Eftelweerman weerbericht

eftelingVanwege het aankomende winterweer in de Winter Efteling doet de Eftelweerman regelmatig zijn bevindingen en verwachtingen met ons delen. Gaat het echt koud worden tijdens de laatste weken van de Winter Efteling? De Eftelweerman weet meer. Niets is zo veranderlijk als het weer en niets is zo wisselvalliger als het weer. Mocht de Efteling in de toekomst een nieuw sprookje in het sprookjesbos willen heb ik nog een suggestie: de winter. De aankomende winterperiode nam hysterische vormen aan in de media. En vandaag spatte de zeepbel uit elkaar. Geen Russische beer, geen bakken met sneeuw en helemaal geen duurvorst. Hoe dat zit? Lees maar verder.

Alle weerkaarten stonden afgelopen week gelijk aan elkaar. Prachtige verwachtingen en een droomscenario. Het kon niet op. Zware nachtvorsten, talrijke sneeuwbuien…. zelfs het woord “horrorwinter” werd al snel weer in gebruik genomen. Tot vanochtend… toen kwamen de eerste negatieve weerkaarten al binnen en vanavond gaf het Europese weermodel de doorslag. Pats! Uit met de pret. Alle weerprofeten en weerdeskundigen werden keihard terug op de grond gesmeten. Wordt het dan nu toch lente? Nee, maar wel een uiterst kwakkelige winter.

Zaterdag en zondag worden regenachtige dagen in het park. ’s Nachts lichte vorst maar overdag ruim 4 graden boven nul. Begin volgende week inderdaad wat koudere dagen. Overdag tussen 1 en 3 graden, ’s nachts -1 tot -6 graden. Volgend weeken blijft het allemaal tussen vorst en dooi hangen. Een enkele sneeuwbui is niet uit te sluiten maar veel zal het niet zijn. Kortom, echt warm wordt het nou ook niet maar echt koud? Nee, ook niet. Kortom een echte kwakkelwinter. De nepsneeuw, de winterse aankleding en het schaatspaleis in de Winter Efteling zijn dus niet overbodig.

Zodra er toch nieuwe ontwikkelingen zijn meld ik me weer.

 

SpeelgoedSpeelgoed