Nieuwe schetsen Pinokkio

eftelingOp dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het nieuwste sprookje: Pinokkio. Dit sprookje is de 29ste toevoeging aan het Sprookjesbos. Efteling toont vandaag twee nieuwe schetsen waarop de sluwe kat en de vos te zien zijn en de grote monstervis die Pinokkio opslokt. Vermoedelijk zal eind maart het sprookje voor iedereen te zien zijn. Pinokkio wordt uitgebeeld met drie verschillende onderdelen die gebaseerd zijn op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal. Bezoekers lopen als het ware door het sprookje heen en gaan samen met de karakters in het sprookje, op zoek naar Pinokkio en Geppetto. Het sprookje van Pinokkio is straks te vinden tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes.

Het verhaal van Pinokkio
De timmerman Geppetto wilde zo graag een zoon dat hij een houten pop maakte die hij Pinokkio noemde. Toen een blauwe fee Pinokkio tot leven wekte was Geppetto zielsgelukkig. Maar de goedgelovige houten pop moest nog veel leren voordat hij een echte jongen kon worden. Daarom stuurde zijn vader hem naar school. Onderweg haalden de sluwe Vos en de domme Kat Pinokkio over om mee te gaan op allerlei avonturen. Telkens als hij hierover loog tegen Geppetto, groeide zijn neus een paar centimeter. Op een kwade dag kwam Pinokkio niet thuis uit school en begon Geppetto wanhopig een zoektocht over land en zee…

Bezoekers die Pinokkio nu al willen ontmoeten kunnen tot eind maart in het Efteling Theater de familiemusical Pinokkio bezoeken.
eftelingefteling
Bron: vijfzintuigen.nl

Bezoek de Efteling Webshop!
Bekijk op bol.com

SpeelgoedSpeelgoed