Huisje Roodkapje wacht grondige renovatie

eftelingRoodkapje zal voorlopig geen koekjes meer naar grootmoeder kunnen brengen. Tijdens het groot onderhoud, dat begin dit jaar startte, bleek dat oma’s huisje niet meer aan de huidige normen voldoet waardoor het hele gebouwtje vervangen zal moeten worden. Hiermee lijkt het sprookje hetzelfde lot te moeten ondergaan als het kasteel van Doornroosje begin jaren ’80 van de vorige eeuw; ook dit gebouw was door een primitieve bouwmethode uit de beginjaren van het park aan vervanging toe. Vanwege de bouw van het sprookje Pinokkio besloot de Efteling de twee naburige sprookjes De Rode Schoentjes en Roodkapje meteen een grote opknapbeurt te geven, zodat de gehele omgeving van Pinokkio er weer fris en fruitig bij zou liggen.Er werd een grote tent om het huisje gebouwd, zodat er onder alle weersomstandigheden doorgewerkt kon worden. Tevens werd het wandelpad richting Roodkapje meteen voorzien van nieuwe rotsen.

Een woordvoerster van de Efteling verklaart schriftelijk aan De Vijf Zintuigen: “De Efteling heeft sprookjes hoog in het vaandel staan. Daarom voegen we regelmatig sprookjes toe, maar ook de oude sprookjes worden goed onderhouden. Begin januari is gestart met groot onderhoud aan ons sprookje Roodkapje. Dit sprookje is meer dan een halve eeuw geleden gebouwd, met materialen en technieken van toen. We hebben besloten het huisje volledig te vervangen, met materialen en technieken van nu, zodat onze gasten nog jarenlang van het beroemde sprookje kunnen genieten. Het sprookje wordt identiek aan het sprookje zoals nu in het Sprookjesbos staat. Zo zorgen we ervoor dat Roodkapje één van de meest herkenbare en geliefde iconen van het Sprookjesbos blijft! De werkzaamheden vergen wat tijd, maar we willen die tijd er graag voor nemen. Want sprookjes blijven de kern van de Efteling, of het nu gaat om nieuwe sprookjes als Pinokkio, of de oude, zoals Roodkapje.”

Roodkapje verscheen voor het eerst in 1953 in het Sprookjesbos als los beeldje tussen de bomen, met een loerende wolf in haar nabijheid. In 1960 werd dit tafereeltje vervangen door het huisje zoals we dat nu kennen. Roodkapje heeft in haar bestaansgeschiedenis al vaker vervelende dingen meegemaakt. Zo werd ze twee keer ontvoerd en werd tevens de nieuwe Krakeeltje ontvreemd.

Bron: Efteling via vijfzintuigen.nl

Bezoek de Efteling Webshop!
Bekijk op bol.com

SpeelgoedSpeelgoed