Bespaar op een dagje Efteling

spaarvarken

Dat de Efteling het leukste pretpark van Nederland is, hoeven we jullie niet te vertellen. Dat de Efteling nog leuker is met korting, waarschijnlijk ook niet. Uitmetkorting.nl heeft regelmatig korting op de entreekaartjes. Om nog meer te besparen op een dagje naar de Efteling of een ander pretpark, hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Waar voor je geld
In de weekend, in de schoolvakanties en op vrije dagen als Hemelvaartsdag is het vaak heel erg druk in de Efteling. Er staan lange wachtrijen voor de attracties, het sprookjesbos is voller met bezoekers dan met sprookjesfiguren en ook bij de toiletten en in de horeca is het topdrukte. Om het meeste uit je entreeticket te halen, is het dus slim om dit soort dagen te mijden. Op de druktekalender op de website van het pretpark staat precies vermeld op welke dagen ze grote drukte verwachten. Het is vaak slim om op een doordeweekse dag te gaan, als andere mensen op school en/of werk zitten. Spijbelen mag niet, dus kies een ATV-dag van de juffen uit om de kinderen legaal mee te nemen.

Openbaar vervoer
Het hangt er een beetje vanaf waar je woont, maar het kan voordeliger zijn om met het openbaar vervoer naar de Efteling te gaan. Zo bespaar je op brandstof- en parkeerkosten. Drogisterijen en supermarkten hebben regelmatig acties waarmee je voor een vast bedrag een dagkaart koopt. Hiermee mag je een dag lang onbeperkt reizen. Ideaal als je een flink eind bij de Efteling vandaan woont en geen kortingskaart hebt. Kinderen tot 12 jaar mogen voor een klein bedrag mee met de trein. Een railrunner kost maar een paar euro.

Bammetjes smeren
Een dagje pretpark is voor veel mensen niet compleet zonder frietjes of een ijsje. Als je met het hele gezin bent, kan het echter behoorlijk prijzig zijn om voor iedereen een bakje friet en iets te drinken te halen. Smeer daarom eens ouderwets je eigen bammetjes. Haal lekkere kadetjes en beleg bij de supermarkt en verpak ze eventueel in koeltas om ervoor te zorgen dat ze lekker vers blijven. Natuurlijk hoort iets lekkers er wel bij! Haal daarom aan het eind van de dag een lekker ijsje, of begin de dag met een kopje koffie in een restaurant.

Souvenirs
De souvenirs van de Efteling zijn ontzettend leuk, maar ook stevig aan de prijs. Vooral met kinderen kan het lastig zijn om nee te zeggen als ze vragen om een leuke CD, een pop van Pardoes of een drakenknuffel. Geef ze daarom een vast budget waar ze iets van uit mogen zoeken. Dat kun je ook voor jezelf toepassen, als je weet dat je je niet zo goed in kan houden tussen alle leuke souvenirs! Neem je digitale camera mee en maak leuke snapshots, dat zijn vaak de leukste herinneren aan je dagje weg!

Heb jij nog tips om te besparen op een dagje uit? Deel ze via het contactformulier.

Door Michael Geels
Voordelig shoppen doe je in de Efteling Webshop van Bol.com
Koop bij bol.com

Bol AlgemeenBol Algemeen