Loon op Zand wil vermakelijkhedenbelasting Efteling verhogen

eftelingVermakelijkhedenbelasting. Het bestaat echt. Net als toeristenbelasting. De Efteling is een flinke melkkoe voor de Gemeente Loon op Zand en volgens alle fracties in de gemeenteraad moet dat maximaal benut worden. Onder aanvoering van Pro3 (met onder meer PvdA en GroenLinks) wilt de gemeenteraad de Efteling dan ook maximaal aanslaan voor vermakelijkhedenbelasting. Volgens hen is het huidige tarief is niet meer in overeenstemming met het aantal bezoekers dat het attractiepark trekt. Voor 2016 blijft het bij nog bij een inflatieverhoging van 1 procent, maar daarna zal een hogere gemeentelijke aanslag volgen. Hoeveel hoger het wordt is nog niet bekend.Pro3 kreeg bijval van alle fracties. Maar wethouder Gerard Bruijniks (GemeenteBelangen) adviseerde de raad om niet binnen een week hierover te beslissen. “We moeten in 2016 toch een nieuw convenant sluiten met de Efteling.”

Bron (deels): Brabants Dagblad

SpeelgoedSpeelgoed