Gemeente Schijndel: "Villa Pardoes kledinginzameling is VERBODEN!"

villa pardoesVan de Gemeente Schijndel kan Villa Pardoes de kleren krijgen, of beter gezegd: níet de kleren krijgen. De gemeente dwingt de plaatselijke kampeergigant Camping Sport De Wit een kledingcontainer voor Villa Pardoes te verwijderen van hun grondgebied. Eind december werd de Leger des Heils ReShare-container op het parkeerterrein geplaatst om zo het vakantiepark voor ernstig zieke kinderen extra te kunnen steunen. Na een paar weken bleek dit zo’n succes dat er een grotere container geplaatst moest worden. Maar op last van de gemeente moet deze nu verdwijnen.

Textielinzameling levert geld op. De gemeente Schijndel stelt op hun website dat het de opbrengsten van de textielinzameling gebruikt om de afvalstoffenheffing in Schijndel betaalbaar te houden en sommeert nu De Wit om de kledingcontainer te verwijderen. De Wit zegt dat de Schijndelse burgers niet benadeeld worden door aan alle klanten te vragen hun afgedankte kleding in te leveren. Daarbij komen de meeste klanten van de kampeerwinkel niet uit Schijndel, maar uit het hele land, zo meldt een woordvoerder van de winkel.

Ondanks pogingen van het Leger des Heils en Villa Pardoes om in contact te treden met de gemeente blijft deze onvermurwbaar. De kledingcontainer zal op korte termijn van het parkeerterrein verwijderd worden. De Wit laat wel weten Villa Pardoes een warm hart toe te blijven dragen en zal met andere initiatieven het goede doel blijven steunen.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bezoek de Efteling Webshop!
Bekijk op bol.com

SpeelgoedSpeelgoed