Weekendbijlage: Peter en de vliegende autobus

eft autobusTypisch herfst. Zwaar bewolkt, nat, koud, nevelig. Nergens zin in. Binnen blijven? En dan? Ehm… genieten van de weekendbijlage? De zeer onregelmatig terugkerende rubriek op onze nieuwspagina. Vandaag speciale aandacht voor de speelfilm “Peter en de vliegende autobus”uit 1976. Voor Efteling liefhebbers een cultfilm omdat deze gedeeltelijk in de Efteling is opgenomen. Het scenario is geschreven door Piet Geelhoed en de regisseur van de film is Karst van der Meulen. Met rollen van Lex Goudsmit, Joost Prinsen en Martin Brozius. Zoals bij alle films van van der Meulen, is de muziek uitgevoerd door Tonny Eyk. Kijk snel na de klik!

De film nam deel aan de competitie op het filmfestival van Moskou in 1977 en werd goed ontvangen bij de pers. De film is op de televisie door de VARA uitgezonden en is sinds 2006 verkrijgbaar op DVD.

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

Bol AlgemeenBol Algemeen