Tv-serie ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ vanaf 8 november op tv


Het karakter Klaas Vaak van Efteling Bosrijk gaat ondersteund worden met een nieuw tv-programma voor kinderen. Vanaf 8 november zal bij de KRO het programma ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ uitgezonden worden. Het programma zal onderdeel gaan vormen van KRO Kindertijd – Sprookjestijd. De serie bestaat momenteel uit 10 delen en worden elke zondag om 07:45 uur uitgezonden. De serie start met een computeranimatie van Klaas Vaak vliegend op een uil naar zijn zandkasteel, hetzelfde kasteel als in Efteling Bosrijk zijn plek heeft gekregen in het meer. Na aankomst in het kasteel neemt een acteur de rol van Klaas Vaak over en ontstaat er een verhaal door zandtekeningen in zijn magische boek. De serie en deze trailer werden geregisseerd door Robert Schinkel.

De Zandtovenaar
De KRO kent al langer een programma waarin een zandkunstenaar zijn ’toverkunsten’ laat zien. Gert van der Vijver laat elke maandagochtend en – middag dierfiguren verschijnen in het programma ‘ De Zandtovenaar” dat wordt uitgezonden bij Z@pp. Deze serie werd net als ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ geregisseerd door StudioL2.
Meer van Gert van der Vijver is te zien op zijn site.

Efteling op tv

De Efteling heeft de laatste jaren de tv als nieuw medium gebruikt om de naamsbekendheid van het park te vergroten. Producties als ‘Sprookjes’, ‘Sprookjesboom’ en ‘TiTaTovenaar’ zorgen ervoor dat kinderen de Efteling ook thuis voorgeschoteld krijgen. Van al deze series zijn, na de eerste reeks, vervolgreeksen uitgebracht. ‘Sprookjesboomfeest’ ging dit seizoen nog in première op de Nederlandse tv, een show waarin kinderen in de studio door presentatrice Marike Folles een sprookjes voorgelezen krijgen en waarbij de Sprookjesboomfiguren een bezoek brengen met een liedje.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Eén reactie op “Tv-serie ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ vanaf 8 november op tv

  1. Graag zou ik willen weten of er ook een dvd van de “sprookjes van Klaas Vaak” met Gert van der Vijver is, wij zijn erg enthousiast en zouden dan graag deze dvd willen hebben.
    met vriendelijke groet Yvonne

Reageren is niet mogelijk.