Eftelweerman weerbericht

eftelingSpeciaal vanwege de aankomende winterperiode (en dus een echte totale Winter Efteling!!) hebben we een speciale plek ingeruimd voor de Eftelweerman. Zo vaak als nodig breekt hij in om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen van het Winter Efteling weer.  Vandaag een late update over het komende winterweer.  Dit omdat de meest actuele kaarten in de avond binnenkomen. Was ik gisteren al laaiend enthousiast, vandaag gooi ik er nog een flinke schep er boven op. Het is bijna niet voor te stellen dat het vandaag in het park nog zo’n 10(!) graden was met regelmatig zon. Vanaf morgen gaat de verandering naar winter beginnen.

Voor veel ongeduldige winterliefhebbers zal de start tegenvallen. In de middag kan de thermometer in het park nog makkelijk de 7 graden aantikken. Lente? Vergeet het maar. In de avond daalt het kwik snel naar het vriespunt. Door de komst van koudere bovenluchten zal de neerslag vallen als sneeuw. Een blik op de laatste nieuwe kaarten laat zien dat het gaat om serieuze sneeuwval die blijft liggen. Het zwaartepunt zal in Limburg zijn maar ook in Kaatsheuvel valt er genoeg. De vrijdag is een dag met contrasten. Hoewel er sneeuw ligt kan het kwik nog oplopen naar 3 graden. Smeltende sneeuw dus.

Ook het komend weekend zijn er regelmatig sneeuwbuien boven de Winter Efteling. De wind is matig en dat maakt het tot een prima weekend om het park te bezoeken. Volgende week begint een droge en veel koudere periode met later in de week ook overdag temperaturen onder het vriespunt. Wees er dus op bedacht dat als je volgende week het park bezoekt de grote buiten attracties als Baron 1898 en de Python buiten gebruik zullen zijn en dat voor langere tijd!!

Nieuwe updates zodra nieuwe ontwikkelingen zich voordoen.

SHOPTIPS!

SpeelgoedSpeelgoed