Medewerkster Efteling rijdt met auto over kinderwagen bezoeker

eftelingEen gehaaste medewerkster van de Efteling is vrijdagochtend over de kinderwagen van een bezoeker gereden. Ze was per ongeluk de bezoekersparkeerplaats opgereden en wilde even snel naar de parkeerplaats voor de medewerkers rijden. Daarbij zag ze de kinderwagen van Wendy Pals over het hoofd. “Als ik niet op de auto had geslagen, had ze doorgereden. Nu was er gelukkig niemand gewond”, zegt de bezoekster. Het ongeluk gebeurde op het moment dat Wendy haar auto aan het uitladen was. Haar zoontje Cihan zat al in de kinderwagen toen de medewerkster hem aanreed.

Omdat ze de auto zo snel liet stoppen, raakte Cihan niet gewond. Maar het wiel van de kinderwagen was toen al kapotgereden.

‘Ze gaf gewoon gas’
“Er zijn ergere dingen natuurlijk”, relativeert de Venlose Wendy. “Maar dit is gedaan door iemand die daar werkt. Ze bleef maar pushen, ze gaf gewoon gas. Niet erg kindvriendelijk natuurlijk.” Toen de medewerkster weer verder reed, raakte ze volgens Wendy bijna twee andere kinderwagens.

Bij de ingang van het attractiepark heeft iemand van de onderhoudsdienst nog geprobeerd het wiel recht te zetten. “Maar de hele as was scheef”, baalt Wendy. “We moesten meer dan een uur wachten bij de ingang, naar de gastservice en toen kwam er weer iemand van de beveiliging.” Uiteindelijk kreeg ze twee tickets waarmee ze zonder te wachten een attractie in mocht, om de verloren tijd te compenseren.

Vervelende situatie
Bij de Efteling hebben ze na de aanrijding een gesprek gehad met de medewerkster. Ze had beloofd dat ze nog contact zou opnemen met Wendy, maar dat deed ze niet. “Het was natuurlijk een hele vervelende situatie”, zegt een woordvoerder.

Het gebeurt volgens haar weleens vaker dat er aanrijdingen zijn op de drukke parkeerplaats, maar niet eerder was daar een medewerker bij betrokken.

Vergoeding
De VIP-pas die Wendy en Cihan kregen, hebben ze gebruikt bij Carnaval Festival en de nieuwe achtbaan Baron1898. “De kinderen hebben zich nog geamuseerd, gelukkig. Maar ik verwacht nog een e-mail over de vergoeding van de buggy. Want ik denk niet dat ik die nog lang kan gebruiken.”

Bron: Omroep Brabant
Foto (linksboven): Wendy Pals
Artikel: Tom van der Meer

SpeelgoedSpeelgoed