Drie rookzones in Sprookjesbos Efteling

eftelingIn de Efteling worden voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van drie rookzones in het Sprookjesbos. Gisteren werd officieel bekend dat er een algeheel rookverbod in wachtrijen komt, maar zal ook het roken in het Sprookjesbos op een vriendelijke manier ontmoedigd worden. De speciale rookzones komen op het pad tussen Roodkapje en de fontein van de Kleine Zeemeermin, op het terras van Kleine Klaroen en langs het pad tussen De Nieuwe Kleren van de Keizer en Sprookjesboom. Rokers worden vanaf komend weekend via bordjes gewezen op de rookzones. Er zal echter niet streng worden opgetreden op roken in het bos; de Efteling hoopt vooral op gezond verstand en dat mensen rekening met elkaar proberen te houden, vooral met kinderen.

Tegen roken in wachtrijen zal wel strenger worden opgetreden: als er vervelende situaties ontstaan, kan gasten de toegang tot het park zelfs worden ontzegd.

Het aangekondigde rookverbod in wachtrijen dat per 1 april in gaat bij de 22 grootste dagattractieparken van Nederland, houdt de gemoederen op internet flink bezig. Nadat de Efteling vanmorgen het persbericht verspreidde, werd door bijna alle media het nieuws uitgebreid behandeld. Vele duizenden voor- en tegenstanders vallen over elkaar heen op de social media, maar zoals het er nu uitziet, lijkt er vooral begrip te zijn voor het besluit.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed