Prinses Laurentien en Paul van Loon lezen voor en Yes-R rapt in de Efteling op 4 oktober

eft laurentienAanstaande zondag 4 oktober, lezen Prinses Laurentien van Oranje en Paul van Loon voor in attractiepark de Efteling. Daarnaast zal de bekende rapper Yes-R een speciale rap laten horen, die hij schreef over De Sprookjessprokkelaar. Dit spannende sprookje gaat over de rijke wereld van de fantasie en de rol die verhalen en taal hierin spelen. Zij doen dat ter afsluiting van de samenwerking van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. In het park werd vier weken lang aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid, door middel van o.a. het voorlezen door bekende Nederlanders in de Efteling. ‘s Middags zullen Prinses Laurentien en Paul van Loon als laatste voorlezen, uit hun gezamenlijke boek: De Sprookjessprokkelaar. Het voorlezen gebeurt in het Fata Morgana Paleis.

Programma op zondag: in het Fata Morgana Paleis
12.15 uur: zaal open
Paul van Loon leest voor
rap door Yes-R
Prinses Laurentien leest voor
13.10 uur: einde programma

Op zaterdag wordt er ook voorgelezen, dan door Sascha Visser en Stijn Fransen.

Programma op zaterdag: in het Openluchttheater in het Sprookjesbos
13.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
13.30 uur – Sascha Visser (bekend ZappLive, Willem Wever en ZappSport)
14.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
15.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’’
15.30 uur – Stijn Fransen (bekend van Spangas en de musical Lover of Loser)
16.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’

Meer informatie is te vinden op www.efteling.com/BN-ers-lezen-voor.

Speciale parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke parkshow gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak smoesjes verzint als hij moet voorlezen op ‘Sprookjes Voorleesdag’. De Sprookjessprokkelaar weet raad.

Taal Doe-boekjes
Aan de bezoekers van de Efteling wordt in deze periode een speciaal Taal Doe-boekje uitgedeeld met taalspelletjes, een speurtocht in het Sprookjesbos, maar ook informatie over laaggeletterdheid in Nederland.

Voorlezen, een wereld van verschil
Reizen met het openbaar vervoer. Lezen van medicijnvoorschriften of ondertitels. Schrijven van een sollicitatiebrief. Voor 1 op de 9 Nederlanders is dit niet vanzelfsprekend. Dan verdien je een tweede kans. Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je je kans op een gezond en gelukkig leven. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Dan kun je namelijk voorlezen en dat maakt een wereld van verschil voor de ontwikkeling van kinderen. Een kind dat minimaal 15 minuten per dag wordt voorgelezen, hoort 55 keer zoveel woorden als een kind dat niet wordt voorgelezen. Dat leidt tot een grotere woordenschat, wat de schoolprestaties ten goede komt. Regelmatig lezen voorkomt laaggeletterdheid, prikkelt de fantasie en stimuleert verbinding tussen ouders en kinderen.

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

Bol AlgemeenBol Algemeen