Eftelweerman weerbericht

eftelingVanwege de aankomende ijskoude periode in de Winter Efteling brengt de Eftelweerman regelmatig een weerbericht voor de liefhebbers van een echte winter. Enthousiast of niet, wij vroegen ons vooral af wanneer die winter nou echt begint en hoe het nou zit met die pakken sneeuw die verwacht worden. En we kregen antwoord! De vorstperiode krijgt in de media al hysterische vormen. Als het aan de gemiddelde “journalist” ligt krijgen we Siberische toestanden of zelfs een horrorwinter. Laat me je uit de droom helpen, het komt er niet van. We krijgen gewoon een klassieke Hollandse setting. Vergeet dus die overdreven meuk en geniet er van. Maar wanneer gaat het dan eindelijk gebeuren?

Alleereerst…. de bakken met sneeuw waar in de media over wordt gesproken vallen NIET in de Efteling. Als er sowieso sneeuw gaat vallen vanavond of vannacht zal dat in de vorm van natte sneeuw zijn. Tot en met zondag zal het kwik ruim boven het vriespunt komen dus wat er valt zal snel gesmolten zijn.

Vanaf aanstaande maandag gaat alles serieus beginnen. Het wordt merkbaar kouder. Later in de week komt het kwik ook overdag niet meer boven nul uit. Dan zullen de vuren in de Winter Efteling echt goed van pas gaan komen. In de tweede helft van volgende week kan het ’s nachts in en om het park makkelijk -15(!) graden worden overdag -5 graden. Het blijft overwegend droog. Vrijdag 20 januari wordt echt gruwelijk spannend. Gaan we door met de winterse periode of niet? De kaarten zijn nu nog heel gunstig na die datum. Maar niets is veranderlijker dan het weer zelf.

ONLINE EFTELING SHOPPEN

SpeelgoedSpeelgoed