Efteling nodigt toch álle inwoners van Loon op Zand uit voor open dag

Het wekte verbazing en ergernis in het dorp Loon op Zand. In grote advertenties nodigt de Efteling de inwoners van Kaatsheuvel en De Moer uit voor een open dag op zaterdag 6 februari bij vakantiepark Bosrijk.  Maar de uitnodiging was niet gericht aan de inwoners van de kern Loon op Zand, het derde dorp in de gemeente, op een paar kilometer van de Efteling. Was de Efteling in alle drukte soms een dorp vergeten?

Dat bleek niet zo. De Efteling koos bewust alleen voor Kaatsheuvel en De Moer uit vrees voor te veel aanmeldingen voor de open dag. Met die keuze blijkt het attractiepark nu achteraf niet gelukkig. “We willen graag een goede band met de omwonenden”, stelt de Efteling-woordvoerster. “Vandaar deze open dag. Het zou echt jammer zijn als dit charme-offensief nu negatieve reacties oproept.” Gisteren is daarom besloten dat de open dag echt voor álle inwoners van de gemeente is. Tot 6 januari kunnen mensen zich opgeven. Als de interesse heel groot is, komt er mogelijk een tweede open dag. Vandaag verschijnt nog een ‘oude’ advertentie, alleen gericht op de inwoners van Kaatsheuvel en De Moer. “Het is te laat om die nog terug te halen. Maar iedereen is dus welkom.”

Bron: Brabants Dagblad

UPDATE: Efteling Fanzine heeft geen aandeel in de open dag en wij verstrekken ook geen kaartjes. Het heeft dus geen enkele zin om bestellingen te doen in het reactie gedeelte. Informatie over de open dag kunt u krijgen door contact op te nemen met de Efteling. Telefoon: 0900 – 0161 (€ 0,25 p.m.)

Bol AlgemeenBol Algemeen

3 reacties op “Efteling nodigt toch álle inwoners van Loon op Zand uit voor open dag

  1. Graag zouden wij met 4 personen de open dag bijwonen. Wij zijn wel met een gezin van 5 en willen allemaal komen.

Reageren is niet mogelijk.