Regionale bibliotheken en de Efteling zetten samen in op het delen van verhalen

efteling“Ergens in de bibliotheek van een oud, verlaten kasteel liggen eindeloos veel verhalen te wachten om gelezen en verteld te worden. Als de 12-jarige Sterre met hulp van haar opa de juiste deur naar de Sprookjesbibliotheek weet te vinden, gaat er een wereld voor haar open.” Dit verhaal, tot en met maart 2018 in het Efteling Theater te zien in Sprookjessprokkelaar de musical, is de aanleiding voor een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en de Efteling. Beide organisaties bundelen de komende maanden hun krachten om te verbeelden en verwonderen. Ze willen kinderen en hun opa of oma aan de hand van het verhaal van Sterre inspireren om zelf ook verhalen te gaan delen.

Zo kunnen kinderen op woensdag 22 november stokjes sprokkelen in de bibliotheekvestigingen in de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand, Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. In elke vestiging ligt ook een Gouden Stokje verstopt. De vinders van de gouden stokjes mogen op 21 januari 2018 met hun opa of oma deelnemen aan een Vlogworkshop én naar Sprookjessprokkelaar de musical in het Efteling Theater.

Vlogworkshop

De Vlogworkshop is bedoeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar en hun opa of oma. Tijdens de workshop krijgen deelnemers eerst tips van een professionele vlogger en leren ze op een creatieve manier voor de camera een kort verhaal te vertellen. Daarna gaan alle kinderen, opa’s en oma’s samen naar Sprookjessprokkelaar de musical en maken hierover hun allereerste vlog. Hierin worden ze begeleid door mediacoaches van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Meer informatie

Sprookjessprokkelaar de musical en het spannende avontuur van Sterre is nu exclusief te zien in het Efteling Theater, op weekenddagen en in vakanties. De musical is gebaseerd op het boek de Sprookjessprokkelaar, geschreven door prinses Laurentien, Paul van Loon en de Efteling. Meer informatie en tickets via www.efteling.com/theater. Voor adressen en tijden van de zoekactie naar het Gouden stokje: www.bibliotheekmb.nl/sprookjes-sprokkelen.

Bron: LoonOpZand.nieuws.nl

SpeelgoedSpeelgoed