Houten racer-achtbaan Joris en de Draak officieel geopend

Vanavond is de nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak in de Efteling officieel geopend. In de houten achtbaan verdelen de bezoekers zich over twee strijdwagens om ten strijde te trekken tegen een 10,5 meter hoge draak. Naast de strijd tegen de draak, strijden de gasten ook tegen elkaar om de snelste tijd te behalen. Deze strijd werd tijdens de opening gesymboliseerd door koppels bekende Nederlanders die tegen elkaar streden voor de eervolle vermelding van ‘Drakenstrijder’. Een houten racer-achtbaan is een zeldzaamheid in Europa. Daarmee heeft de Efteling er een bijzondere familieattractie bij. De attractie kostte 13 miljoen euro.

Onder brede belangstelling ging de eerste officiële rit van Joris en de Draak van start. De eerste strijders, waaronder Jochem van Gelder, Chipz, Djumbo, Adje en de gebroeders van de Kerkhof, verdeelden zich over twee teams om de strijd aan te gaan met elkaar en met de draak. De eerste ‘Drakenstrijders’ waren onder de indruk van de allereerste rit. De attractie blijkt een snelle familieachtbaan te zijn met veel avontuur en spanning.

In een recordtempo van negen maanden verrees in het Ruigrijk deze dubbele achtbaan, die op de plek van de oude Pegasus staat. Voorzitter van de Directie Bart de Boer: “Bijzonder aan deze achtbaan isdat het feitelijk twee achtbanen zijn van ieder 810 meter lang. De achtbaan is 25 meter hoog en de treinen bereiken een maximale snelheid van 75 km per uur. De totale capaciteit is 1700 personen per uur verdeeld over 4 treinen en zoals bij elke Efteling-attractie heeft Joris en de Draak een eigen verhaal en is de attractie rijk gethematiseerd”. Bezoekers treden als echte ‘Drakenstrijders’ in de voetstappen van de legendarische Joris, die in vroegere tijden de draak versloeg en hiermee een heel koninkrijk redde.

Joris en de Draak is de opvolger van de Pegasus en bijna drie keer zo groot als zijn voorganger. In 2006 opende de Efteling De Vliegende Hollander, een attractie van ruim 20 miljoen euro. In 2009 nam Assepoester haar intrek in het Sprookjesbos en opende vakantiepark Efteling Bosrijk haar poorten. Daarnaast kreeg in april 2010 Sprookjesboom een vaste stek in het Sprookjesbos. Het volgende project van de Efteling, Raveleijn, staat op de planning voor 2011.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen

Eén reactie op “Houten racer-achtbaan Joris en de Draak officieel geopend

Reageren is niet mogelijk.