Efteling gooit handdoek in de ring Midsummer Festival

eftelingNa 3 edities is er een definitief einde gekomen aan het Midsummer Festival in de Efteling. Het evenement werd georganiseerd rond de langste dag van het jaar. De Efteling zelf kondigde het festival aan als “hip en exclusief”. De start 3 jaar geleden was stroef te noemen. Mede veroorzaakt door een forse toegangsprijs, warrige omschrijving van het evenement zelf en een overdaad aan peperdure vreetschuren en foodtrucks. Toch prolongeerde het festival het jaar er op en trok meer bezoekers. Het evenement kreeg een duidelijker karakter. En ook dit jaar keerde het festival terug met een lagere toegangsprijs (van 36,50 naar 35 euro). Maar ondanks dit alles is het doek nu definitief gevallen.

Het blijkt achteraf dat de bezoekersaantallen fors tegenvielen. Niet iedereen is bereid om 35 euro per persoon voor een avond neer te tellen en dan nog eens de bijkomende kosten te betalen. Om het stopzetten te bagatelliseren heeft de Efteling meteen aangekondigd volgend jaar in juli en augustus door te gaan met zowel de vrijdag- als de zaterdagavonden van het Negen Pleinen Festijn. “De spreiding van bezoekers door twee avonden was goed merkbaar. We kregen veel positieve reacties en gaan in 2018 er zeker mee door” aldus een woordvoerder.

Bol AlgemeenBol Algemeen