Winter Efteling 2015-2016 begonnen

eft winter pardoesOndanks de boterzachte temperaturen momenteel is vandaag de Winter Efteling van start gegaan, dit jaar zijn er verschillende vernieuwde entertainment acts en rond de aankleding van de kampvuren is het een en ander aangepast. Op het Steenbok plein kan ieder weekend en in de kerstvakantie meegezongen worden met Zang en Gelukkig en in Ruigrijk met de Efteling Muzikanten. Enigszins merkwaardig is dat de Lichtpuntjes terugkeren op het Ton van de Ven plein, waar ook de Winterse Illusie van Villa Volta plaats vindt. Ook de Illusie van de Vliegende Hollander is dit jaar weer terug, bij het Spookslot moeten we het helaas zonder doen. Een nieuwe act tijdens de Winter Efteling is te vinden op de Dubbele Laan voor het ijspaleis, hier zullen The Bob-Brothers hun schitterende slee showen en het publiek mee laten genieten.Net zoals vorig jaar zullen de Vuurprins en Sneeuwprinses in hun slee het park bezoeken.
Verder zullen de vaste acts van Pardoes, Jokie en Jet, Sprookjessprokkelaar, Aquanura en de Sprookjesboomshow te zien zijn. Raveleijn zal geopend zijn tot 10 januari, daarna gaan de poorten dicht voor onderhoud.

Ook in de aankleding heeft de Efteling dit jaar vernieuwingen doorgebracht, zo is de Brink leeg gelaten en zal de grote winterse kroon bij het Efteling hotel te bezichtigen zijn. Het kampvuur rond het Dwarrelplein is ook verdwenen, deze is wit geverfd en samen met een aantal kerstbomen te zien bij het wachttijdenbord op de Pardoes Promenade. Bij de andere kampvuren is een nieuw wachthuisje geplaatst, zodat de brandwachters droog kunnen staan.

Het Steenbokplein heeft dit jaar de grootste metamorfose gehad, er zijn namelijk vernieuwde sfeervolle huisjes neergezet in de vorm van een koekoeksklok, inclusief een houten koekoek en een bel.

Vanaf vandaag zijn de Piraña, Vliegende Hollander en de Vermolen molen voor een aantal maanden gesloten, daarnaast blijft de Pagode voor onbepaalde tijd aan de grond. De bouw van het nieuwe sprookje Pinokkio gaat ook nog steeds door, op de vernieuwde plattegrond is de omleidingsroute hiervoor opgenomen.

Ook is de Efteling dit jaar weer te bezoeken tijdens Oud & Nieuw, kaartjes hiervoor kosten €38,- en voor abonnementhouders €28,50.

Bron: vijfzintuigen.nl

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

SpeelgoedSpeelgoed