Eftelweerman: Toegift Winter Efteling

eftelingRuim 24 uur na de vorige kaarten ligt opnieuw alles weer anders. Wat nu blijkt is dat het vanaf volgende week donderdag minder koud gaat worden. Maar minder koud is nog altijd koud en dus niet warm laat staan lente. Ook nemen vanaf die donderdag de sneeuwkansen fors toe. Eerst alleen ten oosten van ons land maar een paar dagen ook zuidelijker, zeg maar gewoon rondom Kaatsheuvel. De winter blijft dus volop aanwezig. Alleen de term “Siberische koude” mogen we meteen maar weg weglaten. Die koude strijkt neer in het Alpengebied waar het makkelijk -20 graden kan vriezen. In Midden Brabant hooguit -12 graden later oplopend naar -7 graden in de nachten.

Vanaf volgende week vrijdag komen de thermometers weer in de plus. Alles behalve aangenaam en lente want ook dan wordt het niet warmer dan 2 graden overdag. Kort gezegd: vanaf zondag wordt het echt steenkoud in Kaatsheuvel en kunnen we toch echt spreken van een toegift van de Winter Efteling. Goed warm kleden is een dringend advies als je naar de Efteling komt de komende dagen. En hou er rekening mee dat bepaalde attracties gesloten zullen blijven vanwege de vorst. Maar dat heb ik al meerdere keren gezegd.

Als er belangrijke updates zijn vermeld ik ze hieronder. Als het weer drastisch lijkt te veranderen meld ik me wederom via een nieuwe posting.

Met vriendelijke groet,

Eftelweerman

SpeelgoedSpeelgoed