Pinokkio opent eind maart 2016

eftelingOp dit moment bouwt de Efteling hard door aan Pinokkio, het 29e sprookje in het Sprookjesbos. Inmiddels wordt er ook steeds meer bekend over deze toevoeging. Tijdens de vragenronde van de Vijf Zintuigen en Themepark gisteren, heeft Fons Jurgens bekend gemaakt dat het sprookje eind maart 2016 zal openen. Tot nu toe hield het park de opening steeds op het voorjaar van 2016. Dit is nu dus concreter geworden. In het sprookjesbos wordt op dit moment er nog hard gewerkt aan Pinokkio. Het huisje is inmiddels uit de steigers en de definitieve vorm van de vijver is al goed te zien. Een ander onderdeel van dit sprookje zal bestaan uit de kat en vos die zich verborgen houden in 2 tonnen.Ontwerptekeningen van deze twee bijfiguren die ook in het oorspronkelijke sprookje voor komen, waren te zien in het blad Wonder.

Het huisje krijgt ondertussen Pieckse vormen, inclusief een scheef gemetselde schoorsteen en een doorgezakt dak. Het stucwerk wordt ook weer rijkelijk voorzien van de nodige scheuren. Achter de schermen zijn de animatronics in de maak, o.a. van Gepetto, uiteraard Pinokkio zelf en de genoemde dierenschurken. In de vijver zal een monsterachtige vis gaan verschijnen. Het sprookjes zal straks volgens de makers interactieve en verrassende elementen bevatten.

Na Pinokkio wil de Efteling in de toekomst nog zeker 2 tot 5 sprookjes bijbouwen, daarna zal het sprookjesbos te vol komen te staan.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen