Prinses Viktória helpt met het legen van de Wensbron

eftelingPrinses Viktória de Bourbon de Parme heeft zaterdagmiddag geholpen bij het opvissen van tientallen kilo’s munten uit de Wensbron in de Efteling. Zij werd daarbij geholpen door Assepoester en enkele kinderen. Het geld wordt de komende weken gepoetst en geteld. De opbrengst gaat naar stichting Save the Children dat zich inzet voor de rechten van het kind. Sinds de opening in 1985 hebben bezoekers voor zo’n 191.000 euro aan muntgeld in de Wensbron gegooid. Vorig jaar werd 420 kilo aan munten opgevist voor het goede doel. 

Prinses Viktória de Bourbon de Parme is de beschermvrouw van Save the Children. Zij vertelde zaterdag bezoekers over haar reis naar Mozambique en waarom het steunen van de stichting zo belangrijk is: ,,Kinderen die chronisch ondervoed zijn kunnen voor de rest van hun leven een achterstand oplopen. Ze groeien minder sterk, hun hersenenontwikkeling loopt achter en dat belemmert ze in hun toekomst. Terwijl we voor heel weinig geld kinderen de eerste twee jaar van hun leven tot volle bloei kunnen laten komen, door ze extra voedingsrijk voedsel te geven.”

Op zaterdag vielen een aantal dingen samen. Zo was het de donateursdag voor Save the Children, maar ook de aftrap van het zomerseizoen van de Efteling.

Bron: Brabants Dagblad

SpeelgoedSpeelgoed