Entreekaartjes Efteling gaan binnenkort verdwijnen

eftelingBezoekers van de Efteling hebben binnenkort geen portemonnee, entreekaartjes, pasjes of sleutels meer nodig. Ouderwetse toegangsbewijzen worden vervangen door een nieuw systeem met een digitale chip, bijvoorbeeld in een polsbandje. Dat onthult Efteling-directeur Fons Jurgens, meldt De Telegraaf vandaag. Het Amerikaanse Walt Disney World dient als voorbeeld. Daar dragen bezoekers sinds 2013 een zogeheten ‘MagicBand’, waar persoonlijke gegevens en creditcards aan gekoppeld kunnen worden.De bandjes van Disney dienen daardoor niet alleen als entreebewijs, maar kunnen ook gebruikt worden voor het reserveren van shows en restaurants, het openen van hotelkamers en het betalen van souvenirs en maaltijden.

“Met deze trend willen wij als Efteling meegaan”, zegt Jurgens. “Op den duur gaat het huidige toegangskaartje vervallen. We zijn er op dit moment mee bezig.” Het is de bedoeling dat de techniek binnen enkele jaren geïntroduceerd wordt in Kaatsheuvel.

De Disney-bandjes worden niet een op een gekopieerd. “We zullen een Eftelings alternatief verzinnen.” De directeur benadrukt dat er ook nadelen kleven aan de MagicBands. Kinderen kunnen hun ouders bijvoorbeeld ongemerkt op kosten jagen door met hun polsbandje van alles te bestellen. “Dat zijn commerciële voordelen voor Disney die voor ons iets te commercieel zijn.”

Jurgens geeft toe dat de Efteling op digitaal gebied nog een hoop kan verbeteren. “We waren de afgelopen jaren vooral bezig met bijblijven, terwijl we vooruit zouden moeten lopen.”

Bron: Looopings.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen