Efteling past gehandicaptenbeleid aan

eftelingDe Efteling past per direct het nieuwe aangekondigde gehandicaptenbeleid aan. In de aangescherpte regels stond dat mindervaliden voortaan een doktersverklaring moesten overleggen om gebruik te kunnen maken van alle speciale ingangen en voorzieningen in het park, maar na een storm van kritiek op internet heeft te Efteling besloten om de nieuwe regels flink te versoepelen. De Efteling meldt op de website dat ze ál haar gasten een onvergetelijk en veilig dagje uit wil bezorgen, dus ook gasten met een beperking. Om het bezoek voor gasten met een beperking zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, zijn er speciale voorzieningen waaronder rolstoelingangen bij attracties.

Om gebruik te kunnen maken van deze voorzieningen, vraagt de Efteling sinds 1 maart 2017 al haar gasten met een beperking op een eenduidige manier (dus voor zowel zichtbare als minder zichtbare beperkingen) om een doktersverklaring. Dat heeft twee redenen. Allereerst om te zorgen dat alléén gasten die er recht op hebben, gebruik maken van de faciliteiten voor gasten met een beperking. Daarnaast wil het park vanuit veiligheidsoverwegingen een objectieve beoordeling of een gast met een begeleider en een medewerker van de Efteling in en uit een attractie kan komen, ook in geval van een calamiteit.

Doktersverklaringen zijn lang gebruikelijk geweest in de internationale dagrecreatiebranche, maar inmiddels blijkt dat het verkrijgen van deze verklaring erg omslachtig en daardoor niet gastgericht is. Dit belangrijke signaal heeft de Efteling ontvangen van een aantal trouwe gasten met een beperking.

De Efteling wil ook gasten met een beperking een zorgeloos dagje uit bieden. Daarom introduceert de Efteling vanaf vandaag een nieuwe verklaring, waarin gasten met een beperking eenvoudig zelf kunnen aangeven, dat zij geen gebruik kunnen maken van de reguliere wachtrijen, maar wel attracties met de hulp van een begeleider en een medewerker van de Efteling kunnen bezoeken. Hierbij vertrouwen het park op de eigen verantwoordelijkheid van gasten met een beperking en hopen deze gasten op een positieve manier bewust te maken van hun veiligheid.

De Efteling wordt regelmatig getest op de rolstoelvriendelijkheid en toegankelijkheid van het park en scoort daar over het algemeen zeer positief op.

Bron: Efteling via vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed