Nieuwe verkeerssituatie knooppunt A59/N261 vanaf 4 mei definitief

eft file wegOndertussen is elke vaste Eftelingbezoeker er al achter gekomen dat een ritje op de N261 van Waalwijk naar Kaatsheuvel opletten geblazen is. De rigoureuze ombouw naar snelweg vordert gestaag en ligt geheel op schema, maar zorgt bijna wekelijks voor wijzigingen in rijstroken en richtingen. Vanaf maandag 4 mei zal echter het knooppunt A59/N261 bij Waalwijk niet meer wijzigen, de nieuwe situatie wordt dan definitief. Vanaf ‘s-Hertogenbosch dient het verkeer richting Efteling al een tijdje de afslag te nemen die onder het viaduct begint. Verkeer van Kaatsheuvel dat weer richting ‘s-Hertogenbosch wil, moet t/m vanmiddag nog gebruik maken van enkele rotondes die ter hoogte van McDonald’s zijn aangelegd.

Vanaf 18.00 uur kan echter gebruik worden gemaakt van de nieuwe afslag bij het viaduct, rechtstreeks de A59 op. Alle tijdelijke omleidingen en rijstrookafzettingen zijn voor dit knooppunt vanaf dat moment verleden tijd.

Een eindje verder op de N261 is deze week ter hoogte van Piet Klerkx het nieuwe viaduct in gebruik genomen, waardoor het doorgaande verkeer geen last meer heeft van deze afslag. Het voltooien van het kruispunt bij het Efteling Hotel duurt nog wel een tijdje, hier wordt nog druk gewerkt. Hier is het vooral opletten bij het verlaten van het park vanwege de bochtige omleidingen met bijhorende verkeerslichten. Sinds vorige week is hier ook weer de webcam in gebruik genomen, er kan dus weer dagelijks meegekeken worden naar alle vorderingen.

De ombouw van de N261 zal nog enkele maanden in beslag nemen.

Bron: Vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed