Instituut voor natuureducatie krijgt plek in het Loonsche Land

eftelingHet nieuwe Vakantiepark Efteling Loonsche Land opent op woensdag 31 mei. In het park wordt veel aandacht geschonken aan natuurbeleving. De Efteling gaat in het Loonsche Land samenwerken met IVN op het gebied van natuurbeleving. Zo wordt vanaf juni gestart met wekelijkse rondleidingen voor gasten van het vakantiepark door IVN-Natuurgidsen. Zij geven uitleg over de flora, fauna en cultuurhistorie van natuurgebied het Loonsche Land of Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. IVN staat voor het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid.

Daarnaast zijn speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar in het vakantiepark ‘scharrelboxen’ te verkrijgen. Boxen met opdrachten en materialen om kinderen aan de hand van verschillende thema’s de natuur in het vakantiepark te laten ontdekken.

De Efteling bouwt momenteel – in het noordelijk deel van natuurgebied het Loonsche Land – een nieuw vakantiepark met 1.000 bedden. Vakantiepark Efteling Loonsche Land opent op woensdag 31 mei 2017, op de 65e verjaardag van de Efteling.

Bron: Brabants Dagblad

SpeelgoedSpeelgoed