Boete voor overtreden parkverbod Efteling

Een poging om gratis de Efteling binnen te komen is twee inwoners van Spaarndam (28 en 32 jaar) duur komen te staan.
Beide mannen werden door de politierechter in Breda voor het overtreden van een parkverbod veroordeeld tot het betalen van een boete van 180 euro.
Het duo dacht op 4 juli van dit jaar slim te zijn door over het hek van het attractiepark in Kaatsheuvel te klimmen. Maar de Spaarndammers werden door de beveiliging betrapt en kregen een parkverbod. Hun vrouwen en kinderen waren ondertussen via de gebruikelijke ingang het pretpark binnengegaan.
Omdat de mannen zich graag bij hun gezinnen wilden voegen, kleedden ze zich in de auto om en kochten alsnog een entreebewijs.
Twee beveiligers herkenden de mannen ondanks hun nieuwe uitmonstering, en hielden hen aan wegens overtreding van het hen opgelegde parkverbod.
Beide mannen weigerden de hen aangeboden transactie van 150 euro, waarop ze een dagvaarding thuis kregen. Ze kwamen niet opdagen bij de rechtbank. De politierechter veroordeelde hen daarom conform de eis van de officier van justitie tot een boete van 180 euro: ruim zes maal de entreeprijs voor de Efteling.

Bron: brabants dagblad

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen