Efteling scherpt rookbeleid aan

eftelingEfteling-bezoekers kunnen momenteel als ze in de wachtrij staan, zonder problemen een sigaretje opsteken. Maar er is een grote kans dat dit binnenkort niet meer is toegestaan. De Efteling maakt namelijk bekend binnen afzienbare tijd het rookbeleid van het pretpark aan te scherpen. Momenteel kunnen rokers bijna overal in de Efteling roken, alleen in overdekte wachtrijen en attracties is het verboden om een sigaretje op te steken. Wat het nieuwe rookbeleid precies voor rokers gaat betekenen, wil een woordvoerder van het pretpark nog niet kwijt. “Wij vinden aanscherping van het rookbeleid binnen de maatschappelijke ontwikkelingen passen. De discussie speelt natuurlijk al langer en het heeft zeker onze aandacht”, zegt de woordvoerder tegen Omroep Brabant.

De Efteling komt met de mededeling, nadat parkbezoeker Artemis Westenberg maandag via Facebook kritiek uitte op het feit dat het bijna overal in het pretperk is toegestaan om te roken: “Waarom mag men roken in de Efteling. Waarom zijn er geen aparte rookplekken? Te gek voor woorden, het is 2016”, is in haar bericht te lezen.

Op het bericht dat Westenberg naar de Efteling stuurde, werd massaal gereageerd door zowel voor- als tegenstanders van het aanscherpen van het rookbeleid. In totaal werd er bijna 5.000 keer gereageerd op de boodschap. Het lijkt erop dat de Efteling inmiddels het bericht heeft verwijderd.

Bron: Loon op Zand Nieuws

SpeelgoedSpeelgoed