Interview met Ronny V

“De Efteling is het leukste park wat er is……”

Net als veel anderen was ook de redactie van Efteling Fanzine diep onder de indruk van “Themepark de Efteling Medley” (v/h “Efteling Dance Medley”). We vroegen ons af wie daar voor verantwoordelijk was. Het blijkt de 22-jarige Ronald Vos uit Eindhoven te zijn alias Ronny V. Tijd dus om deze multi media muzikant eens een paar vragen te stellen.

Ronny gaaf dat je tijd had om ons te woord te staan. Ik heb in de aanloop van dit artikel al een beetje verklapt wie jij bent, maar voor alle duidelijkheid. Kun je vertellen wie je bent?

“Ronny V is eigenlijk Ronald vos, en ik ben inmiddels alweer 22 jaar, en ik kom uit de buurt van Eindhoven. Ik maak eigenlijk al mijn hele leven muziek, toen ik 5 jaar was ben ik begonnen met gitaar spelen en drummen, ik heb ook jaren lang in een band gezeten, vanaf mijn 9e jaar tot ongeveer mijn 14e. Toen ik daar mee gestopt ben, ben ik gaan proberen muziek te maken op de pc, dit begon met hele simpele programma’s als fasttracker ed. Ik heb mezelf in de tussen tijd geleerd keyboard te spelen en nu zo’n 9 jaar later werk ik met Reason 2.5 en Sonar 2 XL. En met deze programma’s is alles mogelijk. Ik ben met muziek inmiddels ook op professioneel niveau bezig, want ik heb een platen contract bij midtown maar niet onder mijn eigen naam, en heb ook al een remix in duitsland uitgebracht.”

“Wanneer ben je begonnen met het mixen van nummers?”

Echt mixen kan je het niet noemen wat ik doe, ik maak muziek, ik produceer dus.
Mixen is het in elkaar draaien van platen waardoor je nonstop muziek hebt. En dat doe ik alleen voor de lol. De efteling medley die ik gemaakt heb bestaat uit zelf ingespeelde stukken, en kleine stukjes die gesampled zijn uit de originele efteling muziek. Villa volta, en het stuk van de dansende water lelies zijn zelf ingespeeld. Monsieur canibale, fata morgana, carnaval festival zijn dus uit de originele muziek, met daarbij wat bij gespeelde stukken.

“Treedt je op als DJ of ben je alleen home studio minded?”

Ik ben voor het grootste deel home studio minded denk ik, ik ben ook niet echt iemand die op een podium plaatjes gaat draaien of live acts geeft. Ik heb het wel gedaan, een aantal maanden terug in duitsland. En het was wel leuk moet ik zeggen, maar de grootste passie blijft toch lekker muziek maken.

“Hoe kwam je op het idee om een Efteling Dance Medley te maken?”

Ik liep afgelopen april met mijn vriendin in de Efteling, want ik moet daar gewoon elk jaar een keer geweest zijn . En na alle muziek daar weer eens gehoord te hebben kreeg ik het idee om een dance medley van een aantal van de nostalgische nummers van de
Efteling. Dus daar ben ik toen mee begonnen.

“Wat waren de reacties op Efteling Dance Medley?”

Ik heb er alleen maar leuke en positieve reacties op gehad. Het is toch leuk om te horen dat je zulke goede reacties krijgt op je “werk” dat stimuleert zeker tot wat meer van dit soort medleys of dance versies te maken. Thanx iedereen daarvoor!

“Heb je ooit plannen gehad of heb je plannen om deze medley serieus op cd uit te brengen?”

Nee, nummers als dit maak ik echt puur voor de lol, en zet ik gewoon op mijn website zodat iedereen deze kan downloaden. En zoiets als dit kun je na mijn idee niet uitbrengen, ok het is wel mogelijk. Maar ik zie het niet zitten om de nostalgische muziek van de Efteling als eigen broodwinning te gebruiken. Ik werk gewoon 40 uur per week, dus daarom mag van mij iedereen het nummer zo hebben.

“Volgens je site was zelfs de Efteling positief. Verbaasde je dat?”

Ja een klein beetje wel, ik weet nog steeds niet hoe ze het nummer gevonden hebben, maar het verbaasde me wel. Ik had eerder verwacht dat ik commentaar zou krijgen, omdat ik een medley van Efteling nummers op mijn website had gezet, waar natuurlijk ook gewoon copyright op zit. Maar gelukkig vonden de mensen van de Efteling het een ontzettend leuke mix. Zo leuk zelfs dat degene die de muziek maakt voor Theater de Efteling contact heeft gezocht om dit na de zomer ook te doen met een aantal nummers daar uit.

Kom je zelf regelmatig in de Efteling?

Ja tuurlijk, wie niet? De Efteling is het leukste park wat er is. Ik kom er bijna elk jaar.

“Het zal ongetwijfeld gebeuren dat de Efteling Dance Medley regelmatig keihard te horen zal zijn op deparkeerplaats als de harde kern Eftelingfans hun auto’s parkeren. Wat voor gevoel geeft je dat?”

Ja, dat is moeilijk uit te leggen. Natuurlijk vind ik dat ontzettend leuk. Maar het lijkt me toch raar als ik daar kwam, en ik hoor dat mijn medley daar in een auto gedraaid word.
Maar leuk is het wel dat mensen waarderen wat ik maak!

“Van Villa Volta zijn er inmiddels een paar clubmixen uitgebracht. Jouw versie van Villa Volta was zinderend. Geen optie om die als aparte dancetrack uit te brengen?”

Nee, de versie van The Dentist (Mental Theo, red.) was gewoon geweldig, en ik ben iemand die liever zelfs met nieuwe ideeën komt, in plaats van iets wat al gedaan is opnieuw uitvoeren.

“Dat brengt me bij de laatste vraag alweer…. was de Efteling Dance Medley een eenmalige actie of komt er ooit nog een bekende Efteling melodie als danceversie uit?”

Of die uitgebracht gaat worden weet ik nog niet, Maar ik kan vast verklappen dat ik bezig ben met een Trance versie van hemelburchten. En als iemand nog leuke ideeën heeft dan laat het me maar weten.

 

“Heb je nog iets bijzonders te vertellen aan de lezers van Efteling Fanzine ?”

Bedankt voor het leuke interview en jullie zullen hopelijk nog meer van mij gaan horen. En ik wil ook iedereen bedanken voor de leuke reacties!

Intervieuw: (C) Marcel Fool voor EftelingFanzine.com

Teksten: (C) Marcel Fool/Eftelingfanzine.com

(P) Efteling FanzineBol AlgemeenBol Algemeen