Efteling is om: met een artsenverklaring mogen mindervaliden attractie via eigen ingang bezoeken

eftelingDe Efteling heeft het beleid voor mindervaliden aangepast. Dat is op de website van het attractiepark te lezen. Het park heeft verschillende voorzieningen voor mensen met een beperking waar ze vanaf nu met een zogeheten faciliteitenkaart gebruik van kunnen maken. Om voor die kaart in aanmerking is een verklaring van een arts nodig. Met die kaart hoeven mindervaliden onder meer geen gebruik meer te maken van de gewone wachtrij, maar mogen samen met hun begeleiders via de speciale ingang voor mindervaliden naar binnen. De aanpassing is ook goed nieuws voor Bas van den Dikkenberg uit Houten.

Bas was boos omdat hij per se mét een begeleider via de ingang voor mindervaliden naar binnen moest, terwijl hij juist zelfstandig het park in wilde. Bas heeft als gevolg van een ongeluk een beperkte longfunctie. Met een slangetje is hij met een zuurstoftank verbonden. Het hele apparaat weegt negen kilo die hij in sommige attracties moest mee nemen. Vanaf dit jaar mocht hij geen gebruik meer maken van de mindervalideningang bij attracties omdat hij alleen het park bezocht.

Op de verklaring die een (onafhankelijk) arts moet invullen voor de faciliteitenkaart is er een mogelijkheid om in te vullen of iemand zelfstandig een attractie kan bezoeken en weer verlaten. “En dat kan ik”, zegt Van den Dikkenberg: “Dit is goed nieuws. Precies wat ik wilde. Ik ben blij dat de Efteling deze aanpassing heeft willen doen. Dit geeft mij en vele anderen met een beperking weer hun zelfstandigheid terug.”

Bron: Omroep Brabant

SpeelgoedSpeelgoed