Eftelweerman weerbericht

eftelingNa de enorme teleurstelling in januari beloofde ik plechtig op 13 januari jl. bij nieuwe ontwikkelingen om terug te komen. Bij deze. De Winter Efteling mag dan wel voorbij zijn, de winter blijkbaar nog niet. Sowieso zou de Efteling eens ernstig moeten overwegen om de data van de Winter Efteling te vervangen. De Winter Efteling start altijd rond half november en dat is meestal in een tijd dat de temperaturen dik in de dubbele cijfers zijn en de herfstregens overvloedig. Logisch, want het is dan gewoon volop herfst. Maar dat terzijde. De winter weet nog niet van wijken en lijkt de komende week terug te keren. Dat heeft gevolgen voor attracties in de Efteling!

Er wordt momenteel volop getest met De Vliegende Hollander. Aan de hand van de prognoses zou de heropening van 8 februari NIET door kunnen gaan. Reden? Het vriest. Vooral ’s nachts maar rond 8 februari zouden de temperaturen amper boven nul uitkomen. Hou de website van de Efteling goed in de gaten en ga niet meteen lopen klagen op Twitter. (zo maar een tip!)

Tot en met komende woensdag blijft het overdag boven nul. Maar vanaf donderdag moet men serieus rekening gaan houden met het sluiten van attracties als de Python, Joris en de Draak, Bobbaan, Baron 1898 en zelfs andere attracties. Overigens staan er geen ijsdagen in de omgeving van Kaatsheuvel op de kaart voor de komende 2 weken. In de middag kan de temperatuur makkelijk oplopen naar +5 graden. De zon laat zich dan regelmatig zien en de kans op winterse neerslag is klein.

Dus geen horrorwinter, geen bakken met sneeuw of Siberische kou. Laat je niet gek maken en hou de website van de Efteling in de gaten of er attracties gesloten zullen zijn vanwege de kou.

SpeelgoedSpeelgoed