Expositie 50 jaar De Indische Waterlelies opent in de Efteling

eftelingSinds vanochtend 10.00 uur bezichtigen bezoekers in de Efteling bijzondere attributen, foto’s en bewegend beeldmateriaal van het sprookje De Indische Waterlelies, geschreven door Koningin Fabiola van België. De eerste 50 bezoekers van het Efteling Museum werden verrast met een feestelijk taartje. Vandaag precies 50 jaar geleden werd het sprookje, de grootste attractie tot dan toe, officieel geopend ter gelegenheid van de 15e verjaardag van het park. Vóór het zover was moest er veel gepionierd worden om het gebouw, maar ook de techniek achter het bewegende tafereel met de heks en de dansende elfjes vorm te geven

Een groot team gepassioneerde medewerkers, aangevoerd door Anton Pieck en Peter Reijnders en later ook door een jonge Ton van de Ven, werkte twee jaar aan dit iconische Efteling-sprookje.

Uniek beeldmateriaal van de voorbereidingen en de bouw, de officiële opening op 3 mei 1966 en het bezoek van Hare Majesteit Koningin Fabiola van België in 1967, blijven minimaal een jaar te zien in de tijdelijke expositie. Het Efteling Museum bevindt zich midden in het attractiepark en is gratis voor parkbezoekers.

Bron: Efteling via vijfzintuigen.nl

efteling

SpeelgoedSpeelgoed