Pinokkio in de Efteling: de ontwikkelingen tot nu toe

eft pinokkioKort na de bekendmaking met welk sprookje het Sprookjesbos in 2016 zal worden uitgebreid, zette collega-site Eftelist afgelopen week de allereerste bouwtekeningen online. De sober uitgevoerde tekeningen, bedoeld om niet teveel details prijs te geven, tonen hoe het gebied opnieuw ingericht gaat worden en wat voor vorm het gebouwtje krijgt. In ieder geval is duidelijk dat Pinokkio weer een ouderwets loersprookje wordt. Het al jaren gesloten horecapuntje ‘In den Noordpool’ zal verdwijnen en plaats maken voor een gebouwtje waarin een binnenscene uit het verhaal zal worden getoond. Het nieuwe gebouwtje zal ongeveer verrijzen op dezelfde plek als waar nu nog het oude horecapunt staat, wat dus gesloopt gaat worden.Verder zal het stuk bos dat hierachter ligt, tussen het wandelpad en de waterpartij van de Pardoes Promenade, worden gebruikt voor een grote vijver/waterpartij, waarbij de bezoekers straks over een soort van kade lopen. Zeer waarschijnlijk zal bij de waterpartij eveneens een scene uit het Pinokkio-verhaal worden uitgebeeld. Een ondergrondse tunnel voor personeel onderstrepen deze vermoedens.

De Efteling heeft ondertussen bevestigd dat Boekanier/Matroos Gijs zal gaan verhuizen naar elders in het park; opvallend hierbij is wel dat de huidige muur en nis waarschijnlijk behouden zullen blijven, waar een hekje omheen gaat komen.

Het pad vanaf Roodkapje zal opnieuw worden aangelegd in een kleine bocht naar rechts, waardoor de bezoeker straks recht op het huisje van Pinokkio af zal lopen. Om het gebied voor de houten leugenaar nog wat groter te maken zal ook het ingangspad van het Sprookjesbos met daaraan de Soldatenpoort worden verlegd, eveneens in een bocht. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om de waterpartij en een klein pleintje aan te leggen.

Direct na de zomerperiode zal de Efteling met de eerste concept arts naar buiten komen, dan begint ook de bouw. Pinokkio is vanaf april 2016 te bewonderen door alle bezoekers.

Bron: vijfzintuigen.nl

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

Bol AlgemeenBol Algemeen