GroenLinks wil quotum Efteling

GroenLinks in Loon op Zand wil dat de gemeente de Efteling een bezoekersquotum oplegt. De regeling zou moeten gelden totdat het Kaatsheuvelse attraciepark de grote bezoekersaantallen wel goed kan verwerken. Dat stelde Rolf Baarda van GroenLinks deze week tijdens een Loonse raadscommissievergadering.

Een maximum aantal bezoekers opleggen aan de Efteling moet volgens GroenLinks de verkeersoverlast rond het park terugdringen. Baarda ging er niet op in hoe de Efteling dat zou moeten doen.

CDA-wethouder Hans Waijers zei helemaal niets voor zo’n regeling te voelen. Volgens hem moeten eerst de effecten afgewacht worden van de aanleg van het nieuwe parkeerterrein. Ook is de wethouder met de Efteling nog andere oplossingen aan het zoeken.

“Dat u niet ingaat op ons voorstel, betreur ik ten zeerste”, zei Baarda teleurgesteld in de commissie.

Bron: Brabants Dagblad

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 reacties op “GroenLinks wil quotum Efteling

  1. helemaal mee eens ze moeten de efteling op handen dragen. niet allemaal gekke dingen verzinnen zorg eerst maar eens dat iedereen in nederland werk heeft. geef heel grond van loon op zand, kaatsheuvel en tilburg aan de efteling en laat ze bouwen bouwen en nog eens bouwen zodat het het grootste bedrijf van de wereld word. al staat er een file tot amsterdam. denk aan de werk gelegenheid. daar hebben we tenminste wat aan.

  2. zijn ze gek!!! gaat het met een bedrijf goed dan dit weer. afvoeren naar de maan die gek.

Reageren is niet mogelijk.