Nieuwste attractie Pinokkio is geopend

eftelingHet nieuwste sprookje in de Efteling werd vandaag feestelijk geopend: Pinokkio krijgt een plekje in het Sprookjesbos. De bezoekers moeten nog een dag wachten want het publiek kan er donderdag pas bij. Pinokkio heeft een plekje gekregen naast Roodkapje in het Sprookjesbos. Daar hoort hij ook thuis, aldus de Efteling. Volgens het pretpark in Kaatsheuvel past Pinokkio goed in de Efteling, maar wordt er wel een eigen draai aan het sprookje gegeven met ‘een knipoog naar het originele Italiaanse verhaal’ uit 1883. Video na de klik!

De Efteling toonde eerder al een schets van het eerste onderdeel van het nieuwe sprookje dat gebouwd wordt rond Pinokkio. Half oktober werd begonnen met de bouw van het sprookje over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden.

Interactieve elementen
Het negenentwintigste sprookje in het Sprookjesbos bestaat uit meerdere onderdelen met interactieve elementen en een knipoog naar de Italiaanse oorsprong.

Het oorspronkelijke verhaal heeft een gruwelijk eind. De tot leven gewekte houten pop wordt in de versie van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi opgehangen. Maar dat is in de Efteling niet te zien. “We geven het verhaal een eigen draai, zodat het leuk is voor kinderen”, liet het attractiepark eerder weten.

efteling

Twee miljoen
Bezoekers beginnen bij de werkplaats van Geppetto en lopen vervolgens door het sprookje heen.Voor het nieuwe sprookje heeft de Efteling twee miljoen euro uitgetrokken. Op 9 september ging de musical ‘Pinokkio’ in première in het Efteling Theater. Tot en met 28 februari is de voorstelling te bezoeken.

Bron en foto’s: Omroep Brabant

Bezoek de Efteling Webshop!
Bekijk op bol.com

SpeelgoedSpeelgoed