Goedemorgen Nederland lokt uitspraken ‘Joris en de Draak’ uit.

In het programma ‘KRO’s Goedemorgen Nederland Radio’ haalt de presentator in een interview met Efteling directievoorzitter Bart de Boer enkele nieuwtjes naar boven over de nieuwe achtbaan ‘Joris en de Draak’. Er worden onder andere uitlatingen gedaan over de beleving die tijdens de rit ondergaan kan worden, maar ook over het uiterlijk van de treintjes. Aan het eind gaat het ook nog even over de komende marketingcampagne als de baan eenmaal geopend is.

Meer dan een achtbaan
De Boer, die zelf erg zin heeft in een eerst ritje, laat weten niet enkel een achtbaan te bouwen maar dat het meer is: “Maar goed. Wij bouwen dus niet alleen maar die achtbaan, maar we zetten ook die draak erbij. Er komt een acht meter hoge draak bij. Hij komt midden in een moeras te staan. Dus ja het is weer typisch Efteling. Het is niet alleen de attractie maar ja het hele verhaal eromheen wordt ook uitgebeeld.”

Het verhaal en de uitwerking
Waarom de attractie “‘Joris en de Draak’ heet weet De Boer prima uit te leggen: Nou ja, dat is dat verhaaltje. Je strijdt als Joris. Het ene karretje is vuur het andere karretje is water en die strijden tegen de draak. Die krijgen ook de vorm van Joris, een jongetje met een zwaardje die de draak te lijf gaat en die draak die spuwt vuur naar de waterkarretjes en splasht met zijn staart water over de vuurkarretjes. Nou dat is het verhaal.”

Opening
Over de opening is nog wat onduidelijkheid, maar ergens in juni wordt verondersteld: “Uh ja, het weer… We hebben wat merkwaardig bouwweer nu hè, dus een beetje een slag om de arm.”

Marketingcampagne
Om de nieuwe baan te promoten zullen enkele ludieke acties gaan plaatsvinden. Eén van deze acties wordt al een beetje verklapt: “Kom maar eens kijken, we gaan wedstrijden organiseren dus misschien radiopresentatoren tegen politici of zo? Kijk wie er gaan winnen? Gaan we echt doen allemaal.” Op de vraag wie dit zullen winnen, antwoordt hij: “De zwaarste winnen.”

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Eén reactie op “Goedemorgen Nederland lokt uitspraken ‘Joris en de Draak’ uit.

  1. Hallo, vorig jaar zomer hebben we de directie van de Efteling uitgenodigd voor het zevenjaarlijkse Draaksteken in Beesel. Helaas was dat toen niet nodig. Wellicht is het een idee om het Draaksteken – in beperkte vorm – naar de Efteling te laten komen. We zijn bereid om hierover van gedachten te wisselen. Beesel is de enige plaats in Nederland die (nog) het Draaksteken kent. In 2009 keken 15.000 mensen naar het schouwspel waar 500 spelers aan meewerkten. Meer informatie kunt u vinden op http://www.draaksteken.nl en uiteraard is het bestuur van de Stichting Draaksteken bereid om meer uitleg te geven. met vriendelijke groet
    H. van Kruchten

Reageren is niet mogelijk.