Nieuwe kledinglijn Efteling wordt onopvallend getest

eftelingDe nieuwe personeelskleding die vanaf voorjaar 2017 de huidige kledinglijn moet gaan vervangen, wordt op dit moment onopvallend getest in het park. De nieuwe garderobe is voor deze draagproef speciaal gemaakt in de kleurstelling van de huidige kleding, zodat het voor bezoekers niet opvalt. De nieuwe lijn zal echter qua kleur totaal afwijken van de pakken zoals we die nu kennen. Het nieuwe gilletje is bij de testkleding bruin/grijs van kleur. Het meest opvallende detail is een opgenaaid ‘sleutelgat’ op de borst waar verschillende Eftelingbewoners door zullen gaan loeren. Op de testkleding is op dit moment alleen nog gebruik gemaakt van een oog van Pardoes, maar dat wordt later dus diverser.

In de testfase worden er blouses met lange en korte mouwen gedragen. Volgens berichten wordt de kleur van de blouse straks lichtroze, het gilletje wordt paars. De geborduurde E op de achterzijde blijft waarschijnlijk bestaan.

Op dit moment zouden er zo’n 15 verschillende modellen in omloop zijn. Niet alleen de pasvormen zijn hierbij verschillend, maar er is ook onderscheid gemaakt tussen attractiemedewerkers en horecapersoneel.

De nieuwe kledinglijn wordt ontworpen door Mathijs van Bergen. Het vervangen van de kleding voor de ongeveer 1900 werknemers zou rond de 1,5 miljoen euro gaan kosten. De huidige kledinglijn dateert uit 2010.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed