een ronddraaiende tempel die 45 meter de lucht ingaat. Van deze attractie zijn er maar een paar op de wereld. Waarvan eentje dus in de Efteling. Kijk mee naar de geschiedenis van deze bijzondere tempel na de klik! Lees de rest van dit bericht » “De Magische Klok: Pagode”

Jurgen Freihlich präsentiert: Familienfest

eftelingDen ganzen Monat August jeden Mittwoch Zeit für Jürgen Freilich. Spaß, Musik und Party für die ganze Familie. Und um mit dem Familienthema heute eine Aufzeichnung der Familienfeier von 2018 zu erhalten. Dann war die Party nicht nur am Freitag und Samstag, sondern auch am Sonntagnachmittag. Ein Blick zurück auf besondere Momente. Jürgen ist jeden Freitag- und Samstagabend im Efteling während des Negen Pleinen Festijn zu sehen. Lees de rest van dit bericht » “Jurgen Freihlich präsentiert: Familienfest”

Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes

eftelingEr was eens een lieve moeder geit die met haar zeven geitjes in het bos woonde. Op een dag zei moeder: ‘Kindjes, ik ga boodschappen doen. Beloof me dat jullie voor niemand de deur opendoen.’ Dat beloofden ze. Toen moeder net weg was werd er op de deur gebonsd. Iedereen schrok van een zware stem die riep: ‘Ik ben het. Moeder. Ik ben al terug!’ De geitjes geloofden er niets van en keken uit het raam. Daar zagen ze de wolf! Even later probeerde hij het weer. Zijn stem was zacht geworden doordat hij een stuk krijt had opgegeten… Lees de rest van dit bericht » “Sprookjes van Klaas Vaak – De Wolf en de Zeven Geitjes”

Jokie: Safari

jokieHallo Jokie! Hallo Jet! Jokie en Jet zien vanuit hun luchtballon een gids in zijn jeep. Hij gaat op safari. Jokie en Jet mogen met de gids mee op safari en samen zien ze een heleboel wilde dieren! Jokie gaat als een echte ontdekkingsreiziger op pad. Samen met zijn vriendinnetje Jet verkent hij de hele wereld. Met hun luchtballon komen ze op allerlei leuke plekken waar ze vrolijke avonturen beleven. Lees de rest van dit bericht » “Jokie: Safari”