In 2017: Efteling in concert

eftelingLiefhebbers van Eftelingmuziek kunnen hun muzikale hart in 2017 ophalen; voor het eerst wordt een ‘Efteling in Concert’ georganiseerd in het Efteling Theater. Een groot symphonie-orkest zal op 5 januari naast klassieke stukken ook beroemde Eftelingmuziek ten gehore brengen. Tijdens het concert zullen o.a. de muziek van het Spookslot, Fata Morgana, De Vliegende Hollander en Droomvlucht worden uitgevoerd. Het Philharmonie Zuidnederland, dat in 2013 ontstond uit een fusie van het Noord Brabants Orkest en het Limburgs Symphonieorkest, meldt op hun website: ‘eindelijk klinken die dreigende Dance Macabre uit het Spookslot en de muziek voor Aquanura live ter plekke’. De kaartverkoop start binnenkort, de prijs voor een kaartje is nog niet bekend.

Enkele maanden later op moederdag (14 mei) vindt er echter nóg een Eftelingconcert plaats dat gespeeld wordt door een groot orkest, namelijk in de concertzaal van Theaters Tilburg. Het bijzondere aan dit concert is dat er vooral muziek te horen is van huis-componist Maarten Hartveldt en Ruud Bos, die beide ook aanwezig zullen zijn tijdens het concert. Samen met het Casco Phil-orkest uit België zal pianist Jan-Willem Rozenboom (vaste producer, componist en pianist van Guus Meeuwis) de klassieke muziek uit het park spelen. Het programma wordt samengesteld door Maarten Hartveldt zelf.

Van ritmische slagwerk in Ruigrijk tot lieflijk en klein op het Carrouselplein, overal zijn de suites van Hartveldt te horen in het park. Het werk wordt nu echter voor het eerst live uitgevoerd in een concertzaal. Daarnaast zal ook de muziek van Ruud Bos gespeeld worden, die onder andere de muziek van Droomvlucht en Fata Morgana componeerde.

Kaartjes voor de voorstelling in Tilburg zijn te bestellen via de site van Theaters Tilburg. Kaartjes voor de eerste rang kosten € 22,50 per stuk. Personen tot 25 jaar betalen slechts € 12,50.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed