Beeeeeh!!! Schapen op Efteling Golfpark

eft schapenVerschillende Nederlandse golfclubs zetten schapen in voor een natuurlijk beheer van de baan. Voorbeelden zijn Efteling Golfpark en De Gelpenberg.  Afgelopen vrijdag arriveerden ruim 250 schapen op Efteling Golfpark om daar de gebieden rondom de greens te gaan begrazen. De kudde, onder leiding van schaapsherder Bart van Ekkendonk en twee van zijn border collies, onderhoudt de ruigtes op een milieuvriendelijke manier. Al eerder waren de schapen te gast op het Loonsche Land om te voorkomen dat de heidevelden daar dichtgroeien met jonge planten of gras. Op het golfpark leidt het begrazen tot een mooier en natuurlijker beeld dan wanneer machinaal wordt gemaaid.

eft schapen

De schapen zullen de ruigtes rondom de holes ongeveer drie dagen lang begrazen en later dit jaar komen de dieren nog eens terug. Als deze ecologische manier van onderhoud succesvol blijkt, dan zijn de schapen in de toekomst wellicht vaker op het Efteling Golfpark te vinden.

Efteling Golfpark uit 1995 is gelegen tussen de natuurgebieden de Loonse en Drunense Duinen en het landgoed Huis ter Heide. De 18-holes golfbaan met NGF A-status is 6.256 meter lang en beslaat 116 hectare.

Bron: Golf.nl

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

Bol AlgemeenBol Algemeen