Rouwende Efteling-zwaan Koosje is weer dolgelukkig na geboorte babyzwaantje

eft koosHet mooiste dierennieuws van de maand komt vanuit de Efteling in Kaatsheuvel. Daar is midden in het attractiepark een klein babyzwaantje geboren. Vader van het kleine wonder is pretparkicoon Koosje, die eerder dit jaar nog depressief door het park waggelde na het plotse verlies van de liefde van zijn leven. De Efteling heeft inmiddels bevestigd dat Koosje en Kaatje de ouders zijn van het babyzwaantje. Het geslacht is nog niet bekend. “We vinden het leuk dat de zwanenfamilie zo populair is, maar we willen iedereen vragen gepaste afstand te houden zodat ze rustig kunnen wennen.”eft koos keet
Zoektocht
Het intense verdriet van Koosje hield eerder dit jaar de gemoederen flink bezig. Bezoekers zagen dat de trouwe bewoner van het attractiepark dagenlang onafgebroken bij een stalen prullenbak stond. In de weerspiegeling dacht Koosje zijn dierbare overleden Keesje te zien.

Honderden Efteling-fans en dierenliefhebbers hielpen mee in de zoektocht naar een nieuwe partner voor de rouwende zaak. Die werd uiteindelijk gevonden in Kaatje. Het was nog even afwachten of de vonk tussen Koosje en Kaatje zou overslaan. Zwanen zijn namelijk monogaam. Een koppel blijft een leven lang bij elkaar.

De grens over
Het hartverscheurende verhaal van Koosje raakte zoveel mensen dat het zelfs de grens over ging. Diverse media schreven over het liefdesverdriet van het Efteling-icoon. “Die bewegende Geschichte des Trauerschwans von Efteling”, kopte de Duitse nieuwssite Stern.

Bron: Omroep Brabant
Foto’s: Martijn van Gerwen

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com
eft kerstdorpNIEUW!
De Efteling Kerstshop is geopend!

Bouw je eigen Winter Efteling kerstdorp.

Prachtige miniaturen tegen scherpe prijzen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 reacties op “Rouwende Efteling-zwaan Koosje is weer dolgelukkig na geboorte babyzwaantje

Reageren is niet mogelijk.