Sprookje Hans en Grietje in onderhoud

eftelingBezoekers van het Sprookjesbos moeten het sinds deze week niet alleen zonder Roodkapje stellen, ook het sprookje van Hans en Grietje is momenteel niet te bezichtigen vanwege een onderhoudsbeurt. Ondanks dat onderhoud nodig is om de pracht te behouden voor het nageslacht, kan het voor veel mensen een tegenvaller zijn om twee iconische sprookjes tegelijk te moeten missen.Om het tuinmuurtje van het snoephuisje zijn hekken geplaatst. Op foto’s is te zien dat alle animatronics uit het huisje zijn verwijderd, enkel ongevulde openingen bieden een blik op het interieur en enkele technieken.

Afgelopen week werd begonnen aan de herbouw van het sprookje Roodkapje. Oma’s huisje kon eerder dit jaar helaas niet gered worden van de sloophamer vanwege de slechte staat van het gebouwtje. Besloten werd om het complete huisje te verwijderen en geheel opnieuw op te trekken met moderne bouwmaterialen. De Efteling heeft toegezegd dat er alles aan zal worden gedaan om het huisje in de oude stijl van Anton Pieck opnieuw op te bouwen. Eén opvallend verschil is wel dat de rotswand langs het wandelpad niet helemaal meer door zal lopen tot het huisje, maar er zal ter hoogte van Roodkapje een poortje komen, waardoor de kleinere bezoekers haar beter kunnen zien staan.

Update 6-9-2016: het betreft groot onderhoud, waarbij een gedeelte gerenoveerd gaat worden van het huisje van Hans en Grietje. Voor de herfstvakantie moet alles in oude glorie hersteld zijn.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed