BN’ers lezen voor in de Efteling op 26 en 27 september

eft basVandaag zaterdag en morgen zondag 26 en 27 september, lezen vier Bekende Nederlanders voor in attractiepark de Efteling. Zij doen dat op uitnodiging van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. Zaterdag lezen Klaas van Kruistum en Bas Muijs voor, zondag zijn Jetske van den Elsen en Bart Meijer aan de beurt. Het voorlezen gebeurt in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Stichting Lezen & Schrijven benadrukt het belang van (voor)lezen omdat het laaggeletterdheid voorkomt. Ook de Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Daarom werken beide organisaties vier weken lang samen, met leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen. Programma op zaterdag:
13.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
13.30 uur – Klaas van Kruistum (bekend van Checkpoint en ZappLive)
14.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
15.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’’
15.30 uur – Bas Muijs (bekend van GTST en films over Snuf de Hond)
16.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’

Programma op zondag:

13.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
13.30 uur – Jetske van den Elsen (bekend van de BZT-show en Willem Wever)
14.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
15.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
15.30 uur – Bart Meijer (bekend van het Klokhuis en De Beste Vrienden Quiz)
16.00 uur – Parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’

Ook op 3 en 4 oktober lezen verschillende bekende Nederlanders voor in het Sprookjesbos. Meer informatie is te vinden op www.efteling.com/BN-ers-lezen-voor.

Speciale parkshow ‘Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar’
Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke parkshow gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak smoesjes verzint als hij moet voorlezen op ‘Sprookjes Voorleesdag’. De Sprookjessprokkelaar weet raad.

Taal Doe-boekjes
Aan de bezoekers van de Efteling wordt in deze periode een speciaal Taal Doe-boekje uitgedeeld met taalspelletjes, een speurtocht in het Sprookjesbos, maar ook informatie over laaggeletterdheid in Nederland.

Voorlezen, een wereld van verschil
Reizen met het openbaar vervoer. Lezen van medicijnvoorschriften of ondertitels. Schrijven van een sollicitatiebrief. Voor 1 op de 9 Nederlanders is dit niet vanzelfsprekend. Dan verdien je een tweede kans. Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je je kans op een gezond en gelukkig leven. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Dan kun je namelijk voorlezen en dat maakt een wereld van verschil voor de ontwikkeling van kinderen. Een kind dat minimaal 15 minuten per dag wordt voorgelezen, hoort 55 keer zoveel woorden als een kind dat niet wordt voorgelezen. Dat leidt tot een grotere woordenschat, wat de schoolprestaties ten goede komt. Regelmatig lezen voorkomt laaggeletterdheid, prikkelt de fantasie en stimuleert verbinding tussen ouders en kinderen.

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

SpeelgoedSpeelgoed