Efteling voert extra veiligheidsmaatregelen in bij achtbanen

pythonDe Efteling heeft met ingang van afgelopen weekend extra veiligheidsmaatregelen bij de achtbanen ingevoerd. De aanscherping van de regels heeft te maken met een dodelijk achtbaanongeluk in de Verenigde Staten vorige maand. De aanscherping van de regels geldt voor Python, de Bobbaan, de Vliegende Hollander en Vogel Rok. Voorheen was het altijd voldoende voor medewerkers om naar de beugels te kijken om te controleren of ze goed gesloten waren. Vanaf de aanscherping van de regels voelt het personeel handmatig of de beugels goed geblokkeerd en dicht zitten, zodat er niemand tijdens de rit uit kan. Bij Joris en de Draak werd dit al gedaan, bij de Python, de Bob, de Vliegende Hollander en Vogel Rok nog niet.

Ook wordt aan bezoekers gevraagd of zij de beugels zelf willen controleren, door de beugels omhoog te trekken als deze goed naar beneden zijn gedaan. Dit systeem zit nog in de testfase en gaat nog niet bij iedere attractie even goed. Of het zelf controleren van de beugels door gasten in het vaste systeem komt, is nog niet duidelijk. Voor het personeel is de nieuwe procedure nog even wennen. Over een tijdje zal het beter gaan, als het systeem routine is geworden bij het personeel.

Meer personeel
Om de nieuwe veiligheidsregels te realiseren, moet er meer personeel worden ingezet. Bij Joris en de Draak is dit al langer het geval. De Efteling heeft toegezegd extra personeel in te gaan zetten op de overige attracties, zodat de wachttijd niet langer wordt.

Veiligheid
De beugels die gebruikt worden in de achtbanen van de Efteling zijn andere beugels dan die worden gebruikt in de Verenigde Staten. Daarnaast geeft de Efteling veel om de veiligheid van haar gasten en zat daarom ook met de oude regels voor controle van de beugels al boven de wettelijk geldende regels. De Efteling noemt het invoeren van deze maatregel daarom ook “een algemene maatregel bovenop de regels die er al gelden”.

Het ongeval in de Verenigde Staten heeft niet de directe aanleiding tot aanscherping van de controles bij achtbanen geleid, maar het heeft wel meegewogen in het besluit om deze maatregel ook in de Efteling in te voeren.

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen

Eén reactie op “Efteling voert extra veiligheidsmaatregelen in bij achtbanen

  1. breek de python af het is gewoon de dodelijkste achtbaan er gebeuren toch alleen maar ongelukken mee zet er een nieuwe attractie neer

Reageren is niet mogelijk.