Daders ‘vechtpartij met koevoet’ op afrit A59 naar Efteling nog steeds vast

 De vier Belgen en twee Nederlanders die zaterdag zijn opgepakt in verband met een massale vechtpartij op de afrit van A59 bij Waalwijk. Bij de vechtpartij werd een Belgische vrouw met een koevoet op haar hoofd geslagen. De zes verdachten zitten nog maximaal drie dagen vast. Een politiewoordvoerder spreekt van ‘een complexe zaak’. “Nog niet alle verklaringen zijn opgenomen en naast elkaar gelegd. De beschuldigingen gaan over en weer.” Bij de massale vechtpartij op de afrit van de snelweg A59 naar de Efteling vielen twee gewonden. Een 63-jarige vrouw uit België werd met een koevoet op haar hoofd geslagen. Een 23-jarige Nederlander werd ter plaatse behandeld. De Belgen waren onderweg naar de Efteling. Aanleiding was een verkeersruzie op de afrit van de A59 (Den Bosch-Raamsdonksveer) naar de N261 (Midden-Brabantweg). Inzittenden van twee Nederlandse en drie Belgische auto’s kregen ruzie over een verkeerssituatie, vermoedelijk ging het om een uitvoegmanoeuvre.

Vechtpartij op afrit
De ruzie mondde op de afrit uit in een vechtpartij. Daarbij kreeg de Belgische vrouw een klap met een koevoet. De Nederlandse gewonde werd op de afrit door een verpleegkundige behandeld nadat een van de Belgen hem in het gezicht had geslagen.

Drie Belgische mannen (40, 42 en 66) en een Nederlands stel (51 en 52) uit Dordrecht werden op de afrit aangehouden. De 63-jarige Belgische vrouw werd in het ziekenhuis gearresteerd omdat ze ook actief meegevochten zou hebben.

Bron: Omroep Brabant

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen