BN’ers lezen voor in de Efteling op 10 en 11 september

eftelingAanstaand weekend lezen vier Bekende Nederlanders voor in attractiepark de Efteling. Zij doen dat op uitnodiging van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. Zaterdag 10 september lezen Dolores de Leeuwin en Jochem van Gelder voor, zondag 11 september zijn Klaas van Kruistum en Froukje de Both aan de beurt. Het voorlezen gebeurt in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Stichting Lezen & Schrijven stimuleert (voor)lezen omdat het laaggeletterdheid voorkomt.

14% van alle kinderen in Nederland loopt het risico om later laaggeletterd te worden, omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Ook de Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Daarom werken beide organisaties vanaf 5 september vier weken lang samen, met leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen.

Bol AlgemeenBol Algemeen