12 miljoen winst maar geen Lummels

eft fons jurgensDe Efteling heeft afgelopen jaar een winst behaald van ruim €12 miljoen, dit is het een na hoogste winstaantal sinds de oprichting van het park in 1952. Dit heeft directeur Fons Jurgens gisteren vertelt in een interview met BNR Nieuwsradio. Deze winst van €12 miljoen over 2014 komt uit een omzet van €165 miljoen en 4,4 miljoen bezoekers. In het interview gaat het verder over Lummels, Jurgens bevestigde dat deze attractie bij het Volk van Laaf er niet meer zal komen. Een bijbehoren de tv-serie heeft nog wel een kans van slagen en kan misschien nog op tv komen.

Verder komen onder andere het nieuwe sprookje Pinokkio en Baron 1898 aan bod gedurende het interview. Deze achtbaan moet binnen 5 jaar terugverdiend zijn. Er wordt ook verteld dat een soort Fastpass systeem niet bij de Efteling past en dit daarom voorlopig niet te vinden zal zijn in het park.

Ook vertelt de directeur over de eventuele uitbreiding en dat de berichten in de media over een eventuele overname kort door de bocht zijn en niet waar. Tot voor kort had de Efteling ook eigen webshop, hier zijn ze mee gestopt omdat het niet rendabel genoeg was. Deze Efteling Webshop is inmiddels ondergebracht onder de vleugels van Bol.com.

Het interview is hier te beluisteren vanaf 22:50 minuten.

Bron: BNR Nieuwsradio, Efteling en vijfzintuigen.nl

De Efteling Webshop is vanaf heden te vinden bij Bol.com
Bekijk op bol.com

Bol AlgemeenBol Algemeen