Arrestaties na aanranding in Efteling

De politie heeft twee minderjarige jongens opgepakt op verdenking van aanranding. Drie meisje (12, 13 en 14) deden aangifte tegen de jongens. De verdachten zijn na hun arrestatie in verzekering gesteld. De verdachten waren maandag 12 juli op schoolreisje in de Efteling. Ze zijn 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Helmond en volgen middelbaar onderwijs in die regio.
Ze kwamen een andere groep scholieren tegen, afkomstig van een andere school.

Dit ging om een groep meisjes, waaronder de drie slachtoffers in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar uit de omgeving van Echt. Tijdens de ontmoeting zijn de meisjes seksueel lastig gevallen. Na het uiten van obscene taal werden de billen en borsten van de meisjes betast. Eén van de verdachten toonde daarbij zijn geslachtsdeel.

Op aanwijzing van de slachtoffers werden drie jongens door beveiligingsmedewerkers opgepakt en overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat één van hen geen strafbare handelingen had verricht, waarna hij in vrijheid werd gesteld. De andere twee zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft zowel de schoolleiding als de ouders van de minderjarigen over de gebeurtenissen in kennis gesteld. De drie meisjes hebben aangifte gedaan van het zedendelict.

Bron: Brabants Dagblad/Jan in ’t Groen

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 reacties op “Arrestaties na aanranding in Efteling

Reageren is niet mogelijk.