Efteling wil opening Symbolica in 2017 niet bevestigen

eft symbolica digitDe Efteling laat zich niet overhalen om de opening van Hartenhof/Symbolica in het jubileumjaar 2017 officieel te bevestigen. Ondanks de steeds sterker wordende geruchten en berichten van ingewijden die van alle kanten binnen komen bij o.a. Vijf Zintuigen en Looopings, blijft de Efteling bij haar standpunt dat de attractie er wel gaat komen en dat de openingsdatum binnen 5 jaar zal zijn. Een woordvoerster wist verder te melden dat ze het wel leuk vinden dat er zoveel over gespeculeerd wordt, maar dat ze er verder nog weinig over kunnen zeggen. Wel wordt tegelijk bevestigd dat de attractie er gaat komen.“Over het openingsjaar is intern nog geen beslissing genomen. Het zal in ieder geval vóór 2020 zijn. Zodra we meer duidelijkheid hebben, doen we dat”, aldus de woordvoerster.

Diverse berichten en aanwijzingen wijzen er echter op dat de bouw in het voorjaar 2016 wel eens zou kunnen beginnen. Zo zou er volgens bronnen bijvoorbeeld al een tijdje worden gebouwd aan decors voor een nieuwe attractie die in 2017 moet openen. Volgens eerdere berichten van de Efteling gaat er niet meer gewerkt worden aan meerdere projecten tegelijk, maar wordt eerst een project afgerond voordat er op een andere plek een spade de grond in gaat. Aangezien het nieuwe sprookje Pinokkio in het voorjaar van 2016 opent, is een bouwstart van Symbolica in het voorjaar dus wel degelijk mogelijk.

Eind oktober liet de Efteling het beeldmerk voor Symbolica al registeren, waarbij duidelijk werd dat de letter i in de vorm van een Twinkeltoorts is getekend, de toverstaf van Pardoes.eft symbolica digit

Symbolica, de attractie die oorspronkelijk aangekondigd werd onder de naam Hartenhof, stond al op de planning voor het jubileumjaar 2012. De bouw werd echter meerdere keren uitgesteld vanwege diverse problemen, waaronder de ontwikkeling van het ride-systeem er één bleek te zijn. Grote robotarmen met daaraan bewegende tribunes zouden de bezoekers langs de vele scènes gaan vervoeren, dit systeem ging echter in de ijskast. Volgens de laatste berichten wordt het nieuwe vervoerssysteem trackless, waarbij de karretjes over een gladde vloer glijden zonder rails . Hoofd-ontwerper zou Sander de Bruijn zijn, die eerder al verantwoordelijk was voor Baron 1898 en het decor van Raveleijn.

Het Symbolica-gebouw staat gepland op De Brink, in het hart van het park. De totale kosten werden enkele jaren al geraamd op zo’n 40 miljoen euro, waarmee het de duurste attractie wordt uit de geschiedenis van het park. Symbolica is de leefwereld van parkmascotte Pardoes. In het voorjaar van 2017 opent de Efteling ook het nieuwe vakantiepark Het Loonsche Land.

Bron: Vijfzintuigen.nl

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

SpeelgoedSpeelgoed