WinterEfteling brengt weer vernieuwingen en toevoegingen met zich mee

Op zaterdag 12 december 2009 is de WinterEfteling van start gegaan. Naast de opening van het imposante vakantiepark Bosrijk en het splinternieuwe Station De Oost in Ruigrijk, brengt de 11e editie van dit jaarlijks terugkomende gebeuren nog een aantal kleine nieuwigheden en aanpassingen die in het park te vinden zijn. In het centrum van het park op de Brink vindt dagelijks om 19.30 uur de afsluitende show “Pardoes de Tovernar laat het sneeuwen” plaats, een vernieuwde show met zang, dans, licht, vuurwerk en sneeuw.

Sprookjesbos
In het Sprookjesbos zijn alle muzikale paddestoelen vervangen door exemplaren met hangende ijspegels en sneeuw op de bovenzijde. Verder zijn alle zitbanken in het SprookjesbosTheater voorzien van groene, permanente rubberen kussens, zodat de kou niet via je rug optrekt. Ook extra verlichting moet er voor zorgen dat de decorwanden wat mooier worden uitgelicht.

Drinkebroeder
Op het Anton Pieck Plein is de drinkebroeder, die al sinds de jaren ’50 bovenop de pomp bivakkeert, vervangen door een winters exemplaar met winterjas, dit in navolging van de Ganzenhoedster en de heksen op de Heksenpoort, vorig jaar.

Horeca
Aan de zijkant van Restaurant Het Witte Paard is een grote overdekt terras aangebouwd, zodat ook deze zijde benut kan worden voor een hapje en een drankje. Bij De Smulpaap zijn extra wachthekjes en uitgangspoortjes geplaatst om de hongerige bezoekersstroom wat ordelijker te kunnen verwerken.

Overige wijzigingen
De Pagode is voor de bezoekers nog steeds buiten gebruik wegens onderhoud, maar steekt ’s avonds sierlijk de lucht in als ware het een grote kerstboom. Onderin de Pagode zijn een aantal witte flitslichten geplaatst, die een mooi glinsterend effekt teweeg brengen. Op het PiranaPlein is dit jaar een pyramide-achtige tent geplaatst waarin een groot aantal zitplaatsen en gasbranders zijn geplaatst. Dit in tegenstelling tot vorige jaren, toen hier nog een gezellig kampvuur te vinden was.

WinterEfteling
De WinterEfteling is dagelijks geopend van 12 december t/m 31 januari, met uitzondering van 1 januari. Om 11.00 uur openen de poorten, om 20.00 uur sluit het park. Met uitzondering van 31 december, dan is het park tot 18.00 uur geopend. Tijdens de WinterEfteling kun je genieten van een geheel in winterse sferen omgetoverd park, vol kerstbomen, besneeuwde gebouwen, kilometers sfeervolle verlichting en diverse gezellige horecapunten waar ook de warme chocomel en snert niet ontbreken. Overigens zijn niet alle attracties geopend in verband met winterse weersomstandigheden, kijk voor het actuele overzicht op Efteling.com. Nieuw dit jaar is het nieuwe koloniale Station De Oost in Ruigrijk, waarin diverse eetgelegenheden zijn ondergebracht, en tevens dienst doet als in- en uitstappunt van de Stoomtrein.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 reacties op “WinterEfteling brengt weer vernieuwingen en toevoegingen met zich mee

Reageren is niet mogelijk.